2009. október 3., szombat

DVTK - ZTE előtt

Nem sorsdöntő, hanem felzárkóztató meccs előtt állunk. Ha sikerül behúzni a három pontot, akkor ismét kisüt a nap, van alapja az optimizmusnak, de ha nem, akkor jöhet a búskomorság. Persze a leszakadás továbbra is függ a vetélytársaktól, ahogy korábban írtam.

Tegnap még azt írtam volna, hogy az elmúlt hetek szűkössége után végre valódi tartalmat nyerhet a "Hogyan állítanám fel a DVTK kezdőcsapatát?" kérdés, hiszem játékra kész Vukadinovic, Jeknic és Apostu is (már "csak" Bálint és az egyiptomi U20-as vébén tartózkodó Takács és Balajti hiányzik). Viszont most olvasom, hogy Horváth Gábor és Búrány sem edzett a héten, ráadásul Apostu sincs tökéletes állapotban.

Valahogy így állna fel az én csapatom.

Kovács Z.
Lakatos, Viskovic, Jeknic, Milicic
Vukadinovic, Huszák, Ivancsics, Lipusz
Lippai, Szabó V.

Kovács Zolit most nem cserélném le, a szombathelyi a legjobb meccse volt, ahogy akkor írtam, nem rajta múlt, hogy pontot szerezzünk. A védelemben Jeknicnek ott a helye, ráadásul Aczél a hétközi kupameccsen ki is próbálta Jeknicet és Viskovicot egymás ellen (mondjuk nem egy hevesen rohamozó ellenfél ellen). A balhátvéd posztja még mindig az Achilles-sarok, Gohér egyre kevésbé való oda, talán Bálint lesz a megoldás, de addig is Milicicet állítanám oda.

Vukadinovic Szombathelyen jól játszott hátul, de szerintem rá itthon a több előrejátékra lehetőséget adó jobb középpályás helyén van szükség. A középpálya közepe Búrány és Takács nélkül üres, Huszák Pápán biztató volt, de azóta semmit nem bizonyított és Ivancsicsnak sem ez az igazi posztja, de akkor ki más? Ráadásul ezzel két támadó ember kerül középre, ami rejt magában némi veszélyt.

Apostu hosszú távon biztosan stabil tagja lesz a kezdőcsapatnak – hacsak Balajti és a jövőbeni új igazolások közül valaki ki nem szorítja -, de ha most tényleg nincs még 100%-os állapotban, akkor jobb, ha Szabó Viktor fárasztja a védőket - azt sem bánom, ha apró gólokkal elveszi a kedvüket -, majd Apostu csereként eldönti/bebiztosítja a mérkőzést. Lippai nagy kérdés, így utólag visszagondolva az Újpest ellen kihagyott 11-és mély nyomokat hagyhatott benne. Az első két forduló után kihagyhatatlannak minősítettem, később már felejthető teljesítményt nyújtott. Sokadszor ismétlem önmagam, Lippai csak a catársorban használható, mert a középpályán elfárad a védekezésben és olyan hülyeséget csinál, mint Pápán.

Akárki is játszik, ezt a meccset nyerni kell, az első bekezdésben leírtak miatt.

2 megjegyzés:

  1. a kapussal az a baj csinál egy bravurt utána elkövett olyan gyermeteg hibát mint akár szombathelyen a második gólnál vagy akár a mostani meccsen egyszerűen gyenge
    piroskettes

    VálaszTörlés
  2. http://media.boon.hu/pubs/Bildserie/DVTK___ZTE_1_1__1_1__2009_10_03_/2649254.jpg

    hehe.
    amúgy mivel fotóz a boon mostanában? telefonnal?

    VálaszTörlés