2009. május 17., vasárnap

Harmadszor is 0-1 (Haladás – DVTK 1-0)

Pedig azt hittem meglesz a pontszerzés, helyette sorozatban harmadszor is 1-0-ra kapott ki a DVTK.

Nem láttam a Haladás - Diósgyőr meccset, csak az interneten követtem az eseményeket párhuzamosan a BOON-on, pepsifoci.hu-n, nb1.hu-n és az nso.hu-n. (Ismét megállapítottam, az Nemzeti Sport átmentette az internetre is az összes bénaságát, csak balszerencséjére és a mi szerencsénkre itt már van konkurenciája, így nem áll az eszi, nem eszi, nem kap mást szituáció.) Nem voltam túl optimista a mérkőzés előtt, de néhány perccel a vége előtt már fordult a kocka. Még nem tudom, mit fogok csinálni kedd este, de igyekszem majd megnézni a meccs felvételét a városi tv-n, mert jó pár kérdés izgat.

A kezdőcsapattal szoktam kezdeni, itt az első bizonytalanság: Viskovic vagy Menyhért kezdett középen és melyik volt az előszűrő?

A tavasz elején azt gondoltam, a védelem közepével lesz a legkevesebb probléma, ott sok és jó játékos áll rendelkezésre. Milicic már ősszel bizonyított, Viskovic nagyon hamar beépült a csapatba és Gálhidi már alapemberként beszélt róla, a másik új fiú, Bogunovic pedig az edzőmeccseken gyorsan helyet követelt magának a kezdőben. Rajtuk kívül Menyhért már egy ideje ott topog a csapat kapuján, a Ligakupában néhányszor pályára is lépett, nem is beszélve Kállairól és Kamberről, akik úgyszintén bevethetők a középső védő posztján. Talán ez is a probléma, tavasszal egyáltalán nem alakult ki egy stabil védőpáros, akik a kapussal összeszokottan óvják a kaput a góltól.

Bogunovic sérülés, Kamber lapok miatt hiányzott - szép teljesítmény, 26 meccsen 10 sárgát összeszedni - ezért kellett ismét változtatni. Menyhért a múltkor jól játszott, de a gól előtt nagyot hibázott, mégis bennmaradt a kezdőcsapatban, Búrány, aki klasszikus előszűrő pedig most sem fért be, holott ezúttal Takács sem állt Gálhidi rendelkezésére.

Ismét olyan érzésem van, hogy Gálhidi kapott egy feladatot a vezetőségtől, hogy mondjon véleményt, kivel szeretne együtt dolgozni a következő szezonban, ezért szépen sorban mindenkit kipróbál. De azt is el tudom képzelni - mert jó a fantáziám -, hogy Menyhért a téli szerződéskötéskor azt is bevetette a szerződésébe, hogy ha x mérkőzésen nem lép pályára akkor szabadon igazolható, bánatpénzt kap, stb. és a klubvezetés ezt elkerülendő inkább helyet szoríttat neki a csapatban.

Pelecaci játékára sem számítottam, jókat nem olvastam róla, kíváncsi leszek rá, mit csinált. Előrebocsátom, alapvetően nem tartom hibának a beállítását, mert mozgékony játékos, a kontráknál hasznát lehet venni rúgótechnikájának is, bár eddig sokat nem bizonyított.

Aztán a meccs várakozáson felül indult, az elején szinte csak a Diósgyőrnek volt helyzete, Gohér kapufát is lőtt és ez a közvetítések szerint majdnem kitartott az egész első félidőben. A másodikban fordult a kocka, akkor már szinte csak azt olvastam, hogy a Haladás így, a Haladás úgy. Igazából csak a meccs utáni Gálhidi nyilatkozatból derült ki számomra, hogy mekkora két lehetőségből nem lett még gólhelyzet sem, a létszámfölényes helyzetből még a kapura lövés sem sikerült.

Még összefoglalót sem láttam, így a gólról sem mondok semmit. Ha tényleg Kuttor fejelte el a labdát, akkor ismét, tavasszal már sokadszor fejjel verték meg a védelmet. Ez bosszantó, de még inkább szomorú az, hogy már a harmadik mérkőzésen nem sikerült gólt lőni, így pedig minden egyes védelmi megingás vereséget jelent.

Nem volt egyszerű a bronzért játszó Hali ellen, de még nehezebb lesz az aranyra hajtó Loki ellenfeleként. Főleg úgy, hogy matematikailag is bajnokok lehetnek Miskolcon. Közben pedig itt van a Sallói-Siliga páros öröksége, így azzal is nehéz motiválni a játékosokat, hogy az maradhat, aki jól teljesít. Félek, ha nem sikerül rövid idő alatt gatyába rázni a klub pénzügyi helyzetét, akkor nem az lesz a kérdés, hogy kit kell elküldeni, hanem az, hogy kit lehet egyáltalán megtartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése