2011. március 19., szombat

DVTK - Újpest B előtt

Sima meccs. Ez az első gondolatom. A "sima" meccsekkel szokott a gond lenni, ez a második. A Diósgyőr jó csapat, az Újpest B (ha figyelembe vesszük, hogy a télen mennyi fiatalt vittek fel az első csapathoz, akkor talán C) pedig gyenge. Ez a harmadik és a negyedik.

Ha bajnoki döntő lenne, akkor is csak a győzelem lenne elfogadható, mert múlt vasárnap óta saját kezünkben van a sorsunk. Egyszerűen meg kell nyerni minden meccset és akkor ősszel már NB I-es meccsekre járhatunk. Ugye milyen egyszerű?

Az újpesti tarcsit ősszel is 4-1-re vertük idegenben, így akkor is mi lennénk az esélyesek, ha nem a feljutásért küzdenénk. A csapat az első két meccsen magabiztosan nyert, ennek a folytatását várom. Tippem szerint az ellenfél nem áll be védekezni, aminek két kimenetele lehet:
  1. Orosháza-típusú sima mérkőzés, ahol kijön a nagyobb tudás
  2. Egy gólpárbaj, ahol mind a két csapat támad, emiatt hátul lazább lesz és egy-egy hiba emiatt végzetes lehet

Az első verzióban biztosan a DVTK nyer, mert azt az újpestiek s biztosan elismerik, 10-ből 9-szer a DVTK nyerné ezt a párharcot. Abban a maradék 10 százaléknyi esélyükben bízhatnak.

A második verzióban is nekünk áll a zászló, hiszen egy, esetleg két gólt kaphatunk ilyen módon, de egy kinyíló védelem ellen lőni is fogunk kettőt-hármat.

A kérdés már csak az, hogy hogyan. Benczés Miki több interjúban is elmondta, az állandóság híve és úgy látszik, az állandóságnak meg is van az eredménye. Ősszel is akkor kaptuk a pofonokat (Békéscsaba, Bőcs - a Mezőkövesd is pofon volt, de egy közvetlen vetélytárs ellen benne volt a pakliban a vereség is), amikor néhány kulcsjátékos, elsősorban Dobos és Lippai nem lépett pályára. És most Dobos biztosan nem játszik, továbbá kérdéses Luque játéka is, amivel gyakorlatilag lenyesték a Diósgyőr szárnyait. Arze készen áll a bevetésre, legalább látjuk, mire képes, ha nem csereként kap lehetőséget, de a másik oldal fogós.

Nem tudom, mennyire súlyos Luque sérülése, mennyire hátráltatja a játékban (a pénteki edzésre átöltözött, de Dobos is, szóval ez nem mérvadó), mindenesetre én arra számítok, ha nem feltétlenül szükséges, akkor nem fog kezdeni. Helyén akkor Szabó Péter játszhat és bizonyíthatja, nem véletlenül várjuk tőle többen is, hogy a tavasz meglepetésembere legyen. Persze én örülök majd a legjobban, ha látom Luquét kifutni a gyepre.

Mint mindig, most is jólesne egy korai gól, de látva a csapat erőnlétét, akkor sem esnék kétségbe, ha nem jönne a gól az elején - feltéve, hogy a mutatott játék megfelelő. Kell egy kis türelem, fiatal csapatról lévén szó biztosan fognak hibázni, ha csak ezeket a hibákat sikerül kihasználni, már akkor biztos, hogy miénk a három pont.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése