2009. november 24., kedd

Menjen vagy maradjon Aczél?

Szerintem most minden DVTK-szurkolót a címben feltett kérdés izgatja a legjobban. Ez már előrelépés, sokkal jobb, mintha azon menne a vita, hogy honnan lesz pénz, el tud-e indulni a csapat tavasszal - volt már ilyen is. Persze még kedvezőbb lenne, ha a cserekapus személye lenne a vita tárgya, mert a többi játékos helye megkérdőjelezhetetlen, de ilyenre nem is tudnék példát hozni a világfutballból sem.

Aczél Zoltán (Fotó: Csontfej)

Tehát Aczél Zoltán. Akármi is lesz a történet vége, az biztos, köszönet illeti azért, hogy elvállalta a DVTK edzőségét egy ilyen nyár után a tervet teljesítve, ugyan kiesőhelyen, de messze nem leszakadva zárta az őszt. 2004-ben Kiprichnek is nagyon hálásak lehettünk, pedig ő még pontot sem szerzett a csapattal, hozzá képest Aczél teljesítménye szuper.

És hogy folytassa-e? Ilyenkor gondolom azt, milyen szerencse, hogy nem nekem kell dönteni. Ha 25 féllábú focistából kellett volna kiválasztania a kezdő 11-et és a cseréket és így szerzett volna 12 pontot a csapattal, akkor ő lenne az isten, és foggal körömmel ragaszkodna mindenki hozzá, ugyanakkor, ha a világválogatottal zárna kieső helyen, akkor örülhetne, ha a élve el tudná hagyni Miskolcot. A saját szememmel láttam, hogy Lipusznak, Lippainak és társaiknak meg van mind a két lába és abban is biztos vagyok, nem kell egy bőröndöt készenlétben tartaniuk arra az esetre, ha másnap hívja őket a világválogatott.

Hogy mennyi a sikertelenségből a játékosoké és mennyi az edzőé, azt meg nem mondom. Nem vagyok a minden áron Aczél Zoltán maradása mellett kardoskodó szurkoló, de elbizonytalanít, ha arra gondolok, ki lehet az utódja. A pro-licences listában nincs egy olyan név, akire gondolkodás nélkül rávágnám, igen, ő kell nekünk! Ha fiatal, akkor még nincs eredménye, ha tapasztalt, akkor már biztosan van legalább egy kudarca. Arra pedig semmi szükség, hogy hozzunk egy ugyanilyen edzőt, aki vagy jó lesz vagy nem.

Szóval minden drukk nélkül várom Nagy Béla és Tóth László döntését.

17 megjegyzés:

  1. Szerintem menjen, hisz már menni akart egyszer. Elmondása szerint már nem tudja motíválnia a csapatot és szerintem sem. Minden rendes csapatnál fejlődés kell, hogy megfigyelhető legyen az idő elteltével. Nálunk épp az ellenkezője történt. Viszonylag jó kezdés után-még a vesztes meccseket is beleértve-erős visszaesésnek lehettünk tanúi. Nem vagyok szaki, de nem lehet, hogy nem érett be a munka, ami nem is volt? Mert ilyen hangokat is lehetett hallani. Meg hogy Zoli fejben, szájjal nagy szakember. Az elején a véleményem szerint a fiatalok lendülete vitte a csapatot, akik elfáradtak. Most meg itt tartunk.
    ui: törölheted a linket, már én is rég töröltem a blogot.
    üdv
    m.csaba

    VálaszTörlés
  2. Edzőkérdés: úgy tűnik, a bloggerek elbizonytalanodtak! :)

    A Borsodblog se tudja...

    Szerintem menjen Aczél, mert a játékunk egyre romlik. Nem megy egyszerre a válogatott és a küzdelem az életbenmaradásért, azaz a bentmaradásért.

    VálaszTörlés
  3. Most én is azt mondom menjen, mert nem kerül pénzbe a távozása illetve a tabelle állása is ellene szól. Jut eszembe Both Józsefnek van csapata?

    VálaszTörlés
  4. játszunk olyat, hogy aki azt mondja hogy menjen,
    annak kötelessége megnevezni egy elérhető alternatívát.

    különben nem ér!

    VálaszTörlés
  5. Alternatíva: Tornyipárti vagyok, de ő aligha jön haza. Sorrendben: Temesvári Miklós, Bicskei Bertalan, Nyilasi Tibor, Sisa Tibor, külföldi.

    VálaszTörlés
  6. Elszálltak a javaslataim...

    VálaszTörlés
  7. Mégse. Csak nem jelent meg. :)

    VálaszTörlés
  8. bár mindegyikbe beleköthetnék,
    azért a "külföldi" a legaranyosabb.

    Miki bácsi szerintem már púpjára sem kívánna egy csapatot (nem tudom hány éves)és estünk már ki vele.

    Bicskei talán, bár különösen sosem kedveltem, elég langyosvíz, bukott már nagyokat is,
    és azt is hallottam (csak pletyka szinten) hogy súlyos beteg.

    Nyilasi akarna ide jönni, ha mégis, remélem mi nem akarnánk .-)

    Sisa itt megúszta a bukást, Honvédnál már nem. És meglehetősen furcsa körülmények között távozott.

    VálaszTörlés
  9. Vírus van az oldalon? Avast kiabált. A Hatvannál történt buszos dologból mi az igazság, hallani mindent.

    VálaszTörlés
  10. Egervári.

    Most azt mondom, hogy ha Ő elérhető a számunkra, akkor Ő jöjjön.

    VálaszTörlés
  11. nekem ez a Tóth Lacis dolog olyan furcsa.
    pl el nem tudom képzelni egy Tóth igazgatta Egerárit. lehet csak az én képzelőerőm gyenge :-)
    fordítva annál inkább

    VálaszTörlés
  12. Aki most Egervárit akarja annak akkor az nem lenne baj hogy ô is a válogatott mellett dolgozik ? Ráadásul még az is elôfordulhat hogy nem lesz bajnoki szünet az U20-as csapat miatt ( mint az egyiptomi tornán láthattuk ). Azt az állást meg bolond lenne feladni, ezzel a fiatal csapattal megalapozhatja az elkövetkezendô 20 évre a presztizsét. Amikor a Fradi kapcsán felmerült a neve akkor mondta is hogy neki 2 éves szerzôdése van amit nem bontana fel.
    "Végezetül egy gyökeresen más téma, de nem állom meg, hogy ne kérdezzek rá. Mi igaz azokból a hírekből, hogy Ön lehet a Fradi edzője tavasszal?
    – Nem tudom, hogy ezek az információk honnan jönnek, szurkolói kívánság ez vagy a médiában való találgatás, de én jómagam semmi ilyen irányú megbeszélésen nem vettem még részt. Nem szabad elfelejteni, hogy két éves szerződésem van még az MLSZ-szel, nemes a feladatom, nincs szándékom ezt félbehagyni. Úgyhogy a fenti információ számomra egy kacsa, semmi több ennél."
    http://www.pepsifoci.hu/node/48598

    Bicskei szinte 10 éve nem dolgozik a magyar labdarúgásban. Bár ahogy nyilatkozott, ô szivesen hazajönne, de ezt a Fradi kapcsán mondta.
    "A legutóbb Egyiptomban edzősködő Bicskei Bertalan viszont éppen szabad. – Szeretnék újra dolgozni, s az sem titok, hogy főleg itthon – mondta a szakember. – A Fraditól még nem kerestek, de az biztos, bármelyik magyar edzőnek óriási megtiszteltetés leülni a Ferencváros kispadjára."
    http://www.pepsifoci.hu/node/49253

    VálaszTörlés
  13. Both József szakmai igazgató Gyôrben.

    VálaszTörlés
  14. Pár hete még azt mondta volna, hogy maradjon Aczél. Semmiképpen sem tartom jó ötletnek, hogy néhány havonta edzőt váltogassunk. Viszont nekem úgy tűnik a nyilatkozataiból, mintha megzavarták volna a külső körülmények. (Hogyan nem szokott hozzá a nagy szurkolói nyomáshoz a REAC-nál és a Siófoknál, nem értem :-) Bár már előtte is voltak olyan nyilatkozatai, amik engem zavartak. Volt bennük valami kettősség. KB. valami olyasmi, hogy mi vagyunk a csapat, mi vagyunk a Diósgyőr és aztán próbált kibúvókat találni, egy-egy játékosra fogva a dolgokat, már ha értitek mire gondolok. Szóval talán ideje lenne edzőt váltani. Viszont jelöltem, mármint reális és a célnak megfelelő, az nincs. Szerencsére nem nekem kell dönteni. Lehet, hogy csak kommunikálni kéne megtanítani, vagy csak pszichológushoz kéne küldeni, aki segít neki átlendülni a problémákon...Na jó, ilyen dolgokra tényleg nincs szükség, legalábbis a mi helyzetünkben nem engedhetünk meg magunknak egy olyan embert a csapat élére, akinek először az ilyen jellegű gondjait kell legyőznie. Meg úgy egyáltalán ne legyen olyan edzője a Diósgyőrnek, aki nem tudja kezelni a nyomást. Most gondolkozomcsak, legyen Bobby Davison az edző :-]

    VálaszTörlés
  15. Nagyon tetszik a blog és egyre gyakrabban látogatok vissza az oldalra . Aczél szerintem nem akar maradni ,főleg Tóth Laci "alatt" és ne is maradjon mert nem igazán tud motiválni ! Ha elvállalná akkor első jelöltem Benczés Miki - Vitya páros lenne !
    Utánna sorban Tornyi esetleg Sisa .

    VálaszTörlés
  16. Az a makacs palóc tavany félbehagyott nálunk valamit, ideje visszajönnie és folytatni a munkát.

    VálaszTörlés