2009. augusztus 13., csütörtök

Zuhanyhíradó, Sport TV (múlt hét): téma volt a Diósgyőr

Szerettem volna megnézni, sőt, rögzíteni is, amikor múlt hét csütörtökön-pénteken lement ez az adás a Sport televízióban, s híre szaladt, hogy sokat beszélnek benne a Diósgyőrről, méghozzá kellemes kontextusban - de elszalasztottam (nem akkor ismételték, mikor a tévéújság ígérte). Azóta vadásztam rá a neten, láttam, hogy sokan mások is; most, piros barátunk jóvoltából, megkaptam az egy és háromnegyed órás műsor felvételét avi-ban, amiből kivágtam a minket érdeklő 50 percet, s öt darabban feltöltöttem a Youtube-ra.
Valóban érdemes végignézni-hallgatni, két ismert futballvilágbeli figura beszél főleg, jóindulatúan nosztalgiáznak a téma örvén, továbbá kapcsolják a a műsorban élőben Miskolcról - műhód! - Aczél Zoltánt és Köteles Lászlót, előbbi felé a kérdések akkor még főleg a Vidi-meccs tanulságaira vonatkoznak, utóbbiról pedig azt halljuk, hogy tán utoljára láttuk piros-fehér mezben, vicces és kellemes élmény továbbá ennyi év távlatából ismét Tornyi Barnabást hallani az 1997-98-99-es idényekről hallani (meg aktuális sivatagbeli kalandjairól). De hogy még kedvet csináljak, ha egyáltalán szükséges, az alant be-embeddelt filmrészletek végignézéséhez, a stúdióvendég Nyilasi Tibor egyik kijelentését idézném ide - megfogott annyira, hogy felírjam magamnak, majd bemásoljam. Megjegyzem, az adásban kiderül egy olyan tény, amiről én sem hallottam még sosem: hogy a valaha fradista lévén "gyűlölt" Nyíl édesapja révén miskolci származással büszkélkedhet. És ami megragadó: így is van vele ő maga is.

... Fantasztikus ez a közönség. Egyszerűen nem tudom, miből táplálkoznak itt Miskolc, Diósgyőr, és Borsod megyében, hogy honnan tudnak mindig talpra állni, és honnan jönnek azok a fiatalemberek, akik... már szét van kapva a csapat, teljesen kilátástalan, és akkor mindig elő tudnak varázsolni 17-18 gyerekeket, akik aztán nem ijednek meg senkitől és semmitől, bátran belevágnak egy ilyen feladat megoldásába. Úgyhogy nagyon szurkolok nekik, és ami még döbbenetes, hogy most elkezdenek bontani, és jövő tavasszal lesz egy szép stadion, legalábbis egy új fedett lelátó... Szeretem az ilyen mesebeli történeteket.

Mi meg szeretjük az ilyen nyilatkozatokat, ugye? :)











1 megjegyzés: