2009. augusztus 27., csütörtök

Vereségnél bosszantóbb közvetítés (Nyíregyháza - DVTK 3-0)

Amióta Aczél a kezdőcsapatba nem kerülő játékosok versenyeztetésére használja a Ligakupát, azóta mérsékelten lelkesedek a sorozatért. Nem is az alapállással van a bajom, mert kell a meccsterhelés mindenkinek, jó dolog, ha sérülés után nem éles meccsen kell formába lendülni és a fiatalok is rutint szerezhetnek.


Amit leírtam, az volt tavaly, tavalyelőtt. De most elfogyott az első csapat hátországa, alig van olyan játékos, aki reális eséllyel léphet úgy pályára a Ligakupában, hogy egy jó teljesítménnyel felhívja magára a figyelmet és a hétvégén már a nagycsapatban játszik. Ezt tetézi Aczél döntése, hogy a komplett első csapat pihen, tehát nem két rutinos játékos közé tesz be egy rutintalant, akik szükség esetén kisegítik, de mindenképpen irányítják, hanem bele a mély vízbe. És az eredmények azt mutatják, eddig a többség megfulladt. A próbajátékoskról pedig sok esetben ki sem derül, hogy mi tudnak, mert gyengék a társak, a foci pedig csapatjáték.

Ez történt Nyíregyházán is, nem dőltem a kardomba, vígan élek most is.

Sokkal jobban felbosszantott a BOON közvetítése.

Hátha valaki nem tudja: az Inform Médiának három regionális hírportálja van, a BOON, HAON és a SZON, így költséghatékonysági okokból egy élő tudósításért nem utazik külön tudósító Nyíregyházára, Debrecenbe, de onnan sem Miskolcra, hanem átveszik a helyi tudósítást (és ilyenkor a miskolci tudósító a sajtópáholy helyett a vendégszektorból nézi végig a meccset és ír ilyen gyöngyszemeket). Azaz ez valójában a SZON tudósítása volt a BOON-on.

Már a meccs előtt sejtettem, ennek nem lesz jó vége, beszéltem az egyik szerkesztővel, aki megnyugtatott, volt egy legendás debreceni közvetítés, azt nem lehet alulmúlni. Így kezdődött: 26. perc: döbbent csend a csarnokban. (Hogy miért és különben is, mi történt az első 25 percben, azt azóta sem tudták meg.)

Valóban, ennél jobb volt. Viszont magáról a meccsről sokat nem tudtunk meg. Az, hogy nem pörög annyira a közvetítés, mint egy bajnoki, az természetes, látatlanban mondom, a meccs sem pörgött annyira. Elvártam volna, ha már van jegyzőkönyv, akkor abból kiderüljön a két csapat felállása, ne csak növekvő mezszám szerint(?) rakják a játékosokat. A diósgyőrieket még csak-csak ki tudom totózni, de a hazaiakat? Szerencsére van három Horváth is a DVTK keretében (Gábor, Szabolcs, Ádám), Nagyból (Róbert, Gábor) és Kovácsból is kettő-kettő (Szilárd, Bence) így direkt jó, hogy a keresztneveket lespórolták. Esetleg a cseréket, gólszerzőket kiemelni a jegyzőkönyvbe? Minek az! Csak a munka van vele!

A gépelési, mondatszerkesztési hibákat megértem, aki szerint ez elfogadhatatlan, annak javaslom, próbálja ki egyszer. Nem is olyan könnyű a meccset nézni és tudósítást írni egyszerre. Jómagam csak egyszer próbáltam egy Miskolc Rallye prológján, mit mondjak, feszes a tempó. Viszont ez sem magyarázat arra, hogy a rúg miért lesz rendszeresen rug a közvetítésben. Szerencsére voltak képek is (de milyenek, Úristen! Nem ajánlott megnézni a képsorozatot), így kiderült, hogy a mez, amit a tudósító csíkosnak látott, az fehér, elöl egy függőleges csíkkal, amilyenben az Ajax is játszik, nálunk pedig jelenleg a negyedik számú garnitúra.

Szerencsére a többi meccset már a BOON-osok adják és bízom benne, a nyíregyházi bajnoki közvetítése jobban sikerül majd a SZON-osoknak. De mindegy is, mert az úgysem az interneten, hanem a helyszínen nézem majd.

(Végezetül a szokásos: dolgoztam a BOON-nál, időnként most is besegítek, ilyen szemmel olvassátok.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése