2010. január 4., hétfő

A negyedik centenáriumi sál

Mottó: Azért írok időnként sálakról, hátha egyszer
valaki megdob egy Emigrantes Rojos sállal

El van írva a csapat neve - ez volt az első gondolat, ami a negyedik centenáriumi sál láttán eszembe jutott.

Az ősszel valahogy kifogytak a Diósgyőr-sál készletek, becsődölt a miskolci Fürge Nyuszi, bezárt a Metropolban a DVTK ajándékbolt, igaz az árukészlet előbb a Csucsuba, majd a stadion VIP büféjébe vándorolt. A magánvállakozásban készült sálak már ott voltak a gyűjteményemben - már amelyikből adtak el a gyártók. És a Mini Olimpiában sem volt semmi újdonság, azt mondták, már megrendelték, de még nem érkezett meg. Majd esetleg holnap vagy a jövő héten. Így teltek-múltak a napok, mikor végre megérkezett, azon nyomban vettem is belőle.

El van írva a csapat neve. Diósgyőr helyett Diósgyőri szerepel rajta, pedig milyen jól mulattunk, amikor a Liverpool - Debrecen meccsre készült emléksálon a DVSC Debreceniként szerepelt. Mint kiderült, a sál nem Magyarországon készült és a gyártó egy díszítő vonalról nem tudta eldönteni, az a név része, vagy csak egy csík. Felütötte az internetet, ahol azt találta: Diósgyőri VTK, viszont a terven a vak is láthatta, nincs ott a VTK. Maradt a Diósgyőri.

Amúgy a sál jó. Rendkívül egyszerű, végre nincs benne fekete szín, mégis szép élesek a kontúrok, arányos a végén a két címer is, helyesen a rojt felé fordítva, hogy nyakba kötve is mutasson.

A másik oldalon nincs egetrengető hiba, bár én a 100 után nem tennék pontot. Az 1910-2010 a maga egyszerűségében nagyszerű, viszont itt a címer kivitelezése már nem olyan szép. Állítólag kötni nem lehet szebbet technikai okoból, de ha ez így van, akkor minek oda a címer? Anélkül is jó lett volna.

A két oldalon a betűk talpa ezúttal is egyirányba néz, fennáll a görbülés veszélye, és az anyag is kicsit műanyagos az ízlésemnek.

Mindezzel együtt összességében jól mutat a sál. De el van írva a csapat neve...

9 megjegyzés:

  1. haha, ezért te tényleg pénzt adtál? elképesztő.

    VálaszTörlés
  2. Nahát, milyen illetlen kérdés...

    Én viszont éppenhogy ajándékba kaptam, ugyanezt a sálat, karácsonyra, igazi meglepetésként - Norbitól. Amit ezúton is, újfent, köszönök neki.

    VálaszTörlés
  3. Kiirhatnád már végre azt a sál grafikaversenyt!!

    VálaszTörlés
  4. tényleg kiírhatnál,
    engem is bosszant már, hogy nincs sok színvonalas sál,
    és van a tarsolyomban pár nekem is.


    amúgy amikor láttam a képeken, hogy ezt a sálat rakták minden vendég nyakába a szilveszteri partin, tetszett nagyon. de így hogy lehúztad. már nem annyira :-)

    VálaszTörlés
  5. Na már csak az hiányozna, hogy amatőr corel draw, és photoshop bajnokok nekiálljanak sálat "tervezni"...

    VálaszTörlés
  6. miért, az eddigieket szerinted kik tervezték...?

    lehet meglepődnél a beérkező munkákon

    VálaszTörlés
  7. Felőlem mehetnek az amatörök is!legfeljebb nem nyernek!Ha meg mégis akor meg fájjon annak a feje aki legyártatja a sálakat!de szerintem tuti biznisz!csak remélem a klub is kap a bevételből!

    VálaszTörlés
  8. Azert egy salat talan nem kellene osszekevernunk a Taj Mahal-lal, miert ne tervezhetne barki?Az pedig,hogy mit lehet megvalositani egy kotott sal eseten, az erosen limitalt.Grafikailag tervezhetsz barmit, csak nem biztos,hogy kivitelezheto.A masik oldala pedig rendkivul egyszeru es emberi , mindenkinek mas az izlese es nem feltetlenul nyeri el tetszesunket ugyanazon darab.Mindenesetre az amator szekciobol hamarosan ujabb probalkozas....

    VálaszTörlés
  9. nekem bejönne,ha nem lenne elcseszve,egyszerű,de jó, a kedvencem most a lelátós,de még nem sikerült beszereznem...tud valaki netán egyet?Karácsonykor viszont meglepődtem, a hugomtól olyat kaptam, ami a főképen van.Viszont nem tudok róla semmit.Felvilágosítanátok?
    üdvözlet:-cucu-

    VálaszTörlés