2009. november 29., vasárnap

Lassan vége (Kecskemét - DVTK 3-0, Ligakupa)

Volt tegnap egy meccs a Ligakupában, a DVTK kikapott 3-0-ra Kecskeméten.

A meccset nem láttam, nem is hiszem, hogy sok szót érdemes veszejteni rá így. A DVTK néhány kivétellel gyakorlatilag az NB III-ból ismert játékosokkal állt ki, míg a Kecskemét egy kicsit erősebben. Most már csak egyetlen meccs maradt hátra az idei kiírásból, egy Nyíregyháza elleni hazai kötelezettség.

Ez a poszt három dologról szól. Elsőként arról, hogy megemlékezzek, volt egy ilyen meccs is. Másodszor, hátha valaki úgy gondolja, neki ellenállhatatlan vágya van kommentelni a meccset és eddig azért nem tette, mert nem volt hol. Harmadszor pedig arról, hogy mi legyen a Ligakupával, mert az látszik, így nagyon kevés az értelme.

Az utolsó gondolatról már többször is írtam, megpróbálom összefoglalni, most hogyan látom.

Az alapvető probléma, hogy nem veszik komolyan a klubok, hogyan lenne rangja a Ligakupának, amikor a Magyar Kupának sincsen? Erre szerintem nincs megoldás, ha sikerül feltornázni második számú sorozattá, akkor a Magyar Kupa veszíti el maradék rangját is.

Akkor valamilyen más módon kell megfogni, hogy ne a sikerek miatt lépjenek pályára a csapatok a legjobb játékosokkal és ne a nagy csaták miatt járjanak ki a szurkolók a meccsekre. Erre írtam régebben, hogy egyfajta felkészülési tornává kell alakítani a sorozatot. Jelenleg két bajnoki közt púp mindenki hátán egy újabb meccs, a téli és nyári szünetben a focira kiéhezett nézők még a Jászapátira is kíváncsiak, hát még a Nyíregyházára! Az is tapasztalat, hogy a téli és nyári edzőmeccseken a csapatok nagyobb százalékban szerepeltetik a kezdőjátékosaikat, mint a Ligakupában.

Nagyjából eddig állt össze a kép most hétvégéig. Ezúttal azzal finomítom, hogy a bajnokság vége után levezetésként sincs értelme meccset játszani, a felkészülés idejére kell a sorozatot tenni. Úgyszintén baklövés a nagy létszámú csoportok kialakítása, ahol az a kevés izgalom (ki jut tovább?) is elpárolog fordulókkal a csoportküzdelmek előtt.

Az biztos, amíg a Sport Tv hajlandó pénzt áldozni a Ligakupa tv-s jogdíjára (2010-11-re is van még szerződés, ha jól emlékszem), addig biztosan él a sorozat, de jó lenne valami értelemmel megtölteni.

1 megjegyzés:

  1. Ha a Ligakupa nem más mint a tévének eladható tartalékbajnokság, akkor minek vannak fiókcsapatok? Ha meg nem azért van, hogy a tartalékokat versenyeztessék, akkor miért nem veszik komolyabban, Európa Liga indulási joggal, kisebb csoportokkal, több egyenes kieséssel és rendes három fős cserélési lehetőséggel?

    VálaszTörlés