2009. október 17., szombat

A Nyíregyháza - DVTK előtt

Röviden a lényeg: győzni kell!
  • Győzni, mert nagyon kell a három pont ahhoz, hogy ne szakadjunk le.
  • Győzni, mert a Nyíregyháza ellen duplán számít minden pont.
  • Győzni, mert a közvetlen vetélytársak ellen duplán számít minden pont.
  • Győzni, mert még soha nem nyertünk NB I-es meccsen Nyíregyházán.
  • Győzni, mert győzelmünkkel megelőzzük a Nyíregyházát.
  • Győzni, mert győzelmünkkel feltehetően elkerülünk a kiesőhelyről.
  • Győzni, mert aki nem akar győzni, az nem is fog.
Persze ez adott esetben nem azt jelenti, hogy ne lehetne örülni az egy pontnak is - lásd a múlt héten a ZTE ellen vagy egy éve Nyíregyházán emberhátrányban szerzett pontot, vagy a 2004-2005-ös bajnokság 2-2-jét, amivel gyakorlatilag kiesett a Nyíregyháza -, de ezeknek mind megvolt a speciális oka.

Ahogy látom a híreket, megint nem túl bő a keret, hiába igazol a klubvezetés, ha a játékengedélyek lassan érkeznek meg. (A következő életemben állami hivatalnok vagy labdarúgó szövetségi tisztviselő szeretnék lenni, azt hiszem.) Ehhez hozzájön, hogy Takács és Balajti a meccs lefújása után landol Ferihegyen, ők sem játszhatnak. Ez már majdnem egy fél csapatra való játékos. És akkor ott van még Horváth Gábor, aki már bizonyította, hogy a csapatban a helye. De sérült volt, ha lenne idő, akkor felhozó meccsre lenne szüksége a tarcsiban, vagy először csak néhány perc, egy félidő az első csapatban. Azonban idő nincs.

Az én kezdőcsapatom így néz ki:

Kovács Z.
Lakatos, Horváth G., Milicic, Gohér
Vukadinovic, Búrány, Ivancsics, Lipusz
Lippai, Apostu

Szokás szerint írhatom a "mit várok a meccstől?" fejezetbe, hogy a védelem hozza le végre gól nélkül a meccset (utoljára a nyitófordulóban sikerült), nagyon vigyázzanak a kiállításra, mert Nyíregyházán szinte mindig van (olcsó poén lenne, ha Solymosi személyére utalva a 11-esre való vigyázást is ideírnám, de már ide is írtam, éljenek az olcsó poénok!). Elöl pedig nagyon kellene az akciógól, de nem leszek szomorú, ha pontrúgás utáni fejesből vagy szabadrúgásból lőjük a győztes gólt.

A tét nagy, egyre nagyobb, most lehet ellene tenni, hogy következzen egy kissé nyugodtabb, ha nem is teljesen nyugodt időszak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése