2009. augusztus 6., csütörtök

Lopott poszt (MTK - DVTK 1-1, Ligakupa)

A vendégposztok után jönnek a lopott posztok, a lényeg, hogy minél kevesebb dolgom legyen :-)

Komolyra fordítva, ahogy a twitteren írtam és itt jobbra is olvasható még egy ideig, mivel a diósgyőri játékosok közül sem ismerek mindenkit, - az MTK-ról nem is beszélve - ezért a szerdai Ligakupameccset nem kommentálom. Viszont kardosig írt egy offot egy korábbi kommenthez, ami tökéletesen pótolja ezt a hiányt. Az internetes közvetítésen kívül amúgy sincs más infóm, mert amikor az öcsém megtudta, hogy két "ificsapat" lép pályára, inkább nem is ment ki.

Tehát ezt a kommentet emeltem ki - ha úgy tetszik, loptam.

Kardosig írása:


Tegnap megnéztem az MTK II - DVTK II meccset a Liga Kupában.

Legfőképpen arra voltam kíváncsi, hogy azokon a posztokon (balhátvéd, csatár, jobb oldali kp.), ahol a nagy csapat bajban van, milyen megoldási lehetőségek vannak házon belül.

Az MTK az első félidőben elég visszafogott teljesítményt nyújtott. Mi pedig szépen játszottunk, több helyzettel, lövésekkel, agresszív letámadással.

A második félidőben az erőnléttel jobban bíró, - bár emberhátrányban lévő - MTK feljött és egyenlített. Míg nálunk már csak felvillanások voltak.

Nálunk a meccs legjobbja a balközepet játszó Horváth Szabi volt. Rengeteget futott, harcolt, labdát szerzett, jók voltak a beadásai, volt egy jó szabadrúgása és nem mellékesen ő rúgta a gólunkat egy szöglet utáni kavarodásból.

De jó teljesítményt nyújtott Bokros, Kleiber és Menyhért is.

Akik nem tetszettek, vagy akiktől többet vártam: Somodi, Faggyas, Kovács Sz., Kerényi. Bence többször is bizonytalanul jött ki a beívelésekre, bár a gólról nem tehetett. Eddig úgy gondoltam, hogy nem leszünk bajban akkor sem, ha Kötél elmegy. Most elbizonytalanodtam. Milán és Szilárd volt a két ékünk. A volt debreceninek volt több helyzete (a végén kapufája), de összességében kevés volt amit elől nyújtottak.

Kerényi a legnagyobb csalódás. Az MTK jobbszélsője Kákonyi annyiszor verte meg, ahányszor szembe kerültek. Kedvetlenül, unottan, alibizve játszott. A támadásokat egyetlen egyszer sem segítette. Ezért kár volt marasztalni.

Összességében nem lettem boldogabb a meccs után. Egyrészt a meccset emberelőnyben meg kellett volna nyerni. Másrészt azokon a posztokon, ahol gyengébbek vagyunk a fiatalok között sincs alternatíva.

Csatárposzton Balajtinak és Szabónak nem kell félnie, hacsak nem a grúz támadótól. Balhátvédbe mindenki jobb megoldás Keránál, míg jobbszélen bár nem volt rossz Kleiber és a második félidőben Bokros sem, azért Lipuszt (vagy most már Vukadinovicsot) valószínűleg nem fogják kiszorítani.

Ráadásul még a csapatkép alapján elég brutál felépítésű Bulatovicsot sem láttam játszani. :(

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis írás! :)
    Megtisztelő, hogy kikerült a főoldalra.

    A csapatról pedig annyit, hogy az új szerb szélsőt a nyíregyi ismerőseim nagyon dícsérték és a fórumokon is nagyon sajnálták, hogy nem hozzájuk került vissza. Lehet, hogy jól jártunk vele.

    VálaszTörlés
  2. ez az az eset, mikor drukkolok, hogy a nyíregyházi drukkereknek igazuk legyen!

    VálaszTörlés