2009. június 8., hétfő

Ez sem egy világbajnok sál

Mottó: Azért írok időnként sálakról, hátha egyszer
valaki megdob egy Emigrantes Rojos sállal

Aki követi a tweetjeimet - szerencsére gyarapodik a számuk - az olvashatta, hogy nem is olyan régen az egyik ebédszünetben újabb sálat vettem. Erről írok most.

Egy újabb selyemsállal gyarapodott a gyűjteményem. Télen kötött sál, nyáron és teremsportok rajongóinak selyem. Teljesen logikus, jó is az, ha nem rohad bele az ember. Emlékszem olyan DKSK-meccsre, ahol még a selyemsálat is soknak éreztem és a kedvencem azon az estén a sálpörgetés volt.

És akkor itt van ez a sál, ami mindjárt kettő is, mert két minőségben készült (az ára ugyanaz). Az egyik anyaga selymesebb, de a piros szín fakóbb, a másiké erőteljesebb, viszont a színárnyalat sokkal szebb (a képen ez nem igazán jön vissza). Ez nem csak a személyes véleményem, hanem az eladó is azt mondta, utóbbit jobban viszik. (Zárójelben: arra nem jöttem rá, mi értelme van ugyanazt a sálat kétféle anyagra legyártani.) A felirat rajta CSAK A DIÓSGYŐR, a másik oldalon pedig DIÓSGYŐRI VTK, illetve alatta egy fehér csíkban CSAKADIÓSGYŐR. Nem, nem én gépeltem el, annak ellenére, hogy bőven lett volna hely, mintha szóköz nélkül került volna a sálra a felirat.

És ez a legnagyobb hibája. Hogy ismét elsütötték a Csak a Diósgyőr szlogent a fene sem bánja, bár jó lenne már valami újdonság, de hogy miért kellett így egymásra tolni a betűket, azt szerintem senki nem tudja megmagyarázni. Ehhez képest kevésbé zavar, hogy kétszer szerepel a fő felirat egy más mellett - kétszermondja, kétszermondja -, miért nem egyszer, nagyobb betűkkel. Az pedig már-már apróság, hogy a címer alja nem a sál vége felé mutat, hanem a felirattal megegyező irányba. Sálazáskor rendben van, nyakba kötve már hülyén néz ki. És a vesszőparipámnak számító hibát is elkövették, a két oldal feliratának alja ugyanabba az irányba mutat, így sálazáskor könnyű fejjel lefelé felemelni, valamint könnyen meggörbül (mint ez) a sok használattól a sál.

Amikor korábban sálakról írtam, akkor hívta fel pirosp a figyelmemet arra a jelenségre, hogy több klub is árul egymásra kísértetiesen hasonlító sálat, természetesen színt és feliratot az adott csapathoz igazítva. Szomorúan láttam, amikor Kecskeméten a hazaiak közt sétálgattam, hogy ez több sálra is igaz. (FRISSÍTVE: ennek van diósgyőri változata és ennek is.) Remélem erre nem, mert inkább legyen egy gyermekbetegségekkel teli, de saját sál, mint egy tucattermék.

Mindent egybevetve elmegy ez a sál, de az biztos, nem kerül díszhelyre a gyűjteményeben.

3 megjegyzés:

  1. Kedves olvasók, Norbi,

    ha bárkinek van tudomása arról, kik gyártják ezeket a selymesálakat, kérlek jelezzétek nekem!

    köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Sálügyben körbenéztem a neten, ezeket találtam:

    H-T Textil Bt.: webáruházakban láttam a termékeiket, saját honlapot nem találtam

    ZTE, Körmend sál gyártója

    Főleg kötött sálak gyártója

    De esetleg beszélj az ajándékbolt és a Csucsu-bár tulajdonosával, ahogy nézem, neki megvannak a gyártókhoz a kapcsolatok, csak a dizájn nem megy.

    VálaszTörlés
  3. Szia! Lenne egy furcsa kérdésem! Valahonnan tudok rendelni ilyen sálat? ISTENEM!!!!!!!!!!!!!! Nem tudok elmenni a DVTK boltba mert nagyon messze lakom :( Meccsre a közeljövőben szintén nem tudok menni :( Kérek valaki segítsen! Hónapok óta szeretnék venni, de nem tudok !!! :( Di-ós-győr! Di-ós-győr! DIÓSGYŐR! DIÓSGYŐR!

    VálaszTörlés