2009. november 23., hétfő

Súlyos vereség az idényzárón (MTK - DVTK 4-0)

A bajnoki szezonzáróról ismét budapesti emberünk, kardosig jelentkezik.


Mivel az előző meccseken alaposan elpáholt minket az MTK, az nem lehetett kérdéses, hogy melyik a jobb csapat. Ennek ellenére a szurkoló azért bizakodik. Mikor, ha nem most okozunk hatalmas meglepetést? Fel is raktam gyorsan 1 eurót a bet-at-home.com-on a DVTK-ra a könnyű meggazdagodás reményében. (7-es szorzója volt)

Dejan Vukadinovic (Fotó: Hawk)

Mielőtt elindultam otthonról megnéztem az MLSZ honlapján az összeállításokat. A nevekből kiderült, hogy Vuka lesz a balhátvéd, és hogy Besarion nem fog védeni az idén az NB I-ben.
Ha rajtam múlik én a nevekből valahogy az alábbi felállást választottam volna.

Somodi
Bognár, Viskovic, Jeknic, Vukadinovic
Búrány, Takács
Lipusz, Lippai,Ivancsics
Balajti

Aczél Zoli azonban ragaszkodott az általa kitalált dolgokhoz: Taki szélen, Gellért középen.
Így 16:00 órakor a Hidegkuti-stadion Hungária körút felé eső félpályáján a piros mezes fiúk így álltak fel:

Somodi
Bodnár, Viskovic, Jeknic, Vukadinovic
Búrány
Takács, Lippai, Ivancsics, Lipusz
Balajti

A mérkőzés úgy indult mint egy szép álom. Letámadás, rögtön Lipusz elfut a balszélen. Beadásszerű lövését csak középre tudja ütni Szántai, amire sajnos nem érkezik senki - de akkor is helyzet volt.

A következő helyzet szintén előttünk adódott: Taki ívelte be a labdát a tizenhatoson belülre, ott pedig Balajti húzta azt egyből kapura, a kapusnak nyújtózkodnia kellett. Eközben hol Vuka , hol Bognár húzódott előre és került remekül a védők mögé. Az MTK pontatlan volt, és a félpályán sem jött át.

Ez tartott a 10. percig. (Nekem ott hosszabb időnek tűnt.)
Ekkor egy kontra végén Szatmári lőtt kapura, a menteni igyekvő Viskovicon felperdült a labda, ami éppen átpörgött a kiinduló Bencén és a kapunkba hullott. Bosszantó peches gól volt, főleg azok után, hogy mi domináltunk.

Innen pedig már elindultunk a lejtőn. Bátortalanabbak lettünk. Bár próbáltuk megtartani a labdát és támadgatni, de ebben már nem volt olyan átütőerő. Az MTK továbbra is a kontrákra játszott, helyzet nélkül. Aztán a második gól úgy érzem teljesen megtörte a csapatot. Vadnai egy szép rövidpasszos játék után gyakorlatilag egyedül lépett ki és rúgta kapunkba a labdát.

Ezután már nem volt kérdés, hogy ki nyeri meccset. Csupán a gólarány lehetett vita tárgya. Aczél meglépte szokásos cseréit. Jött Szabó Viktor, Huszák, majd Apostu is. Sajnos egyikük sem volt képes lendíteni a csapat játékán.

Viktor beállásával kétcsatáros játékra álltunk át.

Somodi
Bognár, Viskovic, Jeknic, Vukadinovic
Búrány
Takács, Ivancsics, Lippai
Balajti, Szabó V.

Ez volt az első csere amivel nem értettem egyet. Az, hogy csatár kellett azt megértem, még Viktor harciasságára és magasságára is szükségünk volt. Azonban az, hogy az egyetlen szélsőt lehozza a Mester számomra érthetetlen volt. Taki nem szélső. Ő folyamatosan befelé húzott, ezzel teret nyitva Bognárnak, aki a második félidőben már jóval kevesebbszer vállalkozott felfutásra. Lippai szintén nem szélső, nem gyors és nem ballábás. Az MTK idén debütáló fiatal jobbhátvédjét, Vágit egyszer sem sikerült megvernie.

Ivancsics alapvetően egy baloldali középpályás. Ennek ellenére Lippai ment ki balra és ő maradt középen. Ráadásul Gellért teljesen formán kívül volt. Egymaga több Diósgyőr támadást akasztott meg, mint a fővárosi védők összesen. Ennek ellenére végig játszotta a mérkőzést, ami szerintem nagy hiba volt.

Huszák és Apostu beállása a felálláson nem változtatott, azoknak a posztjára álltak akiket váltottak.

Második félidőben nem is igazán emlékszem helyzetünkre. Volt egy távoli Taki szabadrúgás ami jól nézett ki és Szántai szögletre ütötte, bár lehet akkor is felé megy, ha nem ér bele a kapus.

Ekkor már "Vasfogú" Bálint alkoholmámoros hangja is berekedt annyira, hogy halkabban pocskondiázza játékosainkat, az edzőt, gyakorlatilag mindenkit. Akadt olyan nyugodtabb vérmérsékletű vendégszurkoló (a közel százból), aki ezért a hangnemért (jogosan) felelősségre is vonta.

Szót kell ejteni még a tizenegyesről. A vendégszektorból úgy látszott, hogy Bognár és az MTK támadója húzzák-vonják egymást, minek következtében Bogesz a földre eset, de még estében próbálta elrúgnia a labdát, de a játékost talált el, aki nagyot esett, Farkas Ádám meg könnyelműen a 11-es pontra mutatott.

Pál Andris gólja meg csak hab volt az MTK-tortán, no meg, hogy mégse a szokásos három gól legyen a különbség.

Játékosonkénti értékelés


Somodi Bence (4): Már a mérkőzés előtt leírtam magamban, mert eddig még nem láttam jól védeni. Négy gól kapott, de talán csak a negyediknél volt esélye hárítani. A 11-esen rajta volt, de nem foghatta. Emellett volt két nagy bravúrja, és egy csúnya aláfutása. Összességében azért nem rajta múlott. De kapust igazolnunk kell.

Bognár Zsolt (5): Az első félidőben szép felfutások, beadások, jó védőmunka. A másodikban már nem ment előre. Maradjon tavaszra!
Despot Viskovic (4): Az öngólról nem tehetett. De bizonytalan volt, és volt több olyan "átadása" amit megye II-ben is kinevettek volna. Kell helyette valaki (mondjuk Horváth Gabi).
Vlado Jeknic (5): Voltak nagyon szép mentései, fejjel szinte verhetetlen. Csak sajnos a fiatal kék-fehérek inkább laposan próbálkoztak. Vadnai szándékosan lekönyökölte, ami miatt ápolni kellett. Vadnainak viszont annyira fájt a keze, hogy le kellett cserélni :-) Ő szerintem maradjon.
Dejan Vukadinovic (4): Az első félidőben szép felfutások, a másodikban teljesen elmaradtak, pedig mivel nem volt a pályán vérbeli balszélsőnk, nagyon kellett volna. Sajnos meg is forgatták párszor. A mostani Gohérnál jobb. De balhátvédet (is) igazolnunk kellene.

Búrány Zoltán (6): Nálam a meccs embere. Rengeteg futás, jó labdaszerzések, pontos passzok.
Egyetlen hibája, hogy a kapu előtt veszélytelen. Most is volt egy szituáció amikor a 16 -os vonalán kapott labdát szemben a kapuval és nem próbálta meg rálőni vagy előre megoldani, hanem egy visszapasszt választott. (ezzel szemben az MTK védekező középpályása - Vadnai - egy végigvitt támadás során gólt szerzett....) Ennek ellenére tavasszal is alapember .

Takács Péter (4): Nem ez a posztja. Próbálkozik,de nem az igazi. Viszont igazi csapatember és igazi Diósgyőri. Bencének volt egy bravúros védése, ami után egyedül Taki ment oda gratulálni. Tudjuk mennyire fontos, hogy a kapusnak legyen önbizalma, főleg, ha olyan fiatal és rutintalan mint Bence. Volt egy szép távoli lövése. Nem kétséges, hogy szükségünk van rá.
Lippai Ákos (5): Sokat futott, próbálta mozgatni a csapatot, de az nem mozgott... A kapu előtt tőle is több határozottságot várok. Nem balszélső. Tavasszal is helye van a csapatban (de a keretben biztos).
Ivancsics Gellért (3): Aczél-bébi. Fent már leírtam, hogy miért. Amikor idejött örültem neki. De eddig nekem nem bizonyított, tegnap meg főleg nem. Ha tavasszal nem Zoli lesz az edző, nem biztos, hogy ennyit játszik majd. A 8 milliót most soknak tartom érte. Nem tudom szükségünk van-e rá.
Lipusz Norbert (4): Jó kezdés után eltűnt a pályán, később Aczélnak köszönhetően a pályáról is... Viszont miután lement nem volt baloldalunk (sem). Talán ketten Ivancsiccsal felváltva megoldhatnák tavasszal a baloldalt. (De együtt ne játszanak.)

Balajti Ádám (4): Ügyes cselek, volt egy jó kapura lövése, de sok hiba is jellemezte a játékát. Az első félidőben teljesen egyedül maradt a 4 MTK védőre. Lehet utoljára láttam DVTK mezben. (Csatárt igazolni kell.)

Szabó Viktor (4): A szokásos. Megalkuvás nélküli harc, ügyetlen megoldások. Két gólpasszt is kapott, de nem tudott élni vele. Volt hogy a tizenhatoson belül a hátáról pattant kifelé a labda. Azt hisezm neki alacsonyabb osztályban kellene próbálkoznia (Csatárt igazolni kell.)
Huszák Tamás (4): Volt két helyzete, amit el kellett volna lőnie a 16-oson belül, ő ehelyett passzolt. Érthetelen miért nincs önbizalma, amikor az utóbbi fordulókban gólokat lőtt. Nem kezdő. Cserének meg nem tudom kell-e kölcsönjátékos.
Bogdan Apostu (-) Negyedórát kapott. Nem volt értékelhető megmozdulása a társak nem tudták megjátszani. Eddig nálam nem bizonyította, hogy kellhet tavaszra is. De lehet egy jó felkészüléssel mást mutatna. (Csatárt igazolni kell.)

Aczél Zoltán (3): Sokadjára sem tudott kitalálni semmit a fiatal MTK-sok ellen. Ivancsics gyenge játékát nem észrevenni bűn. A széleket teljesen feladni szintén nagy hiba volt. Tavaszra új vezetőedző is kell.

Hogy valami pozitív vége legyen: ha nem vagyunk érintettek a bundabotrányban akkor simán bentmaradhatunk. Lehet mire elkezdődik a tavaszi szezon a Bochumi ügyészség megtizedeli az NB I-et és egy jobb helyről vágunk neki a bajnokságnak.

15 megjegyzés:

  1. én is úgyan így láttam a meccset jó értékelés kár hogy aczél teljesen másképp látja a másik oldalról két edzőt látnák szivesen a kispadon tornyit nem kell leírni miért a másik tóth laci bőcsről nézd meg bőcs milyen rosszul kezdte a szezont és most ott van az élbolyban ő is tud valami tornyi félét és évek óta bizonyitja piroskettes

    VálaszTörlés
  2. a második félidőben az egyik legnagyobb helyzetünk volt, amikor egy MTK-s védő arconrúgta a labdával a támadónkat,
    de az sem befelé pattant...

    VálaszTörlés
  3. Tényleg ezt a Szabó Viktort el kell felejteni. Egy csatártól, hogy küzd az alap,de ehez még gólok is kellenének. Én nem vagyok focista, de ennyi NB1-es meccsel 1 gól én is szereztem volna. Minden posztra igazolni kell, mert nincsennek nyerő emberek a keretben. Ez így egy erős NB2-es keret, nem több. Ebből Aczél Zolin kívűl sem hozna ki többet senki.

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek az értékeléssel bár a meccset nem láttam ,viszont látatlanban is Aczél kapta volna nálam a legrosszabb osztályzatot azért amit egy ilyen mérkőzés után nyilatkozott ! Az pedig hogy ebből a keretből senki nem hozna ki többet egyszerűen nem igaz !

    VálaszTörlés
  5. norbi van egy ötletem elhozzuk tornyi barnát edzőnek úgy fogjuk fizetni a béret most max járunk meccsre 3-4ezren elkezd focizni a csapat duplázni fog a nézőszám 8ezer felett övé a bevétel 50%-ka és ne mondja senki hogy jó focira nincs néző pl:válogatott debrecen vagy akár külföldi meccs ahol rengeteg magyar van kint lehet itt sirni hogy ilyen drága meg olyan drága de az emberek a jó focira mennek ki

    VálaszTörlés
  6. Attól kérdezem aki azt mondja hogy " ebből a keretből senki nem hozna ki többet egyszerűen nem igaz", hogy szerintük kinek kellett volna gólokat rúgni a keretbôl, mert meccset csak rúgott gólokkal lehet nyerni ? Egyszerû kérdés.

    VálaszTörlés
  7. Udv, ha valakinek volna itt a blog kezdolapjan lathato csikos salbol egy extra ,azt elcserelnem egy uj centenariumi darabra, a minden meccs ajandekosra.

    VálaszTörlés
  8. Ja, és az avast! vírust (?) jelez ha fellépek

    Network shield: blocked acces to malicious site www.freeweb.hu/nkocsis/DVTK-blog/DVTK-oldal-1.gif

    1-9.gif az összesre.

    VálaszTörlés
  9. Denno
    Egyszerű a válasz is : Mondjuk azoknak akik a kecskemét ,fradi vagy vidi meccseken gólokat tudtak rúgni ! Az viszont hogy a játékosok nem a saját posztjukon játszanak ,számomra vágó korszakát idézi! Ő se nagyon tudta eldönteni ki hol játsszon ! Aczélt akkor kellett volna elengedni mikor el akart menni a fradi meccs előtt akkor talán már előrébb tartanánk ! Egyébként érdekes hogy te meg minden fórumon véded ezt a fogalmatlan ,eredménytelen edzőnek titulált nulla embert !

    VálaszTörlés
  10. Ja és az avast cseréld le kasperskire

    VálaszTörlés
  11. Előttem már reagált más arra a kérdésre, hogy kinek kellett volna gólt rúgnia. Pontosan azoknak, akik korábban képesek voltak erre, és akik folyamatosan az Aczél-stáb edzéseit látogatták!

    VálaszTörlés
  12. Az is érdekes, hogy minden fórumon szidva vagyok hogy védem Aczélt, de senki sem akarja belátni hogy ez nem teljesen igaz.
    Én csak nem állok be a sorba, én megpróbálom az egészet együtt nézni. Aki azt hiszi hogy ennek a rossz szereplésnek csakis és egyedül az edzô a felelôse, az nagyon nagyot téved. Ez az amit senki nem akar belátni. Kinevezni egy új edzôt nem fog megoldani semmit.
    Az is érdekes, hogy egy felvetésemre se érkezett soha egy ellenérv. Mindig csak a szidás. Mindig az van felhozva az én érveim ellen hogy Aczél imádó vagyok. NEM vagyok az, Aczél nekem senkim, egy könnyet nem hullatok ha elmegy..... de még ha az lennék, az semmissé teszi amit mondok ? Mindenkinek könnyebb a homokba dugni a fejét, vagy követni a többi birkát ?
    Miért nem lehet elfogadni hogy ez a keret nagyon gyenge ! Pont ezért kérdeztem, kinek kellett volna gólt rúgnia ?
    A 18 gólunkból 5-öt rúgott csatár. 13-at a védôk, középpályások, ami remek teljesítmény. De a csatár dolga a góllövés. Majd' minden csapatnál a gólok több mint felét a csatárok termelik, ez a normális. Ha a mi 3 csatárunk rúgott volna csak 8-cal többet, másképp állnánk a tabellán.
    Szabó képtelen gólszerzésre, Apostu késôn érkezett, nagyon formán kívül, így marad Balajti. Egyedül képtelen a vállán vinni a csapatot, nem lehet ezt elvárni egy 18 évestôl. Különben is betömörülô védelemmel szemben sajnos gyenge, márpedig majdnem az összes gyengébb csapat védekezve állt fel itthon.
    Kinek kellett volna gólt lôni ? A középpályások/védôk megtették góllövésben ami elvárható. Mást beállítani a csatársorba... már most is arra panaszkodik mindenki hogy az emberek nem a posztjaikon játszanak ( amiben van igazság ).
    Amúgy én is megtehetném hogy nem írom ki a nevem, és akkor senki nem tudná hogy már megint én "védem" Aczélt.

    VálaszTörlés
  13. Denno!
    Nem lehet, hogy te vagy a birka? Nem hiszem, hogy bárki csak aczél felelősségét firtatja. A keret is erősítésre szorul, de az edző se jobb. Semmi pozitív dolgot nem tudott hozzáadni a csapathoz. Vagy te láttál valami ilyesmit? Ráadásul emberileg is nulla, ezt többször bizonyította, legutóbb a szurkolóknak történő beszólásban.

    VálaszTörlés
  14. @Névtelen: szakmai dolgokba nem mennék bele, de ha figyelmesen olvastad Aczél szurkolókat illető kritikáját, akkor az azoknak szólt, akik a tribünről már a 10. perceben azt kérik számon, hogy miért nem 3-0-ra vezet a csapat. Ha néztél már meccset az állóhelyről, akkor tapasztalhattad, hogy ott sem szeretik jobban a tribünösöket, akik képesek végignézni csöndben egy győzelmet, de rögtön hangosan lázadnak, ha valami nem jó.

    Szvsz emberileg inkább nulla az, aki a névtelenség mögé bújva (mintha egy nicknév jelentene bármit is, csak legalább tudjuk, hogy XY mindig az edzőben látja a hibát, Z a játékosokat szidja, Q pedig minden mozgóra lő) kritizálja a többieket. Légy szíves válassz egy nevet!

    VálaszTörlés
  15. Denno!
    Ne csináld! Nem éri meg. Hidd el én már megpróbáltam. Vannak helyek, fórumok ahol néhány hangadó mondja a magáét, de ha megnézed ez 5-10 ember itt is ott is. Akiknek a "Diósgyőrért tesszük" felkiáltással semmi se drága. Nem érzik át felelősségüket a "közvélemény" formálásában. Valójában csak magukért teszik bosszúból, sértettségből, rosszindulatból, bunkóságból vagy csak, hogy jobban érezzék magukat. Mindezt úgy, hogy a névtelenségbe burkolóznak. Rosszabb esetben még ismered is őket netán egy csoportba tartoztok a táboron belül és még így sem sikerül értelmes párbeszédet folytatni velük.
    Náluk fekete-fehér minden, de inkább fekete.
    Ha egy kicsit szürkébbet mutatsz nekik abba már csak a fehéret fogják látni és te leszel a "kötöszködő". Ezzel a jelenlegi álláspontoddal akár "Acél Zoltán" is lehetsz. Bocsi ezen már túl vagy. :)
    Volt alkalmunk kiábrándulni nem egyszer a vezetősségből. A csapat se mindíg volt a toppon. Ha nem akarsz teljesen kiábrándulni a szurkolókból akkor ne ezekkel a hangadókkal törődj.
    Aki meg a kolomp után megy az tényleg birka!

    VálaszTörlés