2010. február 16., kedd

Harc az időjárás és/vagy az MLSZ ellen

Megint nem sikerült időben elkezdeni a bajnokságot... Bocsánat, tavaly legalább az első forduló lement, utána volt halasztás. Érdemes elolvasni, mit írtam egy éve, csak az utolsó bekezdés veszítette el az aktualitását.

Lehet, rémeket látok, de mintha itt valójában nem is a foci és az időjárás harcolna egymás ellen, hanem a klubok és a szövetség. Dúl a hatalmi harc, ki határozza meg a dolgokat. Az MLSZ kiírja a szezonkezdetet, a klubok pedig bebizonyítják, hogy milyen hülye a szövetség, akkor nem is lehet játszani. Sverla Béla azt mondta a DVTK hivatalos honlapján, hogy Diósgyőrben nem lesz gond, mert van két gép és emberek is. A Duna Tv-ben hallottam tegnap este, hogy a Debrecen vásárolt 18 millió forintért valami spéci gépet, amivel játékra alkalmassá lehet tenni a gyepet. Zalaegerszegen a régi jól bevált módszer szerint szurkolókból lett rendkívüli hómunkásokat fogadtak. Ez három különböző példa, ezek közül egyikkel sem élt a Fradi, Újpest, Vasas, Honvéd, MTK (talán a többiek sem, de róluk nem szóltak a hírek - FRISSÍTVE: Győrben sopronkőhidai rabok szívhattak friss levegőt némi lapátolásért cserében).

Az amerikai elnököt hívják megbízatása végén béna kacsának, mert ugyan jogilag még ő az elnök, de már megvan a megválasztott utódja. Ilyen béna kacsa Kisteleki is, aki lemondása után már nem tudja az ostort csattogtatni, Hemingwayék azt csinálnak, amit akarnak. Ha éppen kell még egy hét a csapatépítésre, akkor később kezdik a bajnokságot...

És a szurkoló? Újra és újra átszervezi a programját, sőt, egy hétnél távolabb már nem is terevez.

1 megjegyzés: