2010. október 5., kedd

Elszalasztott lehetőség (Makó - DVTK 2-0)

Ha lett volna időm megírni a meccs előtti gondolataimat, akkor azt írtam volna, hogy jól ránktette a Nyíregyháza az édes terhet a szombati botlással, mert így a DVTK éllovas lehet egy győzelemmel. Akkor abban bíztam, hogy a Nyíregyháza ellen láthattuk, bírják a nyomást a srácok, simán hozták a rangadót. Nem így lett, elmaradt a győzelem, ezzel elszalasztottuk az első és remélhetőleg nem utolsó lehetőséget, hogy élre álljunk.

George lövéséből sem lett gól (Fotó: BOON)

Aki ismer, az tudja, aki olvas, az tapasztalhatja, alapvetően optimista beállítottságú vagyok, inkább a jót látom meg a Diósgyőrrel kapcsolatban is. Ezért örültem különösen, amikor a hivatalos honlap fórumában mástól is láttam azt, ami számomra is lejött a közvetítésekből és a helyszínről is, valamint mondta az öcsém: ugyan kikaptunk 2-0-ra, de nem azért mert helyzetünk sem volt. Éppen ellenkezőleg, a hazaiak lőttek két gólt a semmiből, a DVTK pedig az utolsó 15-20 perc kivételével sorra dolgozta ki a lehetőségeket és sorra hagyta is ki őket. (Ezt Benczés Miki magára is vállalta, utólag elismerte, nem volt jó ötlet Budovinszky előretolása.) Véleményem szerint sokkal nehezebb helyzetet kialakítani, mint berúgni, lásd még a helyzet nélkül született vagy a csatár hátáról bepattanó gólokat. Nem szerencsés egy “nem volt szerencsénk” félmondattal elintézni a vereséget, de biztos lesz olyan meccs, amikor kevesebb helyzetből sikerül több gólt lőni.

Néhány nappal a makói találkozó előtt Felsőzsolcán azt láttam, életveszélyes a DVTK ellen lestaktikára játszani, mert a középpályáról érkező emberek játszi könnyedséggel zilálják szét ezt a taktikát. Ehhez képest Makón lesgólokról, les címén megakasztott támadásokról jöttek sorra a hírek. Nem akarom látatlanban kritizálni a bírókat, csak annyit írok: furcsa, hogy egy NB II-es csapat ilyen mesteri szinten állítja lesre folyamatosan az ellenfelet.

Régebben többször írtam az élő közvetítésekről, aztán szép lassan leült a téma, mert gyakorlatilag a BOON-t volt érdemes olvasni, az nb1.hu, pepsifoci.hu közvetítése nem sok újat tudott mutatni. Az NB II-ben még rosszabb a helyzet, mert az nb1.hu és a pepsifoci.hu már nem is közvetít, az nb2.hu meg merem kockáztatni, a BOON tudósítása alapján adja az “élőt”. Ezért volt kellemes meglepetés a delmagyar.hu szöveges közvetítése, mert minőségben (egyedül Savo Raković volt “Sako” egy negyedóráig) felvette a versenyt a BOON-nal. Bárcsak ennyire komolyan vennék a focit mindenhol!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése