2009. február 24., kedd

Tavasz után tél

A amikor megláttam, hogy az MLSZ elhalasztja a komplett hétvégi fordulót, kicsit felment bennem a pumpa. Ilyen tehetetlen bagázst, aki csak kapkod! Az a szerencséjük és a mi pechünk, hogy jelen pillanatban úgy kell kötéllel fogni a focivezetőket, nem állnak sorban a jobbnál jobb jelöltek a magyar foci állapota és az azt körülvevő hangulat miatt. És itt bezárul a kör, amíg ezek a vezetők, addig nincs változás, amíg nincs változás, addig nem tűnnek fel értelmes emberek. Talán egyszer jön valaki, aki megunja a pénze számolgatását, és átveszi a stafétabotot. (Hogy önmagamnak mondjak ellent, van néhány klubtulajdonos, akire igaz a fenti kitétel, mégsem bíznám rá az MLSZ-t.)

Semmivel sincs most jobban tél, mint egy héttel ezelőtt volt. Akkor kinevezték a hétvégét tavasznak, most pedig jöhet ismét a tél. Írtam már a "téli" fociról, nem kell megijedni, nem ismétlem meg ugyanazt. Tegye fel a kezét, aki fázott a hétvégén a REAC ellen! És most az, aki megbánta, hogy kiment a stadionba! Na, ugye? Foci kell, győzelmek és rendben van minden.

Vajon mi történhetett az MLSZ-ben egy hét alatt? Nem rendeztek meg két mérkőzést, az egyiket a befolyásos Tarsoly Csaba hiper-szuper stadionjában, ahol a mindenki által vágyott talajfűtés is van. Kapott is érte hideget-meleget, főleg a Haladás részéről, akik nem nyelték le könnyen, hogy halasztani kellett a meccset (vicces, hogy szombaton végül játékra alkalmas lett volna a gyep, kedden viszont nem, így tovább kellett halasztani). A teljes forduló csúsztatásával most már az MLSZ-re fog mindenki mutogatni és szépen feledésbe merülnek a győri furcsaságok.

És éppen most. A Diósgyőr megnyerte a legutóbbi négy meccsét, a REAC ellen tavasszal is folytatva az ősz végi sikerszériát, ráadásul a Kaposvár sem világverő csapat. Jövő kedden pedig már itt a Ligakupa. Hozzáteszem, nem tudom, milyen állapotban van a kaposvári stadion gyepe, de voltam már olyan BKV - DVTK meccsen, ahol a szélsőnek azt kiabáltuk, hogy ússz! ússz! a hatalmas zápor közepette. No, annál sokkal kevésbé játékra alkalmas pályát el sem tudok képzelni. Ha már így alakult, akkor nézzük a pozitív oldalát: Bogunovic talán megkapja a vízumot, Gohér és Vojinovic felépül és Ahodikpe is akklimatizálódik annyira, hogy legalább a keretbe bekerüljön a következő mérkőzésen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése