2009. május 19., kedd

Legyen-e ingyenes a DVTK - DVSC meccs?

Több fórumban felmerül és Ti is foglalkoztatok a blogomon a kommentekben azzal, hogy ingyenes legyen-e a DVTK - DVSC meccs.

Nem csigázom senki kíváncsiságát, egyértelműen amellett vagyok, hogy ne legyen ingyenes.
  • Mindig többre becsüli az ember azt, amiért fizetett, az ingyenes dolgoknak nincs igazi értéke.
  • Már elmúlt a szocializmus, ahol minden ingyen volt, ha valamit szeretnénk, annak ára van. Tessék megfizetni!
  • Várhatóan sok debreceni érkezik - bár azért meglepődnék, ha valóban elárasztanák Miskolcot, ott is kihunyóban van a tűz -, egy ingyenmeccsre őket is jegy nélkül kellene beengedni, így a vezetőség kidobna az ablakon egy kosár talált pénzt.
  • Amilyen kiváló a klub anyagi helyzete, a ritka forintra is szükség van jelenleg.
  • A bérleteseket minden évben szívatják, ahelyett, hogy megbecsülnék, gyakorlatilag felárat fizetnek azért, hogy ne kelljen sorba állni a jegypénztárnál. Ők (mi) ezúttal is feizetnének egy ingyenmeccsért.
  • A csak az ingyenmeccsre kilátogatók kevésbé lojálisak a klubhoz, csapathoz, ők azok, akik először kezdik el szidni a ... mindenkit, aki eszükbe jut. (Régi emlék: Szegedi Dózsa - Békéscsaba Magyar Kupa-meccs, egész meccsen óbégatott egy fickó, amit egy másik megunt harminc perc után és visszaszólt neki. Barátja próbálta lecsendesíteni, hagyd, hadd kiabáljon, azért fizetett. A hangos nevetésre megfordult, ugyanis a kiabáló a betonkerítésnek támasztotta a biciklijét, és a nyeregre állva nézte a meccset - kívülről.)
  • Aki nem fizet azért, hogy halálra unja magát, az ingyen hajlandó unatkozni? Nem hinném.
  • 1400 forint nem a világ vége, lefogadom, hogy azok érvelnek a leglelkesebben az ingyenesség mellett, akik naponta elszívnak egy doboz cigit vagy elverik a pénzt hasonló hülyeségre. Navigare necesse est, vivere non est necesse, azaz aktualizálva: meccsre járni kell, élni nem. (Elnézést azoktól, akik befizetik az asszonyt és a három gyereket is egy körre, 7000 forint egy meccsért már jobban odatesz, de ilyenből van sajnos a legkevesebb.)
  • Sokszor támadják az aktuális vezetőséget, hogy nem tesz meg mindent a pénzszerzésért. Tessék, most 3000 nézővel számolva bruttó négy és fél millió forintot szerez azzal a döntéssel, hogy nem ingyenes a meccs.
De azt hiszem, végezetül maradhatunk abban, ha jó foci lenne eredményes Diósgyőrrel, akkor szívesebben fizetnénk ki a belépőt.

2 megjegyzés:

  1. egyet tennék még hozzá!

    Felnőtt egy két generáció, akinek már nem adattak meg azok a meccsek, amikor a Fradi és a Honvéd egymás utáni években itt lett bajnok.

    Az ilyen meccseknek fantasztikus hangulata van még akkor is, ha nem a Diósgyőr az ünneplő, és teszem azt vereséget szenved.

    Szóval bűn kihagyni pont ezt a meccset, és ez az talán, ami megéri a pénzét a tavaszi szezonban.

    VálaszTörlés
  2. Na végre le írja valaki a frankót.
    Én már korábban is elleneztem az ingyen meccseket.
    Ahol kiadás van ott bevételt kell csinálni.
    Ha tényleg azt akarják, hogy többen legyenek, akkor a diákoknak kell az iskolában szervezett körülmények között akciós (nem ingyenes) jegyet árusítani.
    Ja és nehogy már itt legyen a Loki bajnok.
    Kicsit nagy mellénnyel vannak a hurkások, szinte biztosak, hogy pénteken bajnokok lesznek.
    Ne adjuk meg nekik ezt a lehetőséget, itt ne gálázzanak, hanem szenvedjenek csússzanak másszanak, ha győzni akarnak.

    VálaszTörlés