2009. november 21., szombat

Az MTK - DVTK előtt

Itt a bajnoki szezon vége, bár a fórumokat olvasva némileg olyan érzésem van, mintha már két hete szünet lenne. Az MTK ellen senki nem ad sok esélyt és őszintén szólva nincs is sok.

Amióta az MTK koncepciót váltott és nem válogatott játéksokat igazol, akikkel bajnokságot akar nyeni, majd a BL-be bejutni és ott kaszálni, hanem játékosokat nevel, akikkel szinte mindegy az eredmény, lényeg, hogy minél többet és minél drágábban lehessen eladni közülük, azóta nem sok siker termett ellenük.

Elsősorban azért, mert az MTK sokpasszos játéka pont az a játék, amivel a DVTK védelme általában nem tudott mit kezdeni. A felívelgetés, a kontrák, a szélsőjáték ellen hol jobb, hol kevesebb hatékonysággal volt ellenszer, de a sokpasszos játék ellen szinte soha. Szerencsére az MTK-n kívül nem sokan játsszák ezt.

Most sem más a helyzet. Akármelyik belső védőt nézzük, egyiknek sem a futás az erőssége, talán egyedül Viskovic jobb ebben a többieknél.

Mégis, mivel szerezhetünk pontot, pontokat? Nagyon okosat mondok: nem szabad gólt kapni. Azon túl, amit már többször leírtam, hogy a DVTK nem tud fordítani, az MTK nagyon jól ki tudja használni, ha előnybe kerül nálunk erősebb csapatok ellen is. Ismét nagyon fontosak lesznek a pontrúgások, illetve az, hogy a helyzeteket milyen százalékban tudjuk kihasználni. Ezen kívül bízhatunk abban, hogy az MTK kerete igencsak fiatal - még tapasztalt vezérek sincsenek, mint tavaly Végh és Lambulic -, ezért biztosan lesznek gyengébb periódusaik. Ez összeadva sem sok, de legalább van miben bízni.

A kihagyhatatlan kérdés, hogy kikkel lehet eredményesen pályára lépni. Visszakerült a keretbe Gohér, viszont Kovács nem gyógyult meg. Nem tudom, Gohérra milyen hatással volt a pihentetése és milyen okból vette vissza Aczél, de ha valóban azért, mert megérdemelte, akkor Vukadinovic visszatérhet a jobboldalra, Takács pedig középre. Kodalaevet nem láttam még védeni, ezért azt modom, a múlt héten hibázó Somodi nálam még kap egy esélyt. A kezdőbe írtam Ivancsicsot, de erősen el kell gondolkodni, hogy nem-e Lipusznak kellene ott játszania. Apostu beállítása kérdéses még. Ha nem az MTK lenne az ellenfél, akkor biztosan csináltam volna egy kétcsatáros verziót is Balajtival és Apostuval elöl, de így azt hiszem, hátul nagyobb szükség van az emberekre.

Somodi B.
Bognár Zs., B. Milicic, D. Viskovic, D. Vukadinovic
Búrány Z.
Takács P., Huszák T. Lippai Á., Ivancsics G.
Balajti Á.

Vagy:
Somodi B.
Bognár Zs., B. Milicic, D. Viskovic, Gohér G.
Takács P., Búrány Z.
D. Vukadinovic, Lippai Á., Ivancsics G.
Balajti Á.
Ötödször játszik egymással a két csapat, ami valójában csak három, mert a két Ligakupa-meccsen gyakorlatilag a tartalékok játszottak minkétszer mindkét oldalon. Ez egy szép edzői kihívás, mit tanultak az elmúlt mérkőzésból, mit változtatnak, illetve a játékosok hogyan tudják legyőzni azt az ellenfelet, aki a kupameccseken jobb volt náluk.

1 megjegyzés:

  1. "A Miskolcra visszautazó tizenvalahány játékost és a technikai vezetőt leszállították a buszról Hatvannál a szurkolók, és ők indultak a csapatbusszal haza. A játékosok meg vagy taxival mennek, vagy ki, ahogy tud."

    csak hogy itt is meglegyen. :)

    VálaszTörlés