2009. december 23., szerda

Végy egy jó kapust!

A foci egyik alaptétele, amely hatványozottan igaz most a DVTK-ra is, hogy a csapatépítés úgy kezdődik: végy egy jó kapust! De kit? És legfőképpen honnan?



Veréb Gyuri, Knotz Laci, Benone Dohot, Hanyecz János, Rácz Robi, Nota Gyula, Nagy Zoli, Kövesfalvi "Kavics" István, Köteles László – szép ez a névsor, ők azok a kapusok, akiket láttam Diósgyőrben védeni és jó szívvel gondolok rájuk. Most, a kiesés ellen küzdve lenne szükség az utódjukra.

Ősszel ugyebár itt volt Kovács Zoltán, Somodi Bence, Besarion Kodalaev és Giák Tamás. Az első kettő játszott a bajnokságban, és mindannyian pályára léptek a Ligakupában. Mivel ez nem egy visszatekintő poszt, ezúttal tekintsünk el az értékeléstől, ugyanis Kovács és Kodalaev már nincs is a klubnál.

És ez az! A fiatal és tapasztalatlan Somodival és a még fiatalabb és még tapasztalatlanabb Giákkal életveszélyes lenne nekivágni a bajnokságnak.

Tehát igazolni kell, és itt jön a probléma, mert nincs nagyon kit. Az egy dolog, hogy pénz nélkül mindig nehéz igazolni, de nagyon beszűkült a piac, ami minimum két dolognak tudható be. A mezőnyjátékosokhoz hasonlóan a kapusok is az első adandó alkalommal elpályáznak külföldre és mintha mostanában nem lennének olyan nagy kapusegyéniségek. Ehhez még hozzájön, hogy télen alig van lejárt szerződésű játékos…

A fentiekből szinte egyenesen következik, hogy vagy olyan kapust lehet igazolni, aki nélkülözhető a klubjában (harmadik számú kapus), akinek nincs csapata (sok jóval nem kecsegtet, általában oka van ennek), vagy a szerződésében van egy kitétel, hogy milyen esetben távozhat automatikusan, illetve marad a külföld. Dohot és Nota esetében bejött, Urayval, Kodalaevvel kevésbé jártunk jól.

De nyugodt vagyok, mert végső esetben ott van Veréb Gyuri, alig múlt 60, bármikor beállítható!

6 megjegyzés:

  1. nincs egy olyan nb1-es csapat, ahol két, viszonylag jó képességű kapus közül az egyik kölcsönvehető lenne egy félszezonra? még ezt tudnám elképzelni.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem Verpecz szóba kerülhetett a klubnál. Veréb Gyuri ismeri, valószínű, tehetséges is, ha a Loki elvitte, és mondjuk rá merték bízni az MK meccset, és biztos elengednék kölcsönbe, hogy tapasztalatot szerezzen. Bár tapasztalatlannak, ő is tapasztalatlan.

    VálaszTörlés
  3. Az utóbbi évek rossz utánpótlás politikája itt mutatkozik meg. Elzavarunk mindenkit, nem hogy kölcsönadnán fejlődni más csapatoknak NB2-ben.
    Pe-pe voltam.

    VálaszTörlés
  4. Kerekes Zsombor visszavonult, lehet egy fél évre még elhívhatnánk ide, vagy már nagyon érdemes?

    VálaszTörlés
  5. 36 éves és van rajta 10 kiló felesleg, Kövesden láttam kupameccsen ősszel.

    VálaszTörlés
  6. A Haisza Viktor most van itthon szabin...
    Ausztriában játszik és nagyon jók a sajtó hirek róla...
    25 éves, ki kellene próbálni mit tud...

    VálaszTörlés