2009. november 10., kedd

Film a DVTK-ról

Majdnem azzal kezdtem, hogy ritkán készítenek filmet a DVTK-ról, de utána rájöttem, hogy az elmúlt 15 évben kettő is készült. (A sokak által nem szeretett, a Juhász-Léhi Tóni-féle, és a Marvel Designé, amiben szerény személyem is megszólalt). A centenáriumra pedig itt lesz a következő.

Magáról a film tervéről már régebben hallottam, de most megvolt néhány jelenet forgatása és egészen kedvet kaptam hozzá.

A koncepció szerint az interjúk mellett archív felvételek és dramatizált jelenetek lesznek, ezeket rögzítették most. A fotókat, videókat nézve akkor is ígéretes lenne, ha nem ismerném egyébként a szereplőket - már akit felismerek lódenkabátban, micisapkában -, így pedig még poén is.

50 évet vissza az időben (Fotó: Hawk)

Decemberre ígérik a filmet, én már nagyon várom, hogy mit sikerül kihozni a témából. Nagyon bízom benne, egy, a centenáriumhoz méltő film kerül a polcomra.

(Azt tudom még, hogy 1910 forint+Áfa lesz az ára, a klub is részesedik a nyereségből, de hogy milyen hosszú lesz, kik szerepelnek benne, arról semmit. Esetleg valaki ki tudja egészíteni?)







9 megjegyzés:

  1. melyik a Marveles film?
    most nem ugrik be... nincs fenn valamelyik megosztón?

    VálaszTörlés
  2. @piros: 1999 tavaszán forgatták, a 98/99-es bajnokságról szól. Az őszi szezont visszatekintés-jelleggel, a tavaszi pedig folyamatában meséli el. Nem láttam még videomegosztón, azért nem is linkeltem be.

    Talán egyszer sikerül feldolgozni és akkor közkincs lesz ez is.

    VálaszTörlés
  3. a rendező srác úgy mondta, hogy a fenti képen látható "buszbelengetős" jelenethez grosics fog majd nyilatkozni, a boonon meg szepessyt is említették.

    több nem derült ki nekünk sem. mondjuk nem is baj. egy hónap múlva kint a kész film, addig meg lehet találgatni. :)

    a marvelesről én se tudtam amúgy.

    VálaszTörlés
  4. Bálint bát a jó Isten éltesse!

    VálaszTörlés
  5. Norbi!
    A félreértések elkerülése végett: a '97-es filmbe besegítettem. Kende Tamás akkoriban a Miskolci Egyetemen is tanított, én pedig ott tanultam. (Bármilyen meglepő. :)
    Ma azt mondom, hogy lehet szeretni, vagy nem szeretni azt a bizonyos mozit, azonban vannak benne olyan képek és arcok, amelyeknek nagyon örülök, hogy meg vannak mozgóképen és nem csak az emlékeinkben.

    VálaszTörlés
  6. Szerintem nagyon jó film! (A '97-esre gondolok.)

    A most készülő mozinál pedig én is örülnék, ha tudna valaki kontaktot a rendezőhöz/producerhez. Már nyáron, hallva a hírt, szerettem volna interjút készíteni velük, de sehol sem találom őket, a klubnál sem segítettek ez ügyben.

    VálaszTörlés
  7. http://www.lum.hu/areagroup/magyar:1/contact:30

    talán írj nekik emailt vagy hívd fel őket...

    (google muthafucka... :-) )

    VálaszTörlés
  8. @guLi: még néhány "nem ismerem a Marveles filmet" komment és karácsony előtt kimegyek a zsarnaira kalózmásoldatokat árulni :-)

    @Tóni: nekem akkor is csak Tóni-féle film marad ez, mert Kende Tamást nem ismerem.

    Attól pedig mindig ódzkodtam, hogy mai szemmel ítéljek meg egy régi dolgot, mert ami akkor teljesen normális volt, az manapság nagyon furcsa lehet. Egyébként egyetértek, ha csupa-csupa bűnrossz dokumentumfilm készült volna - ez nem azt jelenti, hogy rossz lenne a filmetek -, de minden évben, akkor előrébb tartanánk most.

    VálaszTörlés
  9. @nkocsis: ne kalózmásolatokat árulj, hanem digizd be, aztán told fel valami tárhelyre.

    haladni kell a korall! :)

    VálaszTörlés