2011. február 10., csütörtök

Fociznak a bácsik! (DVTK - DVSC-DEAC 1-0, edzőmeccs)

Szombaton ismét edzőmeccset játszott a DVTK, az ellenfél szinte már szokásos módon a DVSC-DEAC volt. De tulajdonképpen mindegy is, ki az ellenfél, hiszen a DVTK sem “a” DVTK volt, hanem egy 4 diósgyőrivel megerősített alkalmi csapat.

Vicente Arze harcban (Fotó: BOON)

Ott kezdem, ahol számomra a meccs kezdődött: összefutottam Gabesszal, aki 20 hónapos fiát élete első meccsére vitte ki. Rendkívül bölcs ember a barátom, mert előrelátó módon nem egy bajnokit választott, hanem egy felkészülésit, amit a ~30 perc után nyugodtan otthagyhatott, mert addigra a fiúcska úgy döntött, a Szinva patak mégiscsak érdekesebb mint az előtte szaladgáló emberek. De előtte még hallhattuk néhányszor a Fociznak a bácsik! felkiáltást és egyszer - némi apai segítséggel - elhangzott a Hajrá Diósgyőr! is. Mindezt azért tartottam fontosnak leírni, mert a kisfiú biztosan nem fog emlékezni, melyik volt élete első meccse, hátha így az apukája tud majd segíteni neki néhány év múlva.

A folytatásban a meccsről. A dvtk.eu-n 4-4-2-ben adtuk meg a Diósgyőr felállását, de később Benczés Miki elmondta, a három próbacsatár miatt 3-4-3 volt az. Nekem nem tűnt fel, bár kétségtelen, kicsit furcsa volt minden, de akkor letudtam azzal, a szélső középpályások igen sokat mennek előre..

Giák
Nagy T., Gal, Gohér
Vadász, Arze, Adaba, Pimentel
Pál Sz., Eyenga, Faggyas

Ugyebár a próbajátékosok miatt miatt volt ez a mérkőzés, így tulajdonképpen másról nem is nagyon érdemes írni. Az alapcsapatból az egyébként egészséges Dobos és Lippai is pihenőt kapott, míg Illés, Szabó P. és Kovás Á. a meccs alatt a kis füves pályán kocogott.

Tehát a próbázók.
Vadász Viktor: nem lesz rossz, kérdés, mennyire tud alkalmazkodni ahhoz a kettős elváráshoz, hogy a gyengébb csapatok ellen keményen támadni kell, az erősebbek ellen pedig védekezni (is).
Nagy Tamás: nagy feladat elé nem állították a debreceniek, kíváncsi leszek a folytatásra.
Fish Abada: Abdou jobb játékos a posztján, de engem meglepett, hogy egyből elküldték a meccs után. Ha rajtam múlik, kap még egy lehetőséget.
Paolo Pimentel: nagyon gyenge volt, ha nem a tesztelés a meccs célja, akkor biztosan nem játssza végig a 90 percet.
Vicente Arze játékán látni lehetett, hogy technikás, de nem zsonglőrökre van szükség, hanem focistákra. Az első félidő nem győzött meg teljesen, de utána...

Jakab
Nagy T., Gal, Abdouraman
Vadász, Arze, Abada, Menougong
Pimentel, Eyenga, Pál Sz.

A szünetben, illetve néhány perccel később történt néhány csere. Abdouról kiderült, balhátvédként is jó, bár életveszélyes, mert egyfolytában az ellenfél 16-osánál járt. Anicet Eyengának nem volt szerencséje, második edzőmeccsén is sérülés miatt kellett lecserélni, de láttam edzésen is sérülten leballagni. Sajnos most nem az az időszak van, amikor hosszú távra lehet tervezni, kivárni, míg teljesen meggyógyul, így nem meglepő, hogy már nincs Diósgyőrben. Mindemellett Eyenga minimum kétszer olyan jó volt, mint az egy héttel korábban látott másik - erőtlen - erőcsatár.

Jakab
Vadász, Nagy T., Raković, Abdouraman
Menougong, Arze, Abada, Gohér
Pimentel, Pál Sz.

Eyenga lecserélése után Gohér visszajött a pályára és egyúttal át is szervezte a csapatot Benczés Miki, ami egyből javulást hozott. Ekkor már a partvonal mellől néztem a meccset, így testközelből láttam, hogy Abdou kapva kapott az alkalmon, hogy előrébb mehessen, de Gohér vigyorogva közölte, hogy ezúttal ő játszik a középpályán, Abdou maradjon csak balhátvéd. Két okból lett sokkal jobb a Diósgyőr játéka: George és Arze rendkívüli módon megértette egymást, nagyon szépen és gyorsan hozták ki a labdát. Engem ez a néhány perc győzött meg arról, hogy Arzének lehet helye a csapatban, mert tudja is adni a labdát, nem csak tudná. A másik oldalon pedig Pál Szabolcs száguldozott, néhányszor nagyon szépen húzta meg a szélt, majd kell még valaki, aki középen érkezik.

Ezzel most már legalább darabra van néhány olyan játékos, akit el tudnék képzelni a tavaszi DVTK-ban, persze további játékosokra is szükség van. És ha Messi az átigazolási szezon vége előtt öt perccel bejelentkezik Diósgyőrben, hogy Andrés és Xavi nevű kebelbarátaival szeretne itt focizni, akkor sem esnék kétségbe (fájjon a feje a menedzsmentnek, hogy honnan szedi össze a pénzt)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése