2009. augusztus 19., szerda

Sírjak vagy örüljek? Köteles Laci Genkbe igazol

Hacsak nem jön közbe valami váratlan, Köteles Laci a Genkbe igazol. Az egyik szemem sír, a másik nevet, a harmadik pedig nem is tudom...

Az biztos, Kötél jó kapus, volt olyan időszak, amikor sok pontot hozott a csapatnak, de legalább is megóvott néhány súlyos vereségtől. Ezért biztosan szomorú vagyok, hogy távozik.

Az érte kapott pénznek örülni kell - mégha nem is az összes a Diósgyőré -, mert sajnos ilyen világban élünk, nem kluboknak, hanem gazdasági társaságoknak szurkolunk. És feltétlenül bízom Veréb Gyuri hozzáértésében, hogy most is megtalálja Kötél utódját. Amióta meccsre járok, a DVTK-kapujában jó kapusok álltak, ha voltak is valakinek gyengébb napjai, soha nem éreztem azt, hogy kapusposzton vagyunk a leggyengébbek. Knotz Laci, Benone Dohot, Hanyecz (szégyen, a keresztnevére nem emlékszem), Rácz Robi, Nota Gyula, Nagy Zoli, Kövesfalvi "Kavics" István, Szalma Pál, akik hirtelen eszembe jutnak. (A bónusz az elmúlt 20 évben Veréb Gyuri és Kiser Marci.) Állítólag van itt egy grúz, aki... De majd ha saját szememmel láttam. Somodi még nem NB I-es kapus, Giák pedig nagyon fiatal, nekik tanulniuk kell.

Kötél a teljesítményén túl mindig is igyekezett a közönség kedvében járni, nyilatkozataiban csupa jót mondott a klubról és rólunk is, ráadásul amikor a tettekre került sor, akkor sem mondott önmagának ellent, sok társához hasonlóan nem igazolt, el, maradt Diósgyőrben. Azért azt se felejtsük el, mivel egy átigazolási szezonban egy játékos csak egyszer válthat klubot, így lehetővé tette, hogy most külföldre menjen. Persze egy Kamber/Stanic féle azonnal fizessék ki a tartozásom, vagy engedjenek el akció nála is sikeres lehetett vola. Amit viszont nem tudok elfelejteni, az az, hogy besározódott a neve az őszi siófoki találkozón. Először azt mondták, benne volt a tippmixes meccsben, majd Sisa Tibor Ludányhalásziban határozottan cáfolta ezt és mostanában Aczél is bízott benne, pedig szerintem hallhatott ezt-azt, amikor télen megérkezett Siófokra. Akárhogy is volt, úgyis ki fog derülni, ha nem holnap, akkor holnapután.

Ilyenkor szokott az következni, hogy visszavárunk, a játékos részéről, hogy remélem lesz még rá alkalom hogy ismét itt játsszak, de annyira gyorsan változik a foci, hogy mire Kötél ismét Magyarországra igazol, addigra már elképzelhető, hogy az amerikai rendszerhez hasonlóan lesz egy összeurópai liga másodlagos "nemzeti" bajnokságokkal. Ki tudja, mi lesz a magyar focival, melyik klubot karolja föl valamelyik helyi vagy országos politikai potentát, esetleg milliomos, melyik stadion alatt találnak olajat és ezzel teljesen megváltoznak az erővisszonyok, lehetővé téve egy olyan ajánlatot, amivel nem tud versenyezni a diósgyőri nosztalgia, a közönség szeretete.

De akárhogy is lesz, sok skert Laci!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése