2009. december 16., szerda

A DFC tájékoztató programfüzete

Nem is olyan régen írtam róla, hogy - mint később kiderült, - Szabolcs e-mailben megkeresett és egy régi DFC-s programfüzetett ajánlott fel, amit meg is kaptam.

Itt kezdődik ez a történet. Amikor a DVTK - Nyíregyháza Ligakupa-meccs után Szabolcs a kezembe nyomta az újságot, belém nyilalt a felismerés: ilyen nekem is van. A digitális verziót látva valahogy eszembe sem jutott, hogy nem B5-ös formátumú újságról van szó, hiszen ilyen a Gólöröm, ilyen volt az Aréna, Katlan, Piros-fehér Hírek, de még a Piros Lap, 3. félidő és sok-sok más hasonló kiadvány. Ez viszont A4-es.



Ahogy időm engedte, szétnéztem a szülői lakásban őrzött kincsek közt és találtam is még egy példányt - mit tesz Isten, ez is Diósgyőr - Vác, de már az 1992-1993-as szezonból. Akkor élte a Vác a fénykorát, de ezt a meccset a DFC nyerte 2-1-re, nekem azért is emlékezetes, mert pár olyan osztálytársnőm is kinn volt, akik amúgy nem érdeklődtek a foci iránt. Erre (is) alapozom azt a véleményem, amit folyamatosan megerősítenek az újabb sztorik, hogy Miskolcon azért is nagy a Diósgyőr beágyazottsága, mert gyakorlatilag mindenki volt már kinn meccsen legalább egyszer. Konkrétan az a kép van előttem, hogy Léda ül a betonon, annyira nem köti le már a meccs, hogy inkább olvas, majd az egyik gólunk után feláll és nézi a pályát, talán az ismétlesre várt...

És hogy mit tudtam meg ebből az újságból most? "...az utánpótlás szakágvezetőjének felkérték Farkas Gábort, aki korábban már szerezhetett tapasztalatot a labdarúgás világából, legutóbb például Sajóbábonyban tevékenykedett".

Aki rendszeresen olvassa a blogomat, az már ki is találta, most nem következhet más, mint hogy drága jótét lelkek, legyetek szívesek nézzetek szét a szekrények alján, ágyneműtartókban, és ha régi diósgyőri műsorfüzetet találtok, akkor keressetek meg a nkocsis(kukac)freemail(pont)hu címen! Biztosan megegyezünk!

2 megjegyzés:

  1. két kérdés:
    - beszkenneled majd mindegyik lapját, mint a gólörömöknek?
    - mi lett az arcfelismerés végeredménye? láttam már az nb1.hu fórumában, hogy karikázgatják rajta magukat az emberek :-)

    VálaszTörlés
  2. @piros: ha van igény rá, akkor igyekszem. Amikor megvan, írok a twitteren.

    A blog forgalmának forrását nézve láttam, hogy téma az nb1.hu fórumán is a kép, de utána nem követtem ott az eseményeket. Végeredmény? Tizenegynéhány ember, úgy, hogy Szabolcs is segített. Ezt megírtam kommentként a poszt után.

    VálaszTörlés