2010. augusztus 11., szerda

Első és utolsó edzőmeccs (Abaújszántó - DVTK 1-5)

Nem egy szokványos nyári felkészülésen vagyunk lassan túl - hogy a hányattatásokon mikor leszünk túl, azt nem tudom, de a bajnokság a hétvégén kezdődik -, ez nálam úgy csapódott le többek közt, hogy példátlan módon egyetlenegy edzőmeccsen voltam kinn. Ennél még akkor is több jutott, amikor vizsgákra kellett volna készülnöm. Persze összesen sem volt sok: egy-egy DVSC-DEAC és Mezőkövesd elleni hazai találkozón után került sor az abaújszántói 90 percre. (Az ifi ellen letudott meccseket nem számolom edzőmeccsnek, azok inkább meccsszerű edzések voltak - mondom látatlanban.)

A nyaralás miatt kimaradtak a hazai meccsek, így hazaérve nem volt kérdéses, elautózom Abaújszántóra. Az utazás a régi NB II-es meccseket idézte, a települést egyszerűen megtaláltuk - még szép - viszont a pályára vezető utcát egy helyi, saját borát a jelek szerint nagy lelkesedéssel fogyasztó szőlősgazda útbaigazítása ellenére is csak másodszorra sikerült eltalálni. Az edzőmeccsre az edzőpályán került sor, amit nagyjából körbeálltak a nézők, köztük jópár DVTK-mezes/sálas ember. Természetesen ott volt Szabolcs is, akinek kivételesen csak egy települést kellett utazni Tállyáról a meccsért. Még egy szó a pályákról: két füves nagypályát és egy műfüves kispályát láttam, ebből az edzőpálya talaját közelről is. Kifogástalannak tűnt a gyep, osztálykülönbség volt a javára a diósgyőri edzőpálya talajával szemben. Nem is egy.

Maga a meccs szórakoztató volt, szemre is szépen játszott a csapat, viszont rengeteg helyzetet kihagyott.

Rados
Kovács Zs., Gal, Horváth G., Gohér
Halgas, Abdouraman, Lippai, Dobos
Menougong, Szabó D.


Szabó Dávid kivételével talán ez a DVTK jelenlegi legerősebb csapata.

A cserék után:

Giák
Kovács Zs., Gal, Horváth G., Gohér
Illés, Bihari, Abdouraman, Szabó P.
Menougong, Hyacinthe


Tetszettek Lippai keresztlabdái, a sok helycsere, Szabó Péter fellépései, George és Halgas akarása, Abdouraman, Gal és Horváth Gábor magabiztossága.

Ahogy írtam, nem tetszett a sok kihagyott helyzet, a próbajátékos teljesítménye és mindvégig ott motoszkált a fejemben, ez most mind jó, de vajon a DVTK játszik jól, avagy az ellenfél gyenge?

Játékosonkénti értékelés


Ivan Rados: Sok dolga nem akadt.

Kovács Zsolt: Ha a korát is figyelembe vesszük, akkor jó teljesítményt nyújtott, összességében azért voltak hibái bőven.
Igor Gal: Magabiztos volt, bár sokat nem kellett védekeznie. Néha próbált előretörni.
Horváth Gábor: Ha jól emlékszem, ez volt az első teljes meccse a sérülése után. A többi ugyanaz, mint Gal.
Gohér Gergő: Legemlékezetesebb, hogy amásodik félidő végén helyet cserélt Szabó Péterrel és az addigi védekezés helyett a támadás lett a fő feladata. Egy góllal megkoronázhatta volna a teljesítményét.

Halgas Tibor: Már korábban, az edzéseken is látszott, hogy nagyon akar. Próbálta szóval is írányítani a társakat, kérte a labdát.
Mohamadou Abdouraman: Minden labdát elfejelt, rengeteget szerelt lábbal is. Erőssége lehet az új Diósgyőrnek.
Lippai Ákos: Nem a futómennyisége, a kitűnő labdái érdemelnek említést.
Dobos Attila: Véleményem szerint nem feküdt neki a bal oldali középpályás posztja, ahol többször is a védők mögé kerülhetett volna. Vagy csak rossz napot fogott ki.

George Menougong: Kiemelkedett a mezőnyből futómennyiségével, akaratával, góljaival és kihagyott helyzeteivel is. Külön tetszett, hogy a támadások során szinte minden poszton feltűnt. A nap edzői utasítását is ő kapta: "ne csak a barátodnak (Hyacinthe) passzolj!"
Szabó Dávid: Lehet, azért, mert abban a félidőben játszott, amikor döntetlen volt az állás, de Benczés Miklóssal ellentétben engem nem győzött meg.

Szabó Péter: Az ősz felfedezettje lehet, feltéve, hogy szerződést kap. Mozgékony játékos, jól cselez és lő, amit ezen a meccsen is bizonyított. Ja, és lelkes is!
Illés Richárd: Lőtt egy gól, és ezúttal nem állították ki ;-)
Hyacinthe: Jól bánt a labdával, de már kispályán is biztos vesztes, aki csak a gólvonalról akar gólt lőni. Ha hiszitek, ha nem, egyetlen lövése sem volt, a kapust, utolsó védőt többször is próbálta kicselezni, gólját egy szép átemeléssel szerezte. Nem volt kérdéses, hogy nem kell.
Giák Tamás: Kétszer megpróbálták átemelni, egyszer nyújtózkodnia kellett, de megoldotta.
Bihari Gyula: Cseréje előtt meg voltam győződve, belső védő lesz és Gal fellép a középpályára. Nem így történt, ő lett középpályás, ahol idegenül mozgott. Ezen a poszton még az NB II-es szintet sem üti meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése