2009. szeptember 11., péntek

Háromból kettő

Sorra csereként kapott csak szerepet a Balajti Ádám, Búrány Zoltán, Takács Péter diósgyőri hármas az U20-as válogatott felkészülési meccsein, de ennek ellenére meg voltam győződve róla, végül mind a hárman ott lesznek Egyiptomban. Nem így lett, Egervári Balajtit és Takácsot viszi, Buró pedig ismét az utolsó pillanatban maradt ki a keretből, mint tavaly a csehországi vb előtt.

Felröppent, hogy amennyiben bármely csapatból legalább három játékos hiányzik az U20, U21 és A valogatott miatt, akkor kérheti az aktuális bajnokija elhalasztását. Számomra ekkor vált biztossá, hogy a diósgyőriek közül valaki itthon marad. És láss csodát, a DVTK-n kívül az MTK, Ferencváros és a Győr is "csak" két játékost ad a keretbe, nehogy véletlenül galiba legyen!

De miért Buró maradt ki? Balajti helye maximum azért megkérdőjelezhető, mert fiatalabb, de aki a felnőttek közt helytáll, annál erre nem lehet hivatkozni. Csatárra ráadásul mindig szükség van, azon a poszton meccs közben is többször cserélnek az edzők is, mert egy gyengébb formában lévő csatár soha nem rúg gólt, de egy gyengébb formában lévő védő lehozhatja a meccset rutinból, esetleg a többiek segítségével.

Taki rutinos u válogatott, amellett, hogy több poszton is bevethető - legutoljára jobbhátvédként próbálta ki Egervári -, míg Buró ugyan rendkívül hasznos, de legalább annyira szürke. Nem gondolom, hogy jobban értek a focihoz, mint Egervári (sőt!), de ahogy nekem mindig problémát okoz, hogy a meccs végén értékeljem a teljesítményét, el tudom képzelni, hogy a szakembereket is kevésbé tudja meggyőzni ezzel a játékstílussal.

Szóval, Taki és Balajti nagyon fog hiányozni - talán a vb idejére megérkezik Vukadinovic és Jeknic játékengedélye -, de kérdés, hogyan tudja ez a helyzetet feldolgozni Buró. Remélem gyorsan túlteszi magát rajta és ugyanolyan hasznosan játszik, mint eddig, mert több vérveszteséget nem engedhetünk meg magunknak.

Összességében így is nagy dicsőség ez a DVTK-nak, akár egyetlen játékost adni bármely nemzeti csapatnak örömteli, hát még kettőt! És ott a többi fiatal előtt a példa, van értelme dolgozni, be lehet kerülni az első csapatba, majd a válogatottba, már nem csak Budapest határáig látnak el a szövetségi kapitányok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése