2009. április 25., szombat

Végre rendesen működik a DVTK.eu RSS-e

Aki RSS-olvasón keresztül követi a híreket vagy van iGoogle-je, az ugorjon az utolsó bekezdésre.

Mivel számítógép előtt dolgozom, egész nap követni tudom a híreket. Szerencsére nem csak 1-2 oldalon lehet olvasni a DVTK-ról, így már az egy csomó időt elvenne, ha csak megnyitnám az oldalakat, majd csalódottan tovább is mennék, mert nincs semmi újdonság. Persze hétvégente, amikor a lehető legkevesebb időt töltök a gép előtt, akkor is fontos, hogy ne nyissak meg fölöslegesen oldalakat. Erre találták ki az RSS-t.

Van, aki RSS-olvasóra esküszik, más az RSS-csatornán alapuló Google Readert isteníti, én jelen pillanatban teljesen meg vagyok elégedve az iGoogle-lel, amelyik bármelyik internetes kapcsolattal rendelkező gépről elérhető - mint jelen esetben a pároméról, ahol az nlc.hu a kezdőlap.

A legtöbb oldalon található egy narancssárga ikon vagy RSS felirat, amire kattintva elő lehet fizetni (ingyért) a hírekre, blogokra. A jobbak esetében lehet tematizálni is, hogy ne mutassa nekem a Haladásról szóló híreket, csak a DVTK-t. Így egy wellnessszálloda kertjében is 1 perc alatt képben vagyok, mi történt tegnap este óta DVTK háza táján.

Sajnos a magyar szolgáltatók nincsenek teljesen felkészülve az ilyen igényekre. A DVTK.eu-n sokáig egyáltalán nem volt RSS, az nb1.hu ugyan mutatja a friss híreket, de ha rákattintasz, akkor már nem az adott cikket, hanem a teljes kezdőoldalt mutatja, a többieken (a BOON és pepsifoci.hu kivételével) csak a foci, esetleg a sporthírekre lehet feliratkozni, csak a DVTK-ra nem. (Ha valaki tud működő jó trükköt a Yahoo Pipes mellett, akkor szívesen veszem.)

És amikor megújult a DVTK.eu, akkor ugyan megjelent az RSS, de nem jól működött, nem a legfrissebb, hanem a régebbi híreket mutatta.

Nem akarom senki lovasszobrát fényezni, de tegnap egy volt kollégámon keresztül sikerült szólni a fejlesztőknek és meg is csinálták, most már bátran elő lehet fizetni. Hm, ha eddig senki nem vette észre, akkor vajon hányan használhatjuk? Tessék feliratkozni!

És itt a soha vissza nem térő alkalom, csak most, csak itt, csak nektek! Aki ír nekem (nkocsis kukac freemail pont hu ) levelet egy olyan e-mail címről, amelyikhez tartozik Google account (a gmail.com-os címekhez automatikusan, a többit be kell állítani), azzal szívesen megosztom a DVTK- és sporthíres iGoogle oldalamat, amit utána tetszés szerint alakíthat, bővíthet, szűkíthet. És azt is megígérem, hogy az e-mail címeket nem adom tovább, nem építek belőle adatbázist és később sem próbálok Viagrát rátok sózni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése