2009. szeptember 24., csütörtök

Pokoli mélyen Angyalföldön (Vasas - DVTK 3-1, Ligakupa)

Ismét jelentkezett budapesti emberünk, kardosig írását olvashatjátok.

A kezdésnél fél órával hamarabb érkeztem a stadionba, így volt időm egy kicsit beszélgetni Tóth Csabával, a meccsbiztosítások hazai egyeduralkodójával. Megtudtam, hogy Diósgyőrből Wicha miatt kellett eljönniük. Dlusztusék viszont - ha mással nem is - velük korrekten elszámoltak. Nagyon sajnálta, hogy el kellett jönniük, mert igazán jó hangulatú meccseken voltak Miskolcon.

A kezdéskor 4-en álldogáltunk a vendégszektor korlátjánál, míg a túloldalon kb. 60 piros-kék szimpatizáns üldögélt és hallgatta az "Eye of the tiger"-t a Vasas bevonuló zenéjét. A meccs egyperces gyászszünettel kezdődött a stadion névadója halálának egy éves évfordulója miatt.

Megemlékezés a meccs előtt (Fotó: kardosig)

Aczél mester a mai meccsre egy vegyes csapatot állított ki. A nagyban keveset játszók és az NBIII-as csapat java alkotta a keretet.

A kezdő így nézett ki:
Somodi
Bihari, Menyhért, Viskovic, Polényi
Illés R.
Kovács B., Lippai, Horváth Sz.
Bulatovic, Nagy R.

Lassú mezőnyjáték - helyzet nélkül, ez jellemezte a meccs elejét míg a Vasas meg nem szerezte a vezetést. Bihari behátrált a Vasas balszélsője előtt , aki a 16-os oldalán az ötössel egyvonalban keresztbe ívelte a labdát, olyan fejmagasságban. Bence kivetődött az egyébként könnyűnek tűnő labdára, de mellé nyúlt , így az a másik kapufánál szabadon álló játékoshoz került, aki az üres kapuba passzolta.

A gól után az iram nem nagyon változott, de talán kicsit többet támadgattunk. A legaktívabb Nagy Robi volt. Az egyenlítés is az ő érdeme. Kapott egy jó kiugratást a balösszekötő helyén. Elindult a kapu felé, majd amikor már a 16-oson belül járt, nem ellőtte, hanem visszafordult vele, de szerencsére az angyalföldi játékos buktatta. Jogos 11-es! Nagy sajnos az esetnél megsérült.

A DVTK gólja előtt (Foró: kardosig)

A büntetőt Ákos magabiztosan lőtte be. A gól után elindultak melegíteni a cserejátékosaink, gondolom ebben közrejátszott a Robi sérülése is.

A DVTK cseréi melegíteni indulnak (Fotó: kardosig)

Pár perc múlva be is állt Bogyó, aki ugyanúgy a csatársorban kapott szerepet, így szerkezeti változás nem történt. Viszont jóval magasabb lett a csatársorunk, ami a langaléta védők között nem ártott. Arról nem is beszélve, hogy Bulatovic hiába magas nem tud fejelni. Rossz az ütemérzéke és összevissza ugrik fel. Már akkor is örültem, ha a fejére pattant a labda.

Helyzet nélkül szerzett vezetést a Vasas. A jobboldalukon jöttek előre. A beadásba a becsúszó Polényi kézzel ért bele, ezért ő sárgát a Vasas 11-est kapott. Bencének esélye sem volt a sportorvosi pecsétjének hiánya miatt elhíresült játékvezető-csemete (Piller) ellen.

Mivel a játékunk rendkívül pontatlan és kapkodó volt a szünetig már nem volt változás. A szektorban viszont már kb.20-an lehettünk ekkor a meccs közben érkezőkkel.

Szünetre menve (Fotó: kardosig)

A második játékrészre beállt Giák Tomi, akit most láttam először védeni. És rögtön parádés dolgokat csinált. Az egyedül kilépő játékos elé nagyszerűen vetődött ki, majd egy 25 méteres szabadrúgást védett bravúrosan. Magabiztosabb, össszeszedettebb volt mint Bence. Szükség is volt rá mert jött a Vasas.

Aczél próbálta cserékkel frissíteni a társaságot. Kovács B. helyett Kövér állt be, ezzel Zoli egy kicsit átvariálta a csapatot.

Giák
Bihari, Viskovic, Menyhért, Polényi
Kövér
Illés R, Lippai, Horváth Sz.
Bulatovic, Bogyó

Sem a játék képe, sem az eredmény nem változott, no meg gondolom az edzőnk több játékosnak is lehetőséget akart adni, ezért bejött Hegedűs és Sztraka is, Bihari és Horváth Sz. helyett.

Giák
Hegedűs, Viskovic, Menyhért, Polényi
Kövér
Illés R., Sztraka, Lippai
Bulatovic, Bogyó

Na ez a csapat sem tudta megállítani az egyre nagyobb kedvel játszó, Remilivel és Lázokkal megerősített Vasast. A két pengéjük rendre összekuszálta a - soha még így fel nem álló - védelmünket. Lázok még a végén rúgott egy parádés gólt is. A 16-os sarkától keresztbe átcselezte magát a teljes védelmünkön, majd bokából aláperdített a labdának, ami a felső lécről vágódott hálóba. Az addig remeklő Giák csak nézte. Nem éreztem úgy, hogy kint állt volna Tamás, és a perdítés sem volt erős. Szerintem a kapusunk azt hitte, hogy kapu felé megy, mert nem is nagyon mozdult rá.

Így a meccs végén maradt a gratuláció.

Összességében egy nagyon gyenge mérkőzés volt, néha már unalmas is. Rengeteg hibával mindkét oldalon. A csapatunkban kiugró teljesítményt nem láttam. Giáké lehetett volna az, ha nincs az a gól. Mindenesetre nálam előrébb tart mint Bence.

A hátvédsorunk rendkívül bizonytalan volt. A rutinosabb Viskovic is teljesen lesüllyedt a fiatalok szintjére.

Középpályán Lippai Ákos hatalmas csalódás. A kezdőkörből alig jött ki. Nem futott, sem a cselei, sem a passzai nem jöttek be. Kedvetlen volt. Akit talán dicsérni lehet az Illés Ricsi. Védekező középpályásként és jobbszélen is jó átlagot hozott. Igaz semmi extrát nem csinált, de vállalkozott, küzdött és lekes volt végig. Rajta látszott, hogy igazán akar. Most, hogy Taki elment a VB-re kipróbálnám Buróval a nagyok között.

A csatároknál Bulatovic nagyon gyenge, de Bogyó sem győzött meg. Mindketten jó felépítésűek, de sajnos még csak ennyi, a játékhoz nem tudnak hozzátenni semmit. Nagy Robi jól pörgött az elején, kár, hogy megsérült.

6 megjegyzés:

  1. Taki helyére egyértelműen Huszák kell.
    Jobbra meg hátha már most kitehetjük Vukát, Nagy Robi cserével.

    Balajti helyére meg Ivancsics vagy Lipusz, mellé Lippai a csatársorba.

    tehát a Haladás Ellen:

    Kovács,
    Lakatos - Viskovics (Kállai, Jeknics?)- Milicsics - Gohér
    Vuka (Nagy) - Huszák - Búrány - Lipusz (Gellért)
    Lippai - Ivancsics (Szabó)

    VálaszTörlés
  2. Bár inkább a

    -----------------Kovács

    Lakatos - Viskovics - Milicsics - Gohér

    ----------------Kállai

    Huszák--------Lippai-----------Ivancsics

    ----------------Szabó

    kezdőt tartok valószínűbbnek

    VálaszTörlés
  3. Ezek biztos nem lesznek sajnos, mert Ákos még el van tiltva. Így Huszák valószínűleg középen kezd. Ezért lenne már jó végre Vuka a szélre és Jeknics Boris mellé.

    VálaszTörlés
  4. hú azt el is felejtettem...

    akkor ha Vuka meg Jeknics nem játszhat, nagyából 11 épkézláb játékosunk van...

    Bár Bokrosról el is felejtkeztem, benne azért én látok fantáziát. Jobboldalra kitehető lenne

    VálaszTörlés
  5. @piros: márpedig én semmi olyan hírt nem láttam eddig, hogy játszhatnának. Jeknicről hivatalosan még az sem jelent meg, hogy itt van ismét Miskolcon.

    És ha játszhatnak, akkor is nagy merészség kell egyből beállítani őket, bár a kényszer nagy úr.

    VálaszTörlés
  6. Na most már válogathat Aczél, megjöttek az új fiúk.
    Akár így is felállhatunk a Hali ellen:

    Besarion - Lakatos, Jeknic, Milicic, Gohér -
    Vukadinovic, Huszák, Burány, Lipusz -
    Szabó V., Ivancsics

    VálaszTörlés