2009. október 24., szombat

DVTK - Paks előtt

Sajnos egyre egyszerűbb a helyzet, ha nem akarunk leszakadni, akkor nyerni kell.

Ugyan a Paksnak hát ponttal többje van, de ezzel együtt azt mondom - főleg hazai pályán - reális esély van a győzelemre. A Paks számomra egy érthetetlen csapat, összevásároltak egy csomó egykori jó játékost, akik azért ma sem rosszak, sőt, idén már van mellettük néhány ígéretes fiatal is, ennek ellenére még a középmezőnyhöz sem tudnak soha felzárkózni.

De foglalkozzunk a saját bajunkkal, mert a szezon elején az volt a gond, hogy nem tudtunk pontot szerezni erősebb csapatok ellen, hiába volt rá valós esély (Videoton idegenben, Újpest itthon), utána sorra jöttek a vereségek a közvetlen vetélytársak ellen (Vasas, Honvéd itthon, Haladás idegenben). Ekkor történt egy kicsi változás, mert már nem kaptunk ki az úgyszintén vetélytárs ZTE és Nyíregyháza ellen sem, de az majd a bajnokság végén derül ki, mire elég néhány döntetlen. Mindenesetre e nélkül a két pont nélkül sokkal borúsabb lenne az ég.

Most jön három olyan meccs, amin akár 9 pontot is szerezhetünk, de ha úgy játszunk, mint a Vasas, Honvéd ellen, akkor akár 0 pont is lehet a vége, amire gondolni sem merek.

Írtam már én is, de most Aczél Zoltán is nyilatkozta, akciógól kell, amihez én azért hozzáteszem a Nyíregyháza meccs előtt leírt mondatomat, hogy a Debrecen elleni mérkőzés után jó lenne ismét gól nélkül lehozni a meccset.

És kikkel?

Kovács Z.
Bognár, Horváth G., Milicic, Gohér
Vukadinovic, Búrány, Lippai, Ivancsics
Balajti, Szabó V.

A kapusposzton nem változtatnék. Lakatos kimaradt a keretből, ezen nem kell sokat gondolkodni, de ettől függetlenül Bognár már három hete itt edz, nem csak beesik a meccsre.

A Horváth G.-Milicic páros szerintem a legjobb, bár kétségtelen, Nyíregyházán a Milicic-Viskovic kettős is jól teljesített. Abban az esetben döntenék a második megoldás mellett, ha Horváth G. kimenne a bal szélre és Gohér a padon kezdene.

A középpályán Vukadinovicot, Búrányt, Ivancsicsot biztosan kezdetném. Takács a sérülése után még nem 100%-os, kár lenne kockáztatni.

A maradék egy hely attól függ, ki játszik a csatársorban, mert ezt is megértük, lehet variálni a csatársoron, nem az játszik ott, aki van. Balajti helye megkérdőjelezhetetlen, a párja lehet Lippai, Szabó V. és Apostu is. A végén kezdve, Apostu erőnléte saját bevallása szerint sincs tökéletes állapotban, így a gólerősségét a fáradt védők ellen talán jobban lehet kamatoztatni. És itt bajban vagyok, szerencsére nem nekem kell dönteni, mert alapvetően Lippait csatárként játszatnám - régi vesszőparipám, hogy a középpályán elfárad, ezért jobb neki és nekünk is a csatársorban -, de Szabó Viktort sem hagynám ki. Tessék, lehet gúnyolódó kommenteket írni, de én még mindig bízom benne. Valamiért a Kecskemét elleni meccs jár a fejemben, ahol a jól működött a Szabó V.-Balajti ékpár. És így Lippai csak a középpályára kerül, ahonnan Lipusz szorul ki az én csapatomban.

Majd meglátjuk, de ha Szabó Viktor lesz a balhátvéd és Kovács Zoli a középcsatár, akkor is győzni kell!

3 megjegyzés:

  1. Szabó Viktort lehet fikázni, de szerintem feljavult, egyre jobb. Már nemcsak céltalanul bóklászik a pályán és néha odateszi magát a védők elleni párharcokba is.

    Ami a csatárkérdést illeti, most inkább ott tartunk, hogy a középpályánk gyenge pontja az, hogy nem tudunk a támadóknak elég labdát adni, kevés támadásunk jut el gólhelyzetig.

    VálaszTörlés
  2. Lippait be lehetne rakni csatárnak, szerintem is Balajtival nagyon jól össze tudna dolgozni, de így lenne 2 alacsony csatárunka a magas védőkkel szemben. Játék szigorúan a földön. Egyébkén a középpálya így kreatív játékos nélkül maradna.
    Sajnálom, hogy Taki megsérült, de szerencsére van egy babarcu gyilkosunk Burány Zoli személyében.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem Szabó Viktor teljesen felesleges. Beállítja Aczél középcsatárnak és annyi a feladata, hogy a védők között visszafejelje a labdát a (késve) érkező második hullámnak, így a támadás szart se ér. Ha a beadásokkal keresnék a társak Szabót, lenne értelme, szerintem fejelné a gólokat, de így, ívelgetve és mindent középen erőltetve nincs értelme a beállításának.

    Szerintem az ívelgetéseknek sincs, de mindegy.

    VálaszTörlés