2010. március 6., szombat

A DVTK - Videoton előtt

Régóta várom én ezt a szép napot - szoktuk énekelni énekelhetnénk így is a DVTK-indulót, és most egy valóban szép nap következik.

Grafika: pirosp

Az eredményt természetesen nem tudom, de az új lelátó átadása mindenképpen emlékezetes lesz. Teljesen más karakterű így a stadion és már előre szomorú vagyok, hogy egyszer teljesen eltűnnek a gólyalábas szektorok a kanyar átépítésével, de ez az élet rendje, amiatt sem sír senki, hogy nem pitypanggal tarkított mezőn, hanem gyepen rendezik a mérkőzéseket. Leginkább arra leszek kíváncsi, hogy az ülőhelyek milyen hatással lesznek a közönségre. Az állóhely mindig szenvedélyesebb, a székekben könnyebb csöndben elüldögélni, illetve egyáltalán, mennyien vesznek jegyet az egyenesbe és mennyien maradnak a kanyarban? (Hosszú távon bízom benne, hogy nagyobb árrés lesz az ülő- és állóhely közt, mert a szolgáltatásokat tekintve nem 200 forint a különbség.)

Magáról a meccsről hasonlókat tudok írni, mint a Debrecen elleni előtt. Annyival vagyunk csak előrébb, hogy más láttunk egy bajnokit, ami biztató volt.

Hogy ez mire lesz elég? Majd meglátjuk! Ősszel is hasonló volt a helyzet, a Videoton erősödött,a DVTK pedig éppen alakulóban volt, mégis hajszálon múlt a ponszerzés. Csak ezt a hajszálat kellene eltüntetni most...

Mert talán egy nagy különbség lesz az őszi Vidi és a múlt heti Loki elleni meccshez képest: itthon játszik a DVTK. Nem tudom, hogyan hat majd a székesfehérváriakra a nagy közönség, a felfokozott hangulat, de azt sem tudom, mindezt hogyan tudják kezelni a Diósgyőr labdarúgói.

Mindenki egészséges, lehet keverni a kártyákat. Tornyi egyik legszebb feladata, hogy jól gazdálkodjon a Balajti-Brnovic-Bajzát hármassal. Ha jól sejtem, most jön el az az időszak, ami ősszel kényszerből kimaradt, hogy szép lassan egyre több lehetőséget kap Balajti többnyire csereként.

Érdekes Búrány és Takács sorsa is. Mindketten ott vannak a csapat határán, de szerintem legalább annyiszor szorulnak ki a keretből, mint ahányszor pályára lépnek. Velük is jól kell sáfárkodni, mert jó játékosnak tartom őket, kár lenne, ha megrekedne a fejlődésük. Takács mesélte, hogy nem zavarja, hogy egyelőre nem kezdő, mert egész élete erről szólt, előbb az MTK ifibe kellett beküzdenie magát, majd a DVTK kezdőjébe, utána az U20-as vb-keretbe, úgyhogy most sem fog megijedni.

Csupa kérdés, de néhány óra múlva már okosabbak leszünk.

2 megjegyzés:

  1. Régóta várom én ezt a szép napot - szoktuk énekelni a DVTK-indulóban, és most egy valóban szép nap következik.

    Norbi, ez melyik DVTK-indulóban szokott felhangzani ? :)))

    VálaszTörlés
  2. @Paparazzo: Szombaton direk így énekeltem :-) De nem, módosítottam rajta.

    VálaszTörlés