2010. október 17., vasárnap

Az MTK tartalék - DVTK előtt

Kettősség van bennem a meccs előtt. Egyrészt mégis csak egy tartalékcsapat az ellenfél és azokat idáig magabiztosan vertük (4-1, 6-1), másrészt az MTK ellen soha nem ment igazából. (Talán egyetlen, több mint 10 éve született sikert tudok felidézni.) Persze, ez most a tartalék, de ugyanazt a Diósgyőrnek soha nem fekvő sok futásos, sok passzos játékot játsszák, mint a "nagyok".

És ehhez jön még a sérüléshullám. Az mára bebizonyosodott, hogy a kezdőcsapat rendben van és a kispadon is ül 1-2 játékos, akire lehet számítani. Azonban most olyan sokan hiányoznak (Raković, Gal, George, Kovács Zsolt és talán Abdouraman), hogy ennyire nem hosszú a kispadunk.

És ahogy az már lenni szokott, van tovább is. Mert a hiányzók nem egyenletesen oszlanak meg: a múlt héten még volt 3 jobbhátvéd (Raković, Horváth Gábor és Kovács Zsolt), mára azonban egy sem maradt - feltételezve, hogy Horváth behúzódik középre Galt helyettesíteni. De ki lesz akkor a jobbhátvéd? Dobos Vecsésen már játszott ott néhány percig, ki is állították, de még nagyobb dilemma, hogy akkor viszont ő fog hiányozni a középpálya széléről. Nincs egyszerű helyzetben Benczés Miki.

Akár így, akár úgy, gólt kell lőni, mert a védelem eddig is gólképes volt - csak Vecsésen sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset -, ezért ebben a felforgatott állapotban sem bízom a nullázásban. Lippai Ákos visszatér, ez erősítheti a támadósort, de még jobban bízok Roszel jó formájában. Csak kapjon labdát, ne pedig neki kelljen kialakítania magának.

Végezetül kíváncsian várom Faggyas és Granát játékát, mert előbbi csereként a fáradt védők ellen hatékony, de a fiatal (kortársai) és pihent (már amennyiben kezd) védők nem eszik meg olyan könnyen a "kötelező" cseleit. Utóbbi pedig most bebizonyíthatja, hogy - több értelemben is - mindössze múló rosszullét volt a múlt heti produkció és érdemes volt leigazolni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése