2009. augusztus 15., szombat

Ha még látni szeretnéd a régi lelátót...

Bár a ma esti győri meccsnél nincs fontosabb ez idő tájt, ám az is váratlanul sürgetővé vált, ha és aki meg szeretné tekinteni még utoljára a diósgyőri stadiont az elmúlt évtizedekben ismert állapotában.
Jómagam ebbe a kategóriába esem, s mivel két hete egyeztetésben állok a klubbal, hogy mikor mehetnék („hivatalosan”) be a létesítmémybe, hogy egy nagyobb fotósorozatot készítsek a lebontásra ítélt lelátórészről a magyarfutball.hu site gyűjteménye számára, mellbevágásként ért a legutóbbi napok híresztelése, miszerint már most is késésben vagyok - tekintve hogy bontják a bontandót!

Jelentem: tényleg. Nem várhattam ugyanis a megbeszélt hétfői időpontig (amikor egyébként polgármesteri sajtótájékoztató lesz a helyszínen a fejleményekről), hanem szombaton délelőtt kibicikliztem Diósgyőrbe, s az éintett szakaszon a nagyobbrészt már elbontott külső kerítés, beljebb pedig a teljeseb lefűrészelt tribünkorlátok látványa fogadott. Ezeket már nem tudom megörökíteni az utókornak...
Vittem magammal két gépet is, úgyhogy több mint két órát eltöltöttem a jelenleg is folyó munkálatok között - a hegesztés, lángvágást végző szakemberek jelezték, nem zavarom őket -, annál is inkább, mert a most épülő még külsőbb (ideiglenes) elkerítés még nem készült el, a régi meg már „lyukas”, így a napos oldali betonlépcsőkre egyesületi engedély nélkül is feljuthattam. (A pályára azért nem másztam be, úgyhogy onnan majd tényleg csak „legálisan” tudok képeket készíteni.)

Mindezt azért mondom el most, sürgetőleg, mert nem tudni, ezek után milyen ütemben zajlik majd a bontás, könnyen lehet, hogy hamarabb köddé válik a jól ismert építmény, mintsem kalkulálnánk. Úgyhogy ajánlom, még e hétvégén, aki teheti és ambicionálja, guruljon el az Andrássy útra, s addig nézze, fényképezze, memorizálja a közel fél évszázadon át a retinánkba égett látványt, amíg még teheti.
(Aztán irány Győr - avagy haza, és internet, online közvetítés, hajrá, Diósgyőr.)

Néhány kép a sorozatból:


Ráadás:

5 megjegyzés:

  1. Húú, de jó az a panoráma kép, mentem is lefele

    VálaszTörlés
  2. ezt akartam épp írni, nagyon raj. hiányozni fog a régi "beton" látványa, én jobban szeretem ezt a lelátót mint a modern pályaközeli ülőset, az tökre olyan mintha egy csarnokba lennél, nem az igazi annak aki ilyenhez van szokva. szerencsére az ultraszektor és az amelletti még megmarad egy darabig :-) egyébként ezen a 7 szektoron kb mennyi ember férhetett el?

    VálaszTörlés
  3. a panoráma-kép teljes méretben (Letöltés gomb!):
    http://picasaweb.google.com/bebaegy/DVTKBlog?authkey=Gv1sRgCLukzP6Di9DvQA#5370283340565252754

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!

    Még pár panorámakép:

    http://foto.boon.hu/members.koppany77/albums/DVTK_panorama/@@overview.html

    http://kep.ivpicture.hu/167523.N.jpg

    VálaszTörlés