2010. január 6., szerda

DVTK centenárium a weben

A Wikipédia szolgáltatásai közül a legújabb kedvenceim az egyértelműsítő lapok. Ezek segítenek megtalálni például a 25 Kiss István közül azt, akit keresek.

Ahogy közeledik a DVTK 100. születésnapja, úgy szaporodnak a centenáriumi honlapok is a weben és ez a bejegyzés egyfajta egyszerűsítő lap.


Elsőként a 100ev.uw.hu oldallal találkoztam, amiről később kiderült, hogy a blogomon rendszeresen kommentelő piros a gazdája. A virtuális mezgyűjtemény miatt hívták fel a figyelmem az oldalra és azóta is ez a kedvencem, bár legalább ennyire hatalmas ötlet az MTI archívumának feltúrása. A belépőkről és sálakról szerénységem miatt nem írok semmit, a meccsrehívókat, plakátokat pedig szerintem úgyis ismeri mindenki (ha máshonnan nem, én is használtam őket illusztrációként). És még van más is, érdemes megnézni!


A második a DVTK100ev.hu, amelyet én Bakalov Péter nevéhez kötök. Ez is ígéretes, a dizájnja mindenképpen komplexebb, viszont feleannyira snincs feltöltve, mint a pirosé. Lehet, én vagyok béna, de a képtár fület megnyitni sem tudom, a történelem cím alatt pedig látom, hogy mire lehetne kattintani (képek, cikkek, események, eredmények), de továbblépni nem tudok. Azt bp - ha így ismerősebb - mondta, hogy hatalmas képanyaguk van, kíváncsian várom, hogy megnézhessem.


A harmadik a DVTK100.hu. Ez lesz a hivatalos centenáriumi oldal, amely a város költségén készül, a domain is Orosz Lajos nevére van bejegyezve. Viszont így 31 nappal a születésnap előtt még egyetlen oldalból áll, ami egy visszaszámlálsból és "Az oldal feltöltés alatt áll" feliratból áll. Többet nem tudok, azt sem, hogy ki fejleszti, ki szerkeszti. Ha valakinek van infója, ossza meg a velünk!

Végül eredményhirdetés:
  1. 100ev.uw.hu
  2. DVTK100ev.hu
  3. DVTK100.hu

Ha rendesen fel lesz töltve bp oldala, akkor átveheti a vezetést, kivéve, ha a jelenleg sötét ló DVTK100.hu valami nagyot fakít. Utóbbiban egyébként annyira nem bízom.

11 megjegyzés:

  1. Remélem, a 3. web, ahol egyelőre csak a visszaszámláló működik, színvonalasabb lesz. Mert ez a másik kettő... Szégyen gyalázat, hogy egy 100 éves klubnak ne legyen igényesen megtervezett, bő tartalommal ellátott hivatalos oldala. Helyette kapunk ingyen tárhelyre összegányolt akármiket. Nem érzitek kedves drukkerek, hogy ez ciki?

    VálaszTörlés
  2. Azért pár dolgot letisztázhatuk,
    én a sajátomat a saját kedvtelésemre csinálom,
    hobbiból,
    különösebb (semmilyen) webszerkesztői/informatikai képesítés nélkül,
    ingyen sablonra, ingyen tárhelyre. Csupán saját és haverok anyagaiból.

    Mert nekem így jó.

    Nem ér meg nekem 6000 Ft sem évenként a saját domain,
    mert van jobb helye a pénznek.

    És ezt te nem "kapod" hanem "megnézheted", ha akarod.
    De nem muszáj.

    a klubnak meg tényleg lehetne bő tartalommal ellátott hivatalos oldala, de ezt még fejlettebb kultúrájú országokban sem láttam igazából megvalósulni.

    Én bízok a BP-jében, tudtommal sok 'öreggel' kapcsolatba került, biztos szép dolog sül majd ki belőle.

    VálaszTörlés
  3. azért az inkább szomorú, hogy egyből a fika megy mindenre, ahelyett, hogy jobban megnéznénk mondjuk PP oldalát, ami nagyon színvonalas, pláne önerőből építve.

    a hivatalostól én se várok sokat, ami az önkormányzathoz köthető, abból sosem sül ki jó. bár ne így lenne.

    VálaszTörlés
  4. Ez azért......!
    Sokan azt gondolják azzal,hogy kijárnak meccsre - (szándékosan nem azt irtam, hogy megveszik a jegyet) - vagy elmennek idegenbe, egyszet-tízszer azzal valamiféle ARANYRÉSZVÉNYT vettek. Ami feljogosítja őket bármire. Azt hiszik belpofázhatnak mindenbe és meg is teszik. Pedig olyan rövid az agyuk,hogy az "egy mindenkiért, mindenki egyért" mondatnak is csak a második felét bírták megjegyezni.
    MIt tettél te kedves kritikus? Azt már kezdjük látni, hogy mit tesznek "érted" is a tettrekész "nem kritikusok". Érted?

    VálaszTörlés
  5. Ha valakit a tényleges belső tartalom, a belefektetett szívvel lélekkel elvégzett munka előtt a flasanimációk csillogása érdekel az menjen el egy tanfolyamra és tanulja meg. Azután otthon arra élvezhet amlyet meg tud csinálni.

    VálaszTörlés
  6. @kritikus: Már ne haragudj meg, de egy tipikus okoskodó vagy, aki nincs tisztában az alapokkal.

    Összekevered, hogy egy klub hivatalos honlapjának mi (lenne) a feladata és hogy egy hobbiól készült oldallal mi a készítő célja. Köszönöm, hogy a blogomat nem húztad le azért, mert nincsenek friss átigazolási hírek rajta!

    Mellesleg önmagadnak is ellentmondasz:
    "Mert ez a másik kettő... (...) Helyette kapunk ingyen tárhelyre..." Az uw-sre igaz, de a másikra sztem nem.

    Maximum az ciki, hogy a hivatalos még nem indult el, hogy a nem hivatalosak léteznek - ha sokkal rosszabb minőségűek lennének, akkor is ezt mondanám - arra csak büszkék lehetünk.

    @piros: mi melletted állunk! :-)

    @guLi: aki már letett valamit az asztalra (értsd ezalatt akár azt is, hogy egy fórumon/blogon volt néhány építő jellegű hozzászólása), csinált valamit, az hamarabb elfogadja a másik jó/rossz munkáját, mint aki nem.

    @oroszati: ilyenek a szurkolók, mi csak a lelátóról kiabálunk, de soha nem futunk egy métert sem, csak a játékosoktól várjuk el ;-)

    VálaszTörlés
  7. "@oroszati: ilyenek a szurkolók, mi csak a lelátóról kiabálunk, de soha nem futunk egy métert sem, csak a játékosoktól várjuk el ;-)"

    Régen láttam egy ff magyar filmet. A címe talán "Fűszer-Csemege". Jávor Pál, stb..
    Ebbe a filmben elhangzott egy mondat: "A jó segéd olyan mintha tulaj volna, a jó tulaj meg olyan mintha ő lenne a segéd." Két szóba összefoglalva felelősségtudat-alázat, ki-ki a maga részéről a másik fele.
    Ez a hozzáállás a szurkoló-klub(vezetés) párosára is üdvözítő lenne.

    VálaszTörlés
  8. Sziasztok!

    Mint a dvtk100ev.hu másik segítője, főleg kritikusnak célozva mondanám, hogy ez az oldal jelen pillanatában azért nézz így ki, mert éppen itt tartunk, és úgy gondoltuk, hogy mindenki ismerkedjen az oldallal, hogy milyen lesz és mi várható. (még nincs itt a centenárium)
    Ezért nem jelenik meg többek között semmi a Történelem alatt, a képtárnak pedig külön oldalon be kéne jönnie. (itt még csak 2009es képek vannak, 2 háttérkép)
    Ami várható, nem szeretném elkiabálni ezért annyit mondok, hogy az elkövetkező 2 hétben fogjuk megkapni a klub Történetét összesűrítve, emelett több száz kép és újságcikk van arhiválva.(Dobó Zoltán, Gyuribácsi, Vass Laci bácsitól többek között)
    Történethez hozzátartozik, hogy azok az emberek, akik segítséget és anyagot tudnának adni, vagy önös érdekből, vagy egyszerű féltés miatt nem teszik, így elég nehéz az ember dolga.
    Nagyon reméljük, hogy amint meg lesz töltve tartalommal a honlap, megkapjuk azt a bizalmat amivel folyamatosan éveken át bővíthetjük a honlapot, mert abban biztos vagyok, hogy ez a honlap tovább fog élni, mint az önkormányzatos.

    Koncz Péter

    VálaszTörlés
  9. Nekem mindkét szurkolói oldal tetszik! Minden elismerésem a készítőké, rengeteg munka lehet mindkettőben, még akkor is, ha nem 100%-ig vannak kész vele!

    VálaszTörlés
  10. ha a hivatalos oldalt az a Dr. Nagy János (illetve anyaga) jegyzi, akiről a könyvkiadás kapcsán írtatok, akkor nem lesz gyenge az sem.

    márpedig igen valószínű, hiszen a könyv kiadásához is kapcsolódik az önkormányzat, ha jól tudom.

    VálaszTörlés
  11. @piros: úgy tudom, hiába a város a megrendelő, nincs összefüggés a kettő között. Ahogy írtam kettő könyv lesz, előbb egy képes album, utána egy "történelemkönyv". A hivatalos centenáriumi lap viszont nem engedheti meg magának, hogy már az elején is hiányozzon róla pl. a DVTK teljes történelme.

    VálaszTörlés