2009. augusztus 25., kedd

Egyre jobb a belépőjegy

A tavalyi szezonban siránkoztam, hogy a belépőjegyek tekintetében is elszaladt mellettünk a világ, majd az idei első mérkőzés után már elégedetten írtam arról, hogy végre meccsre szól a belépőjegy Diósgyőrben.

Most még egy lapáttal rátett a klub, a papír minősége és a design is tovább javult.

Jó ötlet Lippai Ákos fotója, kíváncsi leszek, a '90-es évekbeli debreceni jegyekhez hasonlóan időnként cserélik-e majd a portrét. Ott van az összes szponzor, legnagyobb betűvel Miskolc önkormányzata és a gyengébbek kedvéért kiírva, hogy főtámogató.

A hátoldalán magyarul és angolul is a pályarendszabályok, végigolvasva a szöveget úgy tűnik, a magyarul nem tudóknak kevesebb dolgot tiltanak.

Eddig csupa szépet írtam, de ez nem azt jelenti, hogy nincs hibája a jegynek. Kezdjük a helyesírási hibákkal. (Mielőtt bárki bagoly mondja verébneket kiállt, tudom, a blogomban is van gépelési, sőt minden bizonnyal helyesírási hiba is, de ezek a bejegyzések a pillanatnak szólnak, sokkal hosszabbak is, nem pedig egy belépő ezerszer végigolvasott nyúlfarknyi szövege.) A meccs párosítása például csapatnév, szóköz, kötőjel, szóköz csapatnév formában írandó, itt a szóközöket lespórolták, és az NB1 helyett is jobb az NB I.

De ennél sokkal viccesebb az angol nyelvű szöveg. A "tilos a pályára bármit bedobni" (értsd: féltégla, szotyis zacskó, vállról indítható rakéta) fordulat "keep the sport court tidy", azaz "tartsd rendben a pályát" hiba szinte az összes angol nyelvű blépőjegyen megtalálható Magyarországon. Elképzelem, kivezetnek egy fél stadionnyi embert, mert nem átallanak napraforgóhéjat köpni a lelátóra, de szép is szép lenne! A másik viszont ennek a jegynek a sajátossága: "we warm all ticket holders..." azaz "felmelegítünk minden jegytulajdonost..." Ha bele lehet szólni, akkor csak télen kérem ezt a szolgáltatást. (Ha warm helyett warn-t írnak, akkor felmelegítés helyett figyelmeztetnének.)

Ahogy nézem, ez sem egy végleges verzió, mert nem látom a helyét a helyre szóló ülőhely jelölésének, márpedig ez nem hiú ábránd, hála a stadionrekonstrukciónak, aki akar, hamarosan a napos oldalon is ülve nézheti a meccseket.

Tényleg, a tribünjegyeknél ezt most hogy oldották meg? Tudja valaki?

1 megjegyzés:

  1. tök jó, amúgy mindet pont a képnél tépi ketté az összes jólképzett.... ha már csinál egy ilyen fasza jegyet a klub igazán megtaníthatná a beléptetőknek hogy a perforációnál tépje le...

    VálaszTörlés