2009. augusztus 29., szombat

DVTK - Vasas előtt

Mintha egy másik bajnokság venné kezdetét, annyira más lesz a Vasas elleni mérkőzés. Eddig minden pont ajándéknak számított (még ha keményen meg is dolgoztak érte a srácok), most viszont a DVTK az esélyes. És ezt nem csak én gondolom így, hanem a sportfogadással foglalkozó oldalak is, amikről tegnap írtam.

Az eddigi meccseken bizton lehetett arra számítani, hogy az ellenfél több-kevesebb vehemenciával támad, mi védekezünk, majd gyors kontrákból próbálunk gólt szerezni. Ezzel szemben most a Vasas próbálja majd ezt a taktikát játszani, mert egyrészt szerintem gyengébb csapat, másrészt hazai pályán a Debrecen, Újpest, Kecskemét ellen lehet védekezni, de egy Vasas ellen nem.

A nyári felkészülés során nem sok értelmét láttam a gyenge ellenfelek elleni fölényes győzelmeknek, de a ma esti az a találkozó lesz, ahol lehet profitálni a visszazáró védelem ellen szerzett tapasztalatokból. Ma kevésbé tudok elképzelni olyan gólt, hogy Balajti végigszalad a teljes félpályán (teljes félpálya - milyen hülyén hangzik, pedig helyes a kifejezés), inkább az átlövésekben, szélről érkező beadásokban bízom. Hátul pedig abban, hogy a néhány Vasas támadást sikerül kibekkelni és a Loki elleni meccs után ismét kapott gól nélkül sikerül lehozni egy meccset.

Aczél Zoltán végre valahára kellemes bajban van, több a játékos, mint ahányat a kezdőcsapatba jelölhet. Lippai meggyógyult, amivel szemben ott a győztes csapaton ne változtass elv.

Kovács szinte biztosan marad a kapuban, a védelemben sem lesz változás. Ettől egy kicsit tartok, mert a Vasas leggólveszélyesebb játékosa az a Remili, akit Gohérnak kell majd feltartóztatnia. Gohér pedig nem igazi védő, ráadásul egy ilyen meccsen joggal várható el tőle, hogy segítse a támadásokat is.

A támadósorban Lippainak kell helyet szorítani, mert a Kecskemét ellen láttuk, hogy nélküle is van foci Diósgyőrben, de a passzaira, átlövéseire nagy szükség van (előbbiből jó sokat, utóbbiból legalább annyira keveset láttunk tőle ebben a szezonban). Elsősorban azért állítanám a csatársorba, hogy ne szívja le az erejét a védekezés, ha kell, akkor a 90. percben is tudjon 16 méterről gólt lőni.

A többiek? Lipusz a KTE ellen megmutatta, mit tud, most kisebb területen kell majd játszania, de remélhetőleg a védekező feladata is kevesebb lesz. Ivancsics is biztosan kezdeni fog, legfeljebb ismét lecseréli Aczél, ha elfárad.

Középen Takács és Búrány kirobbanthatatlannak tűnik, de talán nem szentségtörés, ha azt írom, egy várhatóan védekező csapat ellen nem biztos, hogy szükség van két labdaszerzőre. Ebben az esetben Szabó Viktor akár középcsatárt is játszhat, a múlt héten láttuk, a szélről érkező labdákat be tudja rúgni. Ennek a felállásnak az a nagy gyengéje, hogy akkor ismét minden csatár kezd, nem marad csere- és változtatási lehetőség. Így erre sokkal inkább vésztartalékként tekintek, nem pedig valós lehetőségként.

Kovács
Lakatos, Milicic, Horváth G., Gohér
Lipusz, Takács P., Búrány, Ivancsics
Lippai, Balajti

Kovács
Lakatos, Milicic, Horváth G.,Gohér
Lipusz, Takács P., Ivancsics
Lippai, Szabó V., Balajti

A Vasas közvetlen vetélytársunk, ezért nem csak magunknak szerezhetünk, hanem tőlük is elvehetünk 3 pontot - lásd még hatpontos meccs. Az ilyen mérkőzéseken kell nyerni, mert a bravúrgyőzelem lutri, néha bejön, többször nem. Viszont a hozható meccseket akár 100%-ban hozni lehet, hiszen éppen azért hozható meccs. Szóval, ma nyerni kell!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése