2010. augusztus 30., hétfő

Négy sál egyben

Ahogy a twitteren írtam, múlt szombaton egyben kaptam 4 DVTK-sálat.

Valahol ott kezdődött a történet, hogy egy Diósgyőr-szurkoló nagyon szeretett volna egy limitált szériás csíkos sálból, de nem jutott neki. Ekkor úgy döntött, ha másképp nem megy, majd csináltat magának. Négy lett belőle.

Piros-fehér és fekete-sárga csíkos



Kezdjük a legjobbal, ami nekem a legjobban tetszik, de ahogy hallom, mások is így vannak vele. Egy egyszerű piros-fehér csíkos sál, ami fekete-sárga csíkokkal van megbolondítva. Bevallom, nem jöttem rá a fekete-sárga csíkok értelmére, mígnem felvilágosítottak, hogy az a tavalyelőtti fekete-arany idegenbeli mezhez hasonlóan Borsod vármegye színeire utal.


Ezen kívül van a végén egy gyönyörű Diósgyőr felirat...

... a másik végén pedig egy DVTK-címer.


Az anyaga is elfogadható, és úgy pofonegyszerű, hogy közben azért van benne néhány finomság. A felirat hímzése pedig innentől etalon!

Piros-fehér és piros-fekete-sárga-fehér-piros csíkos



Ez tulajdonképpen az első mutációja. Ahogy Gábor elmesélte, nem tudott dönteni az előkészületek során a két terv közt, ezért mind a kettőt legyártatta.


A felirat hímzése itt is tökéletes, de a fekete szín már korántsem mutat olyan szépen a piros sálon, mint a fehér, illetve ahogy a következő két sálon is, itt is kis betűvel van írva a VTK. Értem én, hogy ezzel a betűtípussal nem mutat szépen a három egymást követő nagybetű, de nyelvtanilag mégiscsak úgy helyes. (A Wikipédia szócikke is ezt az írásmódot javasolja. Közben megtaláltam A Magyar Helyesírás Szabályaiban is: 283. pont) Ha pedig úgy döntöttek, hogy fittyet hánynak a nyelvtanra, akkor véleményem szerint az egészet kisbetűvel kellett volna írni.



DVTK 1910 (kötött)



Személy szerint engem még jobban zavar ezen a sálon a Dvtk írásmód. Pedig amúgy mindent sikerült kihozni ebből a kötött sálból, szép a Diósgyőr felirat, a címer is ott van, feldobják az egészet a háttérben futó csíkok stb. A színe is már nem fehér, még nem szürke, ami újdonság a palettán.



DVTK 1910 (selyem)



Régen készült már diósgyőri selyemsál, ezért mindenképpen örültem neki. Az anyaga valódi selyemhatású, szép a nyomtatás is. A dizájn pontosan ugyanaz mint az előzőé, mégis teljesen más hatása van a sálnak. Érdekes, hogy elsőre nagyon keskenynek tűnik, de így csak még könnyebb nyári viselet.


Amit még Gábor a lelkemre kötött: nem nyereségvágyból készítette ezeket a sálakat, hanem azért, mert nem talált a piacon neki tetszőt. Ami nyeresége keletkezik, azt szeretné visszaforgatni újabb sálak gyártatásába, illetve támogatni a maga módján a diósgyőri focit. Ennek első lépéseként - mivel teljesen kifogyott a készlet Diósgyőrben - masszázskrémre és fagyasztóra adott pénzt a gyúrónak.

Ha valamelyik sál megtetszett, akkor megrendelheted a bazmegyelordjai(kukac)gmail(pont)com címen. Összesen sincs sok belőlük, így aki biztosra akar menni, az siessen!

7 megjegyzés:

  1. Az első sál nagyon király. A címzés és felirat minőségi áru. Mennyibe fáj most egy ilyen sál?

    VálaszTörlés
  2. @Pe-pe: sorrendben 2350, 2350, 2000 és 2000 forint emlékeim szerint.

    De ott az e-mail cím, az összes információ forrása ;-)

    VálaszTörlés
  3. Hello,

    tutira jó ez az email cím? Csak mert érvénytelennek jelzi a freemail.

    VálaszTörlés
  4. Hello,

    storno a kérdés, valami prücök lehetett a rendszerrel, folyamatosan visszadobta, de most el tudtam küldeni, köszi

    VálaszTörlés
  5. már a teljes képekre nem jutott a napfényből? :-)

    VálaszTörlés
  6. @piros: vegyél belőle és készíts jobbat ;-)
    De jó, hogy mondod, legalább leírhatom, hogy a képeket nem én készítettem, a jókat sem és a rosszakat sem.

    VálaszTörlés
  7. Először is köszi Norbi hogy írtál a sálakról!
    Egy-két háttérinformáció
    A piros fehér klubszínek mellet feltűnő arany-fekete színek ( a már említett idegenbeli mez -amit ha csak piros fehérben játszó csapatok ellen használjuk akkor jó ötletnek tartok) forrásaként megemlithetem még az aranysárga Borsodi világost illetve az általam imádott vasgyárat.

    A no.2 sál fekete hímzése tényleg nem mutat annyira jól a piroson. Ugyanakkor eredetileg van egy fehér kontúrja a fekete betűknek . Ennek a kontúrnak tervek szerint nagyobbnak kellet volna lennie ,csak a gyárban spóroltak a fehér cérnával, ekkor szerintem jobban mutatott volna.

    Természetesen a „VTK” ki lett próbálva végig nagy betűkkel ami mivel evvel a betűtípussal nem annyira tetszett ,kicsivel irtunk. Következő alkalommal olyan betűtípust választunk ami végig nagy betűvel is jól nézz ki. Ez biztos.

    A kötött sál kicsit szürkés színe tervek szerint hófehér csak valahogy a kötés technológiája miatt kilátszik,átüt a betűknél használt fekete szín. Ez eredményezi a kicsit szürkés szint. Természetesen erre se számítottunk.

    Mint már említve lett a bevételből már juttatva lett a klubnak sportkrémekre,fagyasztospray re
    Megígérhettem hogy továbbra is támogatva lesz a klub ill a lelátói mozgalom.

    Még annyit ahogy az elmúlt évben három alkalommal írtam a klubnak-lehetséges hogy rossz embernek-,hogy szívesen üzemelnék webshopot,forgalmaznék ajándéktárgyakat. Nem kaptam választ.



    az árakról

    csíkos-két végén hímzett logóval 142cmx19cm 2350.-

    ugyanaz másképp-máshogy csíkos ,máshogy hímzett 138cmx19cm 2350.-

    kötött 2 oldalas 146cm x19cm 2000,-

    hasonló selyemszerüanyagból-kánikula esetére 127cm x14cm 2000,-


    Fogyaszatok,vásároljatok! Akkor lesz folytatás! Mivel magam is gyűjtő vagyok kétszer ugyanaz garantáltan nem lesz!

    Végül de nem utolsósorban megköszönném a világ legszebb legcsodálatosabb grafikusának a segítségét, türelmét!

    VálaszTörlés