2009. október 29., csütörtök

Próféta a saját stadionjában?

Megint kiragadnék egy mondatot, és megint a Nemzeti Sportból (annak weboldaláról, az NSO.hu-ról), méghozzá Bobby Davison edző szájából, aki részben már a közelgő, szombati Diósgyőr-meccsre szóló várakozás jegyében a következőt mondta a sportnapilapnak, amely azt cikke címében emelte ki:

Egyre kínosabb szituációba kerülünk

Remélem, ami a hét hátralévő részét illeti, a profétai énje mondatta ezt vele!


(a kép eredetije az NSO.hu-n)


(Mivel megkértek, hogy segítsek buzdítani a jónépet a minél nagyobb számban elkövetendő pesti utazásra, mondván, tényleg legyen az Üllői úton több száz fős DVTK-tábor, ahogy azt jópáran vizionálják, és persze mindnyájan reméljük is, szóval idelinkelném a klubhonlap azon írását, amely a szombaton Pestre útra kelőknek szóló információkat tartalmazza:
Jegyek az Üllői útra - csak az Andrássy úton (plusz ajándék!)

3 megjegyzés:

  1. Nagy ívben teszek az ajándékokra.
    Megvan a mándoki, bátori, nyiregyi jegyem is beváltatlanul. Ahogy a bérletem is megvan. Nem ingyenjegyet szeretnék a fradi belépővel, hanem egyáltalán bejutni az üllöire valahogy.
    Debrecenből megyek pestre pénteken és nem fogok tudni jegyet venni. Ekkora inpotenciát a szurkolói érdekképviseletről és klubok biztonságiakkal történő egyeztetése kapcsán, már régen nem láttam. önköltségen felutazok Bp-re és maximum verem a nagy vaskaput, hogy engedjenek be. Volt már ilyen.

    VálaszTörlés
  2. Nos, én nem ismerem az intézkedések és egyeztetések hátterét, de van elképzelésem arról, hogy mi a magyarázat.
    Ugyebár, egy Fradi-Diósgyőr derbi komoly kockázatot rejt magában, ez nem kérdés. Senki sem szeretné, hogy emberek nekimenjenek másoknak, netán személyi sérülés történjen. A szervezők és a rendőrök, meg a két klub vezetése nyilván erre törekszik, tehát az atrocitások megelőzésére - "minden áron".

    A mérkőzésen, bent a stadionban a biztonsági emberek és rendőrök arra a kilencven percre képesek lehetne erre, szétválasztani a két tábort, meggátolni az érintkezést.
    De hogyan védjenek meg engem, ha mondjuk, a meccs előtt másfél órával odamegyek egy Üllői úti pénztárhoz, jól hallhatóan a vendégszektorba kérek jegyet - naná, majd a Fradi B-középbe... -, és erre a közelben álló ellendrukkerek netán felhorgadnak és nekem esnek? Mármint ott a pénztárnál.

    Ezt egyféleképpen lehet megelőzni: ha megkérik a miskolciakat, hogy akkor ott már ne próbáljanak egyenként föltünedezni. Az FTC ezt tette. A DVTK elfogadta.
    Majd hallva a pesti miskolciak (és máshonnan érkezők) igényéről, igyekeztek kitalálni, hogyan lehetne áthidalni a problémát. Ezt speciel tudom, hogy így volt. De nem találtak biztonságos megoldást.

    Szerintem ebben az esetben mindenki megtette, amit tudott. Remélhetőleg végül senki nem marad kint, de még inkább fontos, hogy ne legyen semmilyen erőszakos jelenet.
    A diósgyőri klub viselkedése pedig a szurkolói, hm, nem teljeskörű megbecsülése okán - különösen a bérletesek esetében - amúgy is hagy annyi kívánnivalót maga után, hogy nem érdemes pont azért kárhoztatni őket, amiben talán nem is követtek el hibát. Lehet szidni őket másért.

    (Oroszati: ha tényleg kint ragadsz szombaton - amit nagyon nem kívánok -, kérlek, mindenképp írj ide, meséld el az élményeidet, és együtt fogjuk közösen gyalázni a magyar futballstruktúra impotenciáját!)

    VálaszTörlés
  3. Azt akarják elérni, hogy gördülékeny legyen a beléptetés ne álljon ott 200 ember 1 órán át keresztül sorba a jegyekért, mert elég forgalmas helyen van a vendégbejárat...

    VálaszTörlés