2009. augusztus 8., szombat

Diósgyőr - Újpest beharangozó

Szerencsére mindenki ott lehet a 1, búcsún a napos oldali lelátótól 2, Újpest elleni rangadón 3, a DVTK hétvégi meccsén 4, Köteles búcsúján.

Búcsú a napos oldali lelátótól

Elérkezett ez a nap is, lebontják a napos oldali lelátót. Az elmúlt napokban több poszt is született ebben a témában (Varga Laci tájékoztatója, "helyszíni riport" a stadiontól, Twente stadionja, mint példa), ezért most csak röviden. Amikor elkezdtem kijárni a stadionba, akkor először a B-középtől az Andrássy út felé eső szektorból néztem a meccseket, majd az 1993-as kiesés után az akkor még leendő Csáky-szektorba. Amikor az ultrák a kanyarba költöztek, mentem én is és azóta nem is tudom, hogy jártam-e egyáltalán a lebontásra ítélt szektorokban. Furcsa lesz nélkülük, de nekem majd jobban hiányoznak a kanyarok, ha azokat is átalakítják, lebontják.

A sok egyforma stadion közt egyedi a diósgyőri, Bariban van hasonló és egy észak-afrikai városban, de ne kérdezzétek melyikben. Az acél gólyalábak pedig szerintem világszerte egyedülállóak, nemhiába, a kohászat csapata volt valaha a DVTK. (A Sport Tv-ben a múltkor fogsor alakúnak nevezték a lelátót, brrrr…)

Újpest elleni rangadó


(Evolúció - forrás: pattopo.freeblog.hu)

Sajnos nem rangadó, a pályán semmiképpen. Írtam már erről is, nem rajongok az ilyen „rangadókért”, mert többnyire vereséget szenvedünk. Nem értem azt a szurkolói mentalitást (nem magyar sajátosság, máshol is ez van), hogy a Pápa ellen otthon marad, míg az Újpest ellen kijön. Amennyivel jobb meccs lehet egy jobb csapat ellen, annyival több esély van a győzelemre egy gyengébb ellen. Ráadásul a stadionban évente egyszer megjelenő - lehetőleg a legerősebb ellenfél ellen – szurkoló fütyül a legjobban, ha nem nyer a csapat.

A DVTK hétvégi meccse

Még mindig az első négy forduló egyike, ahol minden pont ajándék. Nem kifejezetten az ellenfelek erőssége, hanem a DVTK nyári előélete miatt.

Alakul a keret, az elmúlt napokban aláírt például Vukadinovic, de nem tudom, pályára léphet-e (Frissítve: nem játszhat), illetve van-e olyan állapotban, hogy érdemes legyen pályára küldeni.

Ha rajtam múlna, akkor a következő kezdőcsapatot játszatnám:

Köteles
Lakatos, Milicic, Kállai, Horváth G.
Lipusz, Takács, Búrány, Gohér
Lippai, Balajti

Viskovic túl sokat hibázott a Vidi ellen, míg Horváth Gáborra szükség van a bal oldalon (és ez így is lesz, míg nem igazolunk egy jó balhátvédet – de vajon Henry jó balhátvéd-e?).

A középpályán és csatársorban sokat nem lehet variálni, mert ezek a játékosok magasan jobbak az utánuk következőknél (Lipusz – Bokros, Gohér - Horváth Szabolcs) Szabó Viktor pedig kevésbé mozgékony, mint Balajti, Lippai pedig egész egyszerűen pótolhatatlan.

Kíváncsi vagyok, fog-e támadni az Újpest, vagy kontrákra játszik. Jó csatáraik vannak, ezért most is sok múlik azon, hibázik-e a védelmünk, de ha támadnak, akkor van lehetőség a kontrára, amiből bármi lehet. Abból a szempontból rosszkor van a meccs, hogy az Újpest már kiesett a kupából, de Sallói még nem árusította ki a csapatot, így a Debrecennel ellentétben feltehetőleg erős keret ellen kell játszani. Még nehezebb lesz, mint a Debrecen ellen, de ha nem bíznék a pontszerzésben, akkor nem is mennék ki a meccsre.

Köteles búcsúja

A hét közepén biztos voltam benne, hogy ez lesz Köteles Laci búcsúmeccse. Nagyon jó formában van, az Újpest ellen biztosan sok dolga lesz, a teljesítményével meggyőzheti a megfigyelőket. Tegnap viszont azt olvastam, "csak" a Racing Genk kapusedzője nézi meg, ami mindenképpen azt sejteti, hogy nem 100% az üzlet.

Ezen kívül eszembe jutott a tavalyi szezonnyitó REAC – DVTK, amikor ajándékot és hatalmas ünneplést kapott Kötél, majd maradt.

Akár így, akár úgy alakul, vagy egy kalap pénzzel, vagy egy jó kapussal gazdagabbak leszünk, más kérdés, hogy ki fog akkor Kötél helyett védeni?

4 megjegyzés:

  1. Tovább zajlik a csapat megerősítése a boon.hu szerint. Nekem már kicsit sok is. Egy szimpatikus csapatot lassan sikerül egy újabb zsoldos sereggé formálni. Ivancsicsnak nagyon sokat kell itt törlesztenie, ha idekerül. Ráadásul értelmét sem látom, hogy minek kellene egy újabb bal oldali középpályás. Lipusz, Gohér, Horváth Sz.-nak szerintem elég kellene lenni! A jobb oldalra meg már ott van Vuka, Nagy R., Bokros, Kleiber, sőt Lakat is játszott már ott.

    Rűáadésul még játékos is kellene a Honvédnak! (Vajon ki? Gohér, Lipusz?)

    A sok "szecskánál" inkább eg-két valóban minőségi játékos kellene.

    VálaszTörlés
  2. hadd hozzam fel, mintegy biztató "előjelként" (bár úgy lenne!) másik kedvenc csapatom, a BVB mai példáját: Dortmundban a Bundesliga-idénynyitón mindössze 30 ezren vásároltak jegyet a Köln elleni meccsre... ja, mert 50 ezernél többen bérlettel látogatják a találkozókat a Signal Iduna stadionban

    nem is tudom, volt már nyilvános adat arról, hogy az elmúlt hetekben Miskolcon hányan lettünk bérletesek? (hárman minimum)

    VálaszTörlés
  3. @kardosig: olyan sok ember távozott, hogy "szecskára" is szükség van. Bajnokság, Ligakupa, NB III. kicsit sok egy szűk keretnek. Kellenek az idősebb játékosok, akik vezethetik a fiatalokat edzésen és meccs közben is és persze taníthatják is őket.

    De mondok mást is. Takács Peti nagy tehetség, a kezdőcsapatban a helye, de abban biztos vagyok, hogy a szezon során lesz olyan periódus, amikor jobban jár, ha pihen egy kicsit és 1-2 meccsen más veszi át a helyét. A sérülésekről nem is beszélve...

    VálaszTörlés
  4. csináltam fotót a meccsre való itthoni előkészületről - kedvcsinálónak:

    http:/kepfeltoltes.hu/090809/csakadiosgyor1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:/kepfeltoltes.hu/090809/csakadiosgyor2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
    http:/kepfeltotles.hu/090809/csakadiosgyor3_www.kepfeltoltes.hu_jpg

    VálaszTörlés