2011. február 6., vasárnap

Szülinapi köszöntő helyett

Ide most egy fennkölt köszöntő köszöntő illene, abban a stílusban, amit Fekete Zsuzsától és JLI Tónitól szoktam olvasni. Olyan nem lesz.

Helyette inkább arról írok, hogy milyen volt számomra a centenáriumi év. Mindenekelőtt felemelő. Jó érzés egy ilyen tradicionális klub szurkolójának lenni. És ez független az elért eredményektől, az aktuális teljesítménytől is, ez "kijár" mindenkinek, aki megéri. Pedig a DVTK nem egyszerűen jutott el különösen az utóbbi 10 évben idáig, pesszimistábbak évente legalább egyszer megkérdőjelezhették, hogy lesz-e egyáltalán 100 éves a DVTK.

Emiatt rándítom meg a vállam, hogy valaki szégyenteljes évről beszél, a kiesést emlegeti a centenáriumi év kapcsán. Nem örülök neki, hogy éppen velünk történt meg, de ez benne van a sportban. Lehetett volna sokkal rosszabb is!

Ami viszont örömteli, az a szimpla múltba forduláson túl a múlt felkutatása. Elkészült egy csillagos ötös film, egy legalább olyan jó könyv és rengeteg emlék előbukkant a múltból. Bízom benne, a 101. évben sem áll meg a lendület, a tovább bővül a webmúzeum, elkészül a képeskönyv után a történelemkönyv és lesz folytatása a centenáriumi filmnek. Ha mondjuk 63 éves lenne a klub, akkor ezek biztosan elmaradtak volna.

Bizakodással tölt az is el, hogy milyen nagy várakozás volt egy évvel ezelőtt. Akkor azt írtam, megőrültek az emberek. Pedig a foci már régen nem olyan, mint egykor, az élet pedig pláne különbözik az 1-2 évtizeddel ezelőttitől, a távolabbi múltról nem is beszélve. De ha látnak az emberek egy kis halvány reményt, akkor még mindig tudnak lelkesedni. És nem csak a tizenévesek, hanem a meglett emberek is, akik már inkább racionálisan látják a világot.

Szóval, le lehet zárni az első száz évet és azokra az alapokra építve el lehet kezdeni a következő minimum százat.

Boldog 101. szülinapot, DVTK!

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Megszólítva érzem magam, a népsportos Diósgyőr blog egyik szerzőjeként, az én nevemhez fűződik A szégyen éve c. sorozat, amely természetesen nem azt jelenti, h a 100 év lenne a szégyen, kérlek ne így próbáld beállítani, én arra igyekeztem utalni, h bizonyos emberek méltánytalanul bántak a klubbal, illetve igyekeztem a kudarc egy-két okát feltárni, elemezni. Természetesen lehet, h nem értesz velem egyet, ezzel semmi probléma nincs, de ne forgasd ki az általam leírtakat. Köszönöm, tisztelettel, Juhász Zsolt Máté

    VálaszTörlés
  2. @Juhász Zsolt Máté: Akárhányszor olvasom vissza, akkor is csak azt látom, hogy a centenáriumról írtam, nem pedig a 100 évről.

    De most megerősítem, nem gondoltam és most sem gondolom, hogy a 100 évet láttad szégyenteljesnek.

    VálaszTörlés
  3. Rendben, okés, csak szerettem volna tisztázni.

    VálaszTörlés