2010. október 23., szombat

A DVTK - Kazincbarcika előtt

Most rangadó lesz vagy nem? Megyei rangadó biztosan, de hogy ez a pályán mit jelent, azt előre nem tudom.

A rangadó elvileg arról szól, hogy ezen a meccsen eltűnik a két csapat közt meglévő különbség - ha van ilyen egyáltalán -, de ha az egyik csak lelkesedéssel, akarással próbálja pótolni a minőségbeli hátrányát, akkor egy-két gól könnyen elveheti a kedvüket. Ezért is lenne fontos vezetést szerezni minél hamarabb, hogy eszébe se jusson a barcikai játékosoknak belelkesedni. A Vác ellen láthattuk, mennyire vissza tudja vetni egy kapott gól a DVTK-t, ezért jó lenne ezt is elkerülni, vagy 5-0 utánra időzíteni.

Kétségtelen, első látásra könnyebbnek tűnik a DVTK sorsolása a Nyíregyházánál (DVTK: Kazincbarcika (o), Hajdúböszörmény (i), Mezőkövesd (o), Cegléd (i), Orosháza (o); Nyíregyháza: Újpest tartalék (i), Makó (i), Vác (o), MTK tartalék (i), Kazincbarcika (o)), de ebbe az is belejátszik, hogy a nehezebb ellenfeleket itthon fogadjuk. Itthon márpedig nyerni kell - elvileg, a gyakorlat sajnos nem ilyen egyszerű. (Arról nem is beszélve, hogy hátra van még egy teljes szezon, szóval maximum a téli szünetig beszélhetünk könnyű és nehéz sorsolásról.)

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy a sérülések miatt elfogyott a kispad. A kezdőcsapat rendben van - bár hiányozni fog Abdou, Gal és Raković is (Halgas még kérdéses) -, de csak darabra lesznek meg a cserék. Bízzunk benne, most már senki sem sérül meg és erővel is bírják legalább addig a fent emlegetett 5. gólig.

De legyen, nem ragaszkodom az 5 gólhoz, a szép játékhoz sem, csak a 3 ponthoz. Ugye milyen rendes vagyok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése