2010. február 26., péntek

DVSC - DVTK előtt

Most már nem csak hőemelkedés, hanem valódi fociláz van Miskolcon. Én magam is értetlenül állok előtte, de megőrültek az emberek. Normális az, hogy egy 15. helyen álló csapatot közel ezer szurkolója kísér el egy másik városba? Igen, persze, de Magyarországról van szó és a tv is adja a meccset.

Nekik kell kiharcolni a bennmaradást (fotó: bp)

Jómagam nem égek lázban, kicsit óvatos vagyok. Két hónap alatt egy csapattal maximum csodát lehet tenni, de felépíteni, megtanítani nekik mindent azt nem. Korábban is azt mondtam, inkább Tornyi első edzősködéséhez fog hasonlítani ez a tavasz - egy tuti kieső csapatot tartott akkor keservesen benn osztályozón -, mint a '98 őszi sikerszériára. Arra számítok, hogy lesznek sikerek, de azért messze nem verjük végig az NB I-et.

Hogy ez elég lesz-e a bennmaradáshoz? Bízom benne, igen, de ez olyan, hogy ha gyengék lennénk, akkor is lehetnének nékunk gyengébb csapatok, illetve mi erősödtünk, de most még nem tudni, hogy az ellenfelek mennyivel lesznek jobbak az őszi önmaguknál.

A Debrecen akár gyengült, akár erősödött, az biztos, jobb csapat nálunk. Miként jobb csapat volt 2008 végén is, akkor mégis sikerült nyerni. (Az őszi győzelmet nem említem, mert ott óriási mázlink volt, hogy a DVSC inkább a BL-re koncentrált és a második csapatával érkezett.) Ezért nem is várok sokat, "csak" tisztes helytállást, de azt el is várom. Ha nyerünk sem maradtunk még benn, de vereség esetén sem kell kongatni.

Ezen kívül az sem a mi javunkra szól, hogy az edzőmeccseken nem láttunk hajdenagy produkciót. Nem az eredményre gondolok, hanem a mutatott játékra. Annak örülök, hogy többnyire erős ellenfelek ellen játszott a DVTK, de azt lehetett látni, hogy a támadójátékon még van mit csiszolni és a vedelem is mindig benyelt legalább egy gombócot akkor is, amikor egyébként tényleg jól zártak. Azonban az igazi versenyló a derby napján nyújtja a legjobb teljesítményt, majd meglátjuk, a télen érkezett játékosok mennyire jó versenyzők, feldobja őket a tét, vagy éppen megbénítja.

Aczél Zoltánnal szemben Tornyi Barnabás nem csinált hadititkot a kezdőcsapatból - vagy éppen az a hadicsel, hogy megadta a kezdőt, majd mégsem azok futnak ki a pályára -, ugyanakkor az is igaz, hogy jelenleg nincs sok választási lehetősége. Malinauskasról mindenki azt mondja, jobb kapus Radosnál (én csak azt láttam, Rados időnként bizonytalan, Malinauskas pedig jóval kevesebb dolgát magabiztosabban tette), a védelemben és a csatársorban pedig szinte nincs is más variációs lehetőség (ha Balajti és Takács nem a fent említett hadicsel részeként került a meccsre nem nevezettek közé a csütörtöki sajtótájékoztatón). A középpályás sort pedig olyan sok vaggyal adta meg, mintha nem mondott volna semmit.

A szokásossal ellentétben ezúttal nem azt írom, hogy én kit küldenék pályára - mert egész egyszerűen nem láttam még tétmecccsen a csapatot -, hanem azt, hogy Tornyi kikkel kezd.

Malinauskas
Bognár, Supic, Gal, Zámbó
Dobos, Vukadinovic, Lippai, Roszel
Bajzát, Brnovic

Kérdeztem Lippait, hogy rendben van-e, azt mondta igen, behozta lemaradását, de azért a meccsek az igaziak. Én a látottak alajpján azt gondolom, neki szükség lesz a cserére a meccs harmadik harmadának elején. Csatárposzton szinte biztosan nem lesz csere, maximum sérülés miatt, viszont várom George és Sadjo menet közbeni pályára lépését.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése