2010. szeptember 8., szerda

Öszeállt a keret

Ugyan még nem jelentette be a DVTK vezetősége, hogy végleges a keret, de nagy változásra már nem számítok (a kerethez számolom Faggyast és Rakovićot is, akik csak idő kérdése, hogy rendelkezzenek minden papírral). Két kapus és 22 mezőnyjátékos (zárójelben az életkoruk), ami valóságos tömeg a nyári felkészülés bizonyos napjaihoz képest, de voltak létszámgondok még három hete is.

Kapusok
Giák Tamás (20)
Rados, Ivan (26)

Mezőnyjátékosok
Abdouraman, Mohamadou (25)
Bacsa Patrik (18)
Bihari Gyula (19)
Bogyó Károly (20)
Budovinszky Krisztián (34)
Demkó Balázs (18)
Dobos Attila (32)
Faggyas Milán (21)
Gal, Igor (27)
Gohér Gergő (23)
Halgas Tibor (29)
Horváth Gábor (27)
Illés Richárd (19)
Kovács Ádám (21)
Kovács Zsolt (18)
Lippai Ákos (31)
Menougong, George (25)
Raković, Savo (25)
Roszel Róbert (27)
Szabó Dávid (18)
Szabó Péter (19)
Zsivoczky Norbert (22)

Azonban ha jobban megnézzük a játékosokat, akkor kiderül, hogy aránytalanul sok a fiatal benne. Nincs nekem semmi kifogásom a fiatalok ellen, elvégre belőlük lesznek majd a nagy öregek, de arra jelen pillanatban nem alkalmasak, hogy ők alkossák a csapat gerincét. Ezt láttuk a tavalyi szezon végén az MTK ellen és három hete a Békéscsaba vendégjátékakor. Szabó Péter, Illés Ricsi és Giák Tamás kitűnő csere lesz és szükség esetén a kezdőben is megállják a helyüket, de a többieknél azért a jelenlegi keretben is vannak sokkal jobbak.

Mert ez a lényeg: van egy jó(nak tűnő - hogy valójában milyen, az ősz végére kiderül) kezdőcsapat, de mögötte egy elég nagy űr tátong. Biztosan lesznek sérülések, ahogy eddig is voltak, sárga lap miatti eltiltás miatt is nehéz lehozni egy teljes szezont, piros lap is elő szokott fordulni (ha fogadni kellett volna, akkor Budovinszkyre teszem az összes pénzem, már amennyiben adnak rá oddszot, erre Dobost szórják ki elsőnek).

Tehát kell(ene) még játékos, csak az a kérdés, ki. Az átigazolási szezon véget ért, azonban vannak szerződés nélküli játékosok a piacon, akiket bármikor le lehet igazolni. (Tehát át nem, le igen.) Azonban felmerül a kérdés, kik azok, akiknek nincs szerződésük? Tavaly ilyenkor láthattuk: vagy nem ütik meg a szintet, vagy nincsenek olyan állapotban, hogy segíteni tudjanak.

Két dologban lehet bízni: nagyobb szerencsével sikerül belenyúlni a kosárba és jól sül el a választás, a másik, hogy láthattuk az elmúlt négy meccsen: ez a szint sajnos nem az a szint, ami tavaly volt.

2 megjegyzés:

  1. Bihari sem volt rossz jobbhátvédben a Csaba ellen,
    és Bacsát is megnézném már, hogy nb2-ben mit tud nyújtani.

    Bogyó és a többiek annyira tényleg nem nyújtottak maradandót, bár pl. Kovács Ádámot is dicsérte a szakvezetés a REAC meccs után.

    VálaszTörlés
  2. @piros: De most már Bihari előtt van sorban a középről kiszoruló Horváth Gábor és ha megkapja a játékengedélyét, akkor Raković is.

    Miki az a típus edző, aki szeret dícsérni - letolni biztos zárt körben szokta a játékosokat.

    VálaszTörlés