2009. szeptember 19., szombat

DVTK - Honvéd előtt

A Vasas és a Pápa elleni vereség miatt egyre komolyabb meccsek jönnek, a Honvéd, Haladás és a Zalaegerszeg ellen pontokat kell szerezni.

A névsor alapján a Honvéd tűnik a legegyszerűbbnek, de nem könnyűnek. Ők is pontszerzési kényszerben vannak, de ez legyen az ő bajuk.

A miénk az, hogy a nyári bizonytalanság, sérülések és az U20-as válogatott miatt igencsak szűk a keret. Ahogy olvasom a BOON-on és a hivatalos honlapon, van némi remény a bővítésre (Besarion, Vukadinovic, Jeknic(?), Apostu - a volt nyíregyházi?), de az még odébb van. Lippait eltiltották a hülyesége miatt két meccsre, így ő sem játszhat. És akkor még ott van Ivancsics esete, akit ugyan megvett a DVTK a Honvédtól, de egy korábbi Gólörömben azt nyilatkozta, a megállapodás szerint a Honvéd ellen nem léphet pályára (meddig? soha? és mi van akkor, ha mégis játszik? a Honvéd nem büntetheti, nem az ő játékosa...)

A kezdőcsapatot én így állítanám fel. 4-3-3, ami vedekezésben 4-5-1:

Kovács Z.
Lakatos, Horváth G., Milicic, Gohér
Takács P., Huszák, Búrány,
Nagy R., Szabó V., Lipusz
Balajti nagyon hiányzik majd, de a sérülése miat szerintem úgysem bír végig egy meccset és akkor inkább a végén álljon be, amikor a védők már fáradtabbak, van ne is álljon be, ha 3-0-ra vezetünk. Ráadásul a válogatottnál volt, ahol minden bizonnyal nem a Honvéd elleni meccsre készült. Takács Péterrel is ez a helyzet, ő már Pápán is mérsékelt teljesítményt nyújott, de helyette nincs más, talán Kállai, de az inkább csak szükségmegoldás.

Bátor a 4-3-3-as felállás, de lassan vesszőparipám lesz, hogy Szabó Viktor a szélről érkező beadásokból tud gólt szerezni, nem pedig a félpályáról kiugorva, a beadásokhoz pedig szélsők kellenek (esetleg felfutó védők).

Ezzel együtt nem várok gólgazdag mérkőzést (hacsak nem 5-1 lesz a végeredmény, mint annyiszor), így döntő lesz, ki szerzi az első gólt. Mi sajnos eddig nem tudtunk fordítani, ha hátrányba kerültünk és a Honvédból sem nézem ezt ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése