2009. február 5., csütörtök

Vége. A felkészülésnek.

A hétvégén már tétmeccs (tekintsünk el attól az apróságtól, hogy semmi tétje nincs a Vasas, majd a Vác elleni Ligakupa meccsnek, mert a Diósgyőr már korábban továbbjutott).

Az edzőmeccsek olyanok voltak, mint mindig, volt köztük érdekes, jó színvonalú és csapnivaló is. A szurkolók is olyanok voltak, mint korábban, néhány embernek egyszerűen nem fér a fejébe, hogy ez csak egy edzőmeccs, itt nem a győzelem a lényeg. Írok egy példát. Számukra, ha leiskoláznánk a Milant az első félidőben (2-0), majd a szünetben sort cserélve - mint arra most is volt példa, sajnos nem a Milan ellen - fordítana Beckham, Ronaldinho, Pato és Kaká góljaival a Milan az ifistáink ellen, hogy Kleiber csak egyet lő, akkor az csalódás lenne, mert nem nyertünk. Hogy az első félidő milyen szuper volt, és ezzel a játékkal bajnokok is lehetünk..., ah.

Két okból szeretem az edzőmeccseket.

Nincs izgalom - időnként azt veszem észre, ha két bármilyen ismeretlen csapat meccsét is nézem, egy idő után elkezdek szurkolni az egyiknek - ezért sokkal jobban lehet figyelni a taktikai finomságokra. Mi történik hátul, miközben mi támadunk, hogyan zár vissza az egyik középpályás, ha a védő előretör, satöbbi. Emiatt lemaradok egy gólról? Na és? Ráadásul a pályához is sokkal közelebb állok, a zaj sem akkora, még az edzői utasításokat is lehet hallani.

Másrészt olyan játékosokat is lehet látni, akiket évközben nem. Akkor néhányat szerencsére nem látok, mert padoznak, másokat meg azért, mert nem járok ifimeccsre. Most is feltűnt néhány fiatal, remélem lesz belőlük valaki. Diósgyőrben.

Takácsot, Búrányt, Bokrost stb. már nem sorolom ide, mert ők rendszeresen játszanak az első csapatban, de Horváth Szabolcs játéka kifejezetten ígéretes, bár meglepődnék, ha balhátvédként futna be nagy karriert. Kleiber még nem győzött meg, ahhoz képest, hogy mennyi ideje elvileg az első csapat keretéhez tartozik, még sokat nem láttam tőle. Menyhért visszatérésének is örülök, így, hogy szűkült a keret és még a Ligakupában is állunk biztosan több lehetőséget kap ő is Kovács Ádámmal, Giák Tamással, Balogh Dénessel és a többiekkel együtt. És nem csak az NB III-ban.

Egyetlen hiányérzetem van a téli edzőmeccsekkel kapcsolatban, csak a Rimaszombat volt erősnek nevezhető ellenfél. Ezért Gálhidi még azt a luxust is megengedhette, hogy a Baktalórántháza elleni meccs előtt edzést vezényelt a csapatnak. Biztosan jó önbizalomnövelő öt gólt gurítani a Jászberénynek, de félek tőle, tavasszal többet fogunk védekezni, így nem ártott volna azt is gyakorolni. Mondjuk a környékbeli Kassa, FC Bihor, Liberty (Szalonta?, Várad?) stb. ellen. A szlovák másodosztály is jó hajtós, inkább kapjunk ki ellenük, mint nyerjünk egy sokadosztályú csapat ellen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése