2009. szeptember 28., hétfő

Már megint vereség (Haladás - DVTK 2-1)

Újabb egygólos, sorendben negyedik vereség, ami után a DVTK visszacsúszott az utolsó helyre.

Ivancsics Gellért a labdát bűvöli (Fotó: haladasfc.nyugat.hu)

Nem voltam Szombathelyen, az interneten követtem az eseményeket. Bíztam benne, hogy Kenesei nélkül gólképtelen lesz a Haladás, ráadásul a BOON közvetítéséből is az derült ki, hogy nem nyomnak, így meglepett a vezetésük. Utána voltak helyzeteik, de amikor Buliga nyomdokain haladva Lipusz bevágta azt az őrületes bombát, nagyon bíztam a pontszerzésben. Láttam a fórumhozzászólásokat, nem csak engem, sokakat fejbe kólintott a Haladás második gólja. És ezen a ponton ötlött fel bennem, hogy mintha tavasszal is a végén kaptunk volna ki, és mintha tavasszal is azt írtam volna, hogy már-már azt hittem, megvan az idegenbeli pont. És tényleg.

A meccs előtti posztban azt írtam, semmi különös nem fog dönteni, csak az, hogy a DVTK védelme lehozza-e a meccset gól nélkül, és sikerül-e gólt lőni. A pontrúgásba beletrafáltam, de mégis azt mondom, nem volt igazam. Mert végül az döntött, hogy Aczél Zoltán megint csak kettőt tudott cserélni, míg Róth Antal cseréi összehoztak egy gólt. Bárcsak ennyin múlt volna, mert akkor a ZTE ellen az eltiltás után újra pályára lépő Horváth Gáborral, Lippaival, majd később az Egyiptomból visszatérő Takács Péterrel és Balajtival és ki tudja mikor Apostuval előrébb tartanánk! Legközelebb bővebb lesz a keret, majd kiderül, elég-e.

Már nem tartozik szorosan a meccshez, de azon gondolkodtam még, hogy mi lehet az oka a sok utolsó perces gólnak? A képet még jobban összezavarja, hogy néha kapjuk, máskor rúgjuk a végén. A Debrecen, Kecskemét, Honvéd ellen és Fehérváron, Győrben, Pápán mi szereztük a 85. perc után (ebből a győri kivételével mind túl volt a 90. percen is), míg a Videoton és a Haladás ellen mi kaptuk a gólt. Koncentráció, erőnlét? Szerintetek?

Végezetül: visszatérhetünk a szezonkezdet előtti, eredeti forgatókönyvhöz, - hiába látszott úgy a Debrecen és Kecskemét elleni mérkőzés után, hogy jobb is lehet - a cél az, hogy ősszel ne szakadjon le a mezőnytől a DVTK, télen meg kell erősíteni a keretet, majd tavasszal kiharcolni a bennmaradást.

4 megjegyzés:

  1. Amennyiben nem szerzünk ősszel kb 15-18 pontot, akkor nagyon kemény lesz a tavasz. Amágy szerintem az a baj, hogy nincsennek nyerő tipusú játékosok a csapatban. Olyanokra gondolok akik meccset nzernek a csapatnak. A Vasasnál van egy Lázok, Kaposvárnál egy gólerős védő Zahorecz személyében, A Lokinál ott van Citkovics na és Varga Józsi, Újpesten Kabát Peti, Tirpákoknál Bogdanovics, Gyúrnél Kink, de még sorolhatnám. Nálunk Horvárh illetve Ivancsics aki ér valamit NB1-es szinten, de ők inkább iparosok mint spillerek.

    VálaszTörlés
  2. Apostu pont ilyen személy,
    ahogy emlékszem rá.

    tavaly ősszl a jelenleginél jóval gyengébb szparit repített előre.
    ami tavaszra ki is pukkant teljesen, de akkor Apostu már nem volt ott (?)

    VálaszTörlés
  3. @Pe-pe: köszi az ötletet, egy külön posztban válaszoltam a pontszámos felvetésedre.

    Nyerő játékos? Teljesen kicserélődött a keret, ráadásul sok a fiatal. Lippai Ákos lehetne, de ahhoz úgy kellene játszani, mint az első meccseken. Apostuban én is bízom, de jó lenne egy kapus is.

    Jó, hogy említed a nyerő Bogdanovicot. A Nyíregyháza ugyanannyi meccset nyert mint mi, azzal járnak némiképp előrébb, hogy van két döntetlenjük. Pedig ők lecsaptak az összes kölcsönadandó játékosra, majdnem 40 játékosuk van!

    VálaszTörlés
  4. Hol van a csapat csíkos meze?

    VálaszTörlés