2009. szeptember 2., szerda

Kialakult(?) a DVTK kerete

Augusztus 31-én lezárult az átigazolási szezon, elvileg véglegessé vált a DVTK kerete. Azért csak elvileg, mert átigazolni nem, de igazolni továbbra is lehet és ez azért fontos, mert véleményem szerint jelenleg rengeteg játékos lehet csapat nélkül, köztük olyanok is, akiknek hasznát vehetjük. Sajnos nem vagyunk az a kategória, hogy csak olyan játékosokért szállunk harcba, akinek minimum tíz másik ajánlata is van. Szóval eget rengető változás már nem lesz, de 1-2 játékos még feltűnhet. Utóbbinak inkább a játékosokra fordítható pénz - fizetés, lakhatás, stb. - végessége szabhat határt.


Mai írásomban posztonként értékelem a játékoskeretet.

Kapusok. Talán ez az egyik legképlékenyebb poszt. Köteles viszonylag későn igazolt Genkbe, így hirtelen kellett cselekedni. Kovács Zolinak még nem volt lehetősége, hogy meggyőzzön a valódi tudásáról, két meccsen kétszer kellett nagyot védenie, a két kapott gól közül maximum az elsőben volt érintett. Somodi tartaléknak mindenképpen jó, de első kapusként csak beugróként számítanék rá. Ide még el tudok képzelni erősítést, nem tudom mi a helyzet a grúz kapussal, igaz, azt sem, hogy mit tud. Giák fiatal, neki még mély a víz.

Jobbhátvéd. Lakatos, Bokros. Nem ez a csapat legerősebb posztja, de a tavaly ősszel ellentétben nem is Achilles-sarok. Kérdés, mi lesz, ha Lakatos is megsérül?

Középső védők. Horváth Gábor, Milicic, Viskovic, Jeknic, Menyhért, Kállai. Itt darabra megvagyunk, kérdés, ki fog játszani. A Horváth-Milicic páros az utóbbi két meccsen jónak tűnt, de feltételezem, nem a kispadra hozták Jeknicet, akit nem láttam még játszani, de Montenegróban sem lesz akárkiből válogatott. Hasznos lenne, ha Aczél megtalálná a védelem optimális felállását és utána csak szükség esetén változtatna rajta (szerintem ezt ő is így gondolja és éppen a "megtalálás" fázisában vagyunk).

Balhátvéd. Gohér, Horváth Szabolcs, Nagy Gábor, Horváth Gábor(?), Milicic(?). Itt nem a bőség miatt áll ilyen sok név, hanem mert még mindig nem sikerült megtalálni azt a játékost, aki megoldja a bal oldal lezárását és még a támadást is segíti. Horváth Szabolcs és Nagy Gábor neve egyből kihúzható, előbbiben nagyot csalódtam, utóbbi pedig igazából még meg sem mutatta magát. Gohérról ezerszer leírtam, hogy középpályán jobb teljesítményre képes, így lassan ott járunk, hogy a középső védők bőségéből kell valakit balra állítani. Horváth Gábor és Milicic is játszott már ott, előbbi egészen jól.

Jobb oldali középpályások. Lipusz, Nagy Róbert, Vukadinovic, Ivancsics. Elvileg jól állunk ezen a poszton, mert Lipusz mostanában egészen jó teljesítményt nyújt, bár gólt még nem rúgott. Nagy reményeket fűzök Vukadinovic játékához, remélem nem járunk úgy vele, mint Ahodikpével. Nagy erénye a csapatnak, hogy többen is tudnak mindkét oldalon játszani.

Középső védekező középpályások: Búrány, Takács Péter, Kállai, Viskovic(?), Milicic(?). Ezt a posztot viszont nagyon soványnak érzem. Kállainak és Viskovicnak, Milicicnek eleve nem ez a posztja, a két szerbbel Ligakupa-meccsen próbálkozott Aczél (no, meg Menyhérttel, de egy félidő után belátta, ez nem megy). Buró és Taki nagyon jó középen, de belegondolni sem merek, mi lesz, ha mind a ketten Egyiptomban izzadnak, miközben itthon üres lesz a középpálya. Ha feltűnne egy csapat nélküli jó védekező középpályás, azonnal le kell csapni rá!

Középső támadó középpályás. Lippai, Huszák, Ivancsics, Faggyas. Talán szét sem kellett volna választani támadóra és védekezőre a középső középpályásokat, de annyira mást játszik Lippai és Burány, hogy jobb híján ezt tettem. Itt sem állunk jól, mert Lippai a középpályán elfárad, de Huszákkal nyertünk, ha nem felejtett el focizni Debrecenben. Állítólag Ivancsics is tud középen játszani, majd meglátjuk, hogyan. Faggyas is feltűnt már ezen a poszton, de egy olyan játékossal irányítót játszatni, aki nem szívesen passzol...

Bal oldali középpályás. Lipusz, Gohér, Ivancsics. Itt viszont óriási a tülekedés. Szerencsére mindhárom játékos bevethető más poszton is, így az is előfordulhat, hogy nem az dönt, hogy ki a poszt legjobbja, hanem az, hogy a puzzle-ban kinek hol jut hely.

Csatárok. Szabó Viktor, Lippai, Balajti, Bulatovic, Faggyas. Ha valaki azt mondja, van öt csatárunk, el sem hiszem neki. Persze az öt mindjárt csak négy, mert Bulatovic csak tanonc. Balajti helye egyelőre megkérdőjelezhetetlen, de ő is mehet Egyiptomba és akkor máris pótolni kell. Sérülésre, formaingadozásra - ami egy fiatalnál törvényszerű - nem is gondolok. Lippainak helye van a kezdőcsapatban, de kapura veszélytelen. Szabó Viktor ellenben veszélyes a kapura, csak gólt nem tud rúgni, Faggyast pedig nem értem. Sérült volt, meg minden, de ezt már akkor is tudta, amikor a debreceni évei előtt játszott Diósgyőrben. Ez a harmadik poszt, ahová elférne az erősítés, méghozzá egy rutinos, összjátékban is használható csatárral.

6 megjegyzés:

  1. Off

    nem tudja valaki, ez milyen edzőpálya?

    VálaszTörlés
  2. http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=miskolc+andr%C3%A1ssy+utca&sll=37.0625,-95.677068&sspn=32.252269,79.013672&ie=UTF8&ll=48.097143,20.71359&spn=0.001659,0.004823&t=h&z=18

    mert ugye van a füves, a salakos meg a műfüves.
    ez viszont már nem nagyon néz ki annak.
    ismeri valaki?

    VálaszTörlés
  3. @piros: ez is salakos, bár sztem nem használják. Anno (2000-ben?) az amatőr DVTK (Diósgyőr Városrész Testgyakorló Köre) játszott itt néhány meccset.

    VálaszTörlés
  4. ott most építési terület(nek látszó valami) van, szemét, meg egy nagy szeméttartály

    VálaszTörlés
  5. ez a google maps se semmi
    végre van normális felbontás Miskolcról, erre kiderül, hogy legalább 6 éves

    VálaszTörlés
  6. Csatár poszton tényleg szarul állunk. Darabra még megvagyunk, de ahogy Csank is mondta, hogy egy csatár NB1-ben egy szezon alatt 12 gól körül kell hogy termeljen. Na most, ha ennél többet lő az már f@sza. Én meg azt mondom, hogy a védőknek illetve a középpályásoknak is jócskán ki venniük a részét a góltermelésből.

    VálaszTörlés