2009. április 9., csütörtök

Tavasszal 4. a DVTK (tabellaparádé)

Tele van az internet különféle tabellákkal - ha jól emlékszem, akkor szaporodtak el, mikor népszerűvé vált a netes sportfogadás -, egy részét lehet így-úgy szűrni is. Csak hazai meccsek, tavaszi tabella stb. Sokszor mondom, a tabellát csak az utolsó forduló után kell nézni, addig sokkal fontosabb a pontok száma, de azért most kicsit eljátszottam vele. A tabellákat az nb1.hu-ról és a goalwire.com-ról vettem.

Kezdetnek egy emlékeztető a jelenlegi állásról (a Győr - Haladás meccset később játsszák)

Ha csak a tavaszt nézzük, akkor jóval kedvezőbb a helyzet, a negyedik helyen áll a DVTK, három ponttal lemaradva a két éllovas mögött. Persze továbbra se felejtsük el a korábban leírtakat, felettébb kedvező a sorsolás (4 hazai meccs, stb.).

Azért is fontos, hogy tavasszal főleg itthon játszott a DVTK, mert ha csak a hazai eredmények alapján összeállított táblázatot nézzük, akkor úgyszintén negyedik a Diósgyőr, alig elmaradva a bajnokesélyestől.

És akkor sejthető is, hogy az idegenbeli mérkőzésekkel van probléma, összesen 6 pontot szerzett a csapat, amiből egy bravúrgyőzelem volt Debrecenben.

A goalwire.com-on találtam egy forma tabellát, amelyik a legutóbbi x mérkőzés alapján állítja össze a táblázatot.

Az utolsó 5 meccs alapján így fest (mint a tavaszi tabella, mivel idén 5 meccset játszottak ;-))

Az utolsó 10 alapján pedig így. Tekintélyt parancsoló a vasárnapi ellenfél ZTE eredménysora, de összességben csak 4 ponttal szereztünk kevesebbet. Még egy érdekesség: Gálhidi és Sisa együtt összesen 10 bajnokin ült a kispadon, tehát ez az ő munkájuk eredménye. 20 pont a 29-ből. Benczés is szerzett egyet Nyíregyházán, így ha nem tudtuk volna, akkor is kiszámítható, hogy Vágó mindössze 8 pontot gyűjtött.

És végére hagytam a legérdekesebb táblázatot, a félidei tabellát. Ha 45 perc után lefújták volna az összes mérkőzést, a DVTK mindössze csak a 11. helyet foglalná el, nyolc ponttal kevesebbet gyűjtve. Focizni nem lehet megtanulni az egyik napról a másikra, az erőgyűjtéshez is kell idő, de küzdeni, az utolsó pillanatig hajtani lehet. És a táblázat azt mutatja, a DVTK tud is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése