2009. november 7., szombat

A DVTK - Kaposvár előtt

Egy kicsit más lesz most ez a blogbejegyzés, mert kinn voltam a pénteki edzésen és nem fotóztam, hanem a gyakorlást néztem.

A kezdőcsapaton nem változtat Aczél Zoli, ugyanazok lépnek pályára, mint a Fradi ellen. Egyedüli bizonytalanság, hogy megsérült Kovács Zoli ujja, de törés nincs, remélhetőleg tudja vállalni a játékot.

Kovács Z.
Bognár Zs., B. Milicic, V. Jeknic, D. Vukadinovic
Búrány Z.
Takács P., Huszák T., Lippai Á., Ivancsics G.
Balajti Á.

Ez nagyjából meg is felel az igényeimnek, tényleg az lesz a kérdés, hogy hány játékos lép majd fel Balajti melé a támadásokban. A Ligakupa-meccsen látottak alapján elgondolkodtam azon, hogy Apostu vagy Szabó Viktor nem férne-e be a kezdőbe, de akkor is írtam, hogy a Fradi-tarcsi ellen azért nem olyan nagy teljesítmény jól játszani, illetve Apostu még nem bír 90 percet, Szabó Viktor pedig egy talány. Mindenesetre nem lepődök meg, ha mind a ketten pályára lépnek a meccs folyamán.

Úgyszintén várom a pályára Lipuszt, mert az edzés végén, mikor a szabadrúgásokat gyakorolták, olyan bombákat eresztett meg, hogy csak. Nem volt sorfal, de sokkal többször rúgott gólt, mint hogy mellé ment a labda. A másik érdekes jelenet az volt, mikor levezetésként Balajti megmondta Somodinak, hogy melyik sarokba rúgja a büntetőt - "így már meleg lesz" -, de ennek ellenére betalált háromszor is.

A Kaposvár biztosan beáll védekezni, így kulcsfontosságú lesz, hogy a pontrúgásokkal mit tudunk kezdeni, illetve hogyan tudjuk hatástalanítani az ellenfél kontráit. A pontrúgások alatt ezúttal nem csak a beadásokat értem, mert arra biztosan készül a Kaposvár, hanem a közvetlenül kapura rúgható szabadrúgásokat, mert ebből viszonylag kevés volt eddig. Ehhez oda kell érni az ellenfél 16-osa elé és ott szabálytalanságot kicsikarni.

A Kecskemét és a Ferencváros elleni meccsel ellentétben ezúttal akkor sem számítok nagy különbségű győzelemre, ha már a második percben is vezetünk, mert a Kaposvár hátrányban sem fog kitámadni. Nyugodtan kell játszani, figyelni a 90. percig és akkor verhető a Kaposvár.

Szerencsére ott áll a Diósgyőr, hogy ezzel a három ponttal menthető az őszi szezon, minimum 15 pont még akkor is elfogadható lenne, ha nem szezon közben kellett volna csapatot építeni. De hol van az a 15 pont?

5 megjegyzés:

  1. Ez a post nagyon mellé ment.

    VálaszTörlés
  2. @Névtelen: ez benne van a pakliban, a jövőbe én sem látok. (De jó lenne, ha nem névtelenül kritizálnál!)

    Egyébként nem érzem azt, hogy telejesen félrement volna. Apostu, Szabó Viktor beállt, Lipusz nem. A Kaposvár beállt védekezni, viszont a kontráik tényleg nem jöttek be (a gólokat egyéni hibákból kaptuk, nem kontrákból).

    A szabadrúgások nem jöttek be, nem is nyertünk, így ez sem tévedés.

    Az nem derült ki, hogy mi lett volna, ha vezetünk, viszont a "figyelni a 90. percig" pont sajnos nagyon igaz lett.

    AZ MTK elleni meccs előtt is le fogom írni, mit várok, bátran lehet csatlakozni hozzám. Utána majd megnézzük, ki járt közelebb az igazsághoz!

    VálaszTörlés
  3. Nem az nem jött be, h x, y, vagy z pályára lépett-e, hanem az örök vakoptimizmusod. A Te véleményed a Tiéd, tiszteletben kell tartani, hogy hétről-hétre gyak. csak dícsérsz, legfeljebb semlegesre értékeled a játékosok teljesítményét, de közben meg hulla gyengék vagyunk. Perpillanat qrva nagy nulla a DVTK, ez egyértelmű sajnos.

    VálaszTörlés
  4. A Kaposvár gyenge volt, ebben igazad van. Mi meg még náluk is gyengébbek.

    VálaszTörlés
  5. @Névtelen1 (kénytelen vagyok elnevezni, ha nem választasz nicknevet): Valóban örök optimista vagyok, ha nem lennék az, akkor már régen nem járnék meccsre. Mindig azt keresem, mivel lehet nyerni, nem pedig azt mondogatom, hogy szarok vagyok, biztosan kikapunk.

    Sajnos nem egyszerű a helyzet, mert a bajnoksg színvonala miatt egy 0 csapat is tud meccsket nyerni, sőt, magabiztosan benn is maradhat. Úgyszintén a színvonal miatt egy játékos az egyik héten lehet a mezőny egyik legjobbja, máskor pedig a legrosszabb.

    Ha tudod rólam, hogy csak dícsérek és semlegesre ítélek labdarúgókat (ezzel vitatkozhatnék, idézgethetnék régi posztokat, de nem teszem), akkor egyszerű a dolgod: a semlegesre értékeltek voltak a rosszak, a dícsértek pedig a közepesek.

    Mindenesetre vállalom a véleményem.

    @Névtelen2: Nem tudom, ezt nekem, vagy Névtelen1-nek írtad, de ahogy visszaolvasom - egyelőre - egyikőnk sem írta, hogy a Kaposvár gyenge volt. Majd a meccsről szóló értékelésben, ha végre elkészül...

    VálaszTörlés