2010. április 6., kedd

Kaput eltaláló lövés: nulla (Vasas - DVTK 1-0)

(Ahogy írtam, nem voltam ott a Vasas - DVTK meccsen, ezért olvassuk közösen kardosig beszámolóját!)

Bajzát Péter (Fotó: Adamm)

A mérkőzés előtt Norbi azt írta itt a blogban, hogy győzelmet vár a mérkőzéstől. Így gondolta azt a majd 200 diósgyőri is, aki összegyűlt a Fáy utcában a vendégszektorban. De győzelmet vártak a hazai oldalon is - mert hát kit verjenek meg, ha nem a tökutolsó Miskolciakat. (Ki is jöttek vagy 400-an.) A szurkolás nálunk előénekes híján elég esetleges volt, de a Vasas-tábor sem rendezett karneváli hangulatot.

Tornyi Mester csak kényszerűségből változtatott a KTE ellen viszonylag jól működő csapaton. A kiállított Bognár helyén Somorjai játszott, míg a sárgák miatt hiányzó Vuka helyére balhátvédbe visszatért Zámbó. A többi maradt ugyanúgy: Balajti a jobb-, Brnovic a baloldalon próbált felzárkózni Bajzát mellé.
A rengeteg pontatlanság miatt folyamatos játék nem tudott kialakulni. Kevés volt az elképzelés is. Ráadásul az előző fordulóban Balajti rendre galibát tudott okozni. Most viszont az ifista külsejű Vasas balhátvédben, Katona Mátéban emberére akadt.
Bár sok helyzete nem volt a Vasasnak sem, azért ott volt egy Hrepka próbálkozás és volt egy Benounes-gól. (A gól előtt elképzelhető, hogy volt egy kezezés, de nekem ott a helyszínen nem tűnt fel.)
Nálunk senki és semmi. Lehoztuk úgy az első félidőt, hogy nem volt kaput eltaláló lövésünk...

A második félidőben több lehetőségünk volt. Ezek nem kidolgozott helyzetek, hanem szerencsés lehetőségek voltak inkább: Bajzát-fejes, Brnovic-fejes, Brnovic-lövés, Takács-szabadrúgás. Ennyi. Hozzáteszem Véghnek egyet sem kellett védenie, mert mind elkerülte a kaput. Így viszont lehetetlen gólt szerezni. A Vasas megérdemelten nyert, mert nekik volt egy kis csapatjátékuk, jobban akarták a győzelmet és higgadtabbak voltak, ráadásul egyik helyzetüket kihasználták.

A lefújást követően a Vasas játékosok öröme határtalan volt - mintha BL-t nyertek volna úgy tomboltak a sajátjaik előtt.
Nálunk felhangzott a "Gyertek ide! Gyertek ide" rigmus, majd amikor a játékosok naivan elindultak a tábor felé megköszönni a biztatást, felcsendült a "Nem érdemlitek, a Diósgyőr-mezt nem érdemlitek!" .

Ezzel az eredménnyel 9 pontra nőtt a hátrányunk a bentmaradó csapatokhoz képest. 9 forduló alatt kellene kétszer annyi győzelmet szereznünk, mint amennyi most van. Reménytelen. Főleg a mutatott játék miatt.

Játékosonkénti értékelés


Mindaugas Malinauskas: Többször ő tartotta meccsben DVTK-t. Az egy az egyes szituációkban hihetetlenül agresszíven és jó ütemben jön ki a támadóra. Több nagy bravúr. A meccs embere.

Somorjai Tamás: A jobbhátvéd poszt nem az övé. Lassú, határozatlan és nagyságrendekkel gyengébben helyezkedik, mint Bognár. Viszont többször ment előre, mint a másik oldalon Zámbó.
Igor Gal: A gól előtti kipattanónál lassan reagált, de lehet egyébként sem ért volna oda. Több határozott szereléssel bizonyította, hogy nélküle nem nagyon lehet elképzelni a mostani DVTK-t.
Vlado Jeknic: Egyszer megint elcselezte magát a saját tizenhatosunk előterében. Ha ezeket elfelejtené akkor nagyon jó kis védő lehetne.
Zámbó Bence: Keveset vállalkozott, próbálta a biztosat megjátszani. Szerencséjére a Vasas támadásai inkább a másik oldalon futottak, így nem állították keményebb próba elé. A helyére beálló Sadjo Hamannal Tornyi a bal oldalt próbálta aktivizálni, de mivel a kameruni nem igazán kapott labdát (meg hát nem is támadtunk), ezért ez a próbálkozás megrekedt az ötlet szintjén.

Takács Péter: A szokásos rakkolós játékát hozta. Ismét volt egy veszélyes szabadrúgása, de ezúttal mellé lőtt. A helyére beálló támadóbb szellemű Zsivoczky Norberttől szintén a támadások kreatívabbá tételét várhattuk volna. De Zsivó második NB I-es meccsén keveset volt játékban. Volt egy szép átlépős csele, amiből végül nem lett helyzet és... és ennyi.
Búrány Zoltán: Takihoz hasonló játék. De előre továbbra sem megy neki.

Lippai Ákos: Nem tud igazi irányítója lenni a csapatnak. Az nem elég, hogy ad egy jó passzt. Neki a támadással tovább kellene menni és várni vissza a labdát és alternativát adva segíteni a támadásokat . Ehhez persze jóval több futás is kellene.

Balajti Ádám: Most nem villogott úgy mint a KTE ellen. Nagyon indiszponáltnak tűnt. A rá nem igazán jellemző technikai hibák kísérték végig. Helyzetbe sem került.
Bojan Brnovic: Ha üresen állva tizenkét méterről, szemből eltalálja a kaput vagy a 6 méteres fejese bemegy, most ő lehetne a meccs embere. Szabó Viktortól megszoktuk ezt a teljesítményt, Bojantól azért ennél jóval többet várunk.

Bajzát Péter: Neki is volt egy fejese ami nem talált kaput és egy kipattanót kapásból méterekkel vágott a kapu fölé. Kétszeres gólkirálkyént nem csak a mostani meccs, hanem a tavaszi 6/0 is roppant kevés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése