2010. augusztus 19., csütörtök

Kiesett a DVTK (Eger - DVTK 3-2, MK)

Nem tartott sokáig ez a kupamenetelés, rögtön az első mérkőzésen sikerült kiesni.

Kovács Ádám és Horváth Gábor (Fotó: Hawk)
Normál esetben ilyenkor szomorú és levert vagyok, különös tekintettel arra, hogy az Eger az NB III-ban játszik. Viszont azt vettem észre magamon, hogy ugyan nem dobott fel a tény, de nem is döntött le a lábamról. Sajnos olyan a jelenlegi helyzet Diósgyőrben, hogy egy kupakiesés bármikor benne van a levegőben, sőt, nagyobb kérdések vannak, minthogy tovább megyünk-e a következő körbe.

Magyarországon nincs kultusza a Magyar Kupának. Ennek ezer és egy oka van - általában sincs sok meccsre járó néző; az MK-ban rendkívül kevés a nem nyitott a párharcok zöme, mert nagy a különbség az első és alsóbb osztályok közt, stb. - én most egyet emelek ki: nálunk nincs értéke a kis sikereknek. Nézzétek meg, mit érdemel az a bűnös, aki olimpián "csak" 4. lesz? Örüljön, ha nem húzzák karóba, szerencsés esetben át sem lépi az utca embere ingerküszöbét (hacsak korábban nem volt ismert). Miért motiváljon egy kiscsapatot a kupamenetelés, ha kupát nyerni úgysem fog, a 4-5 győztes meccset pedig senki nem értékeli a végén.

Ezért szokás feláldozni a kupát. A DVTK most nem áldozta fel, bár utólag azt mondom, lehet, jobban tette volna. Még nem tudni, mennyire súlyosak a sérülések, de a fáradtság biztosan nyomot hagy a szombati bajnokin is. Jó lett volna egy kis sikerélmény, de az sem adatott meg.

Hogy miért nem, arról dőreség lenne bármit is mondani, mivel nem voltam ott a helyszínen (meccset rendezni munkanapon munkaidőben...), de az feltűnő, hogy a 2010-2011-es bajnokság két meccsén eddig 6 félidőt játszott a DVTK, ebből négyszer közvetlenül a kezdés után gólt vagy büntetőt kapott a csapat.

0-2-nél azt hittem, megvan a meccs, a néhány idősebb által irányított fiatalok majd jól bírják az egri öregfiúk ellen, de ahogy elfogyott a középpálya (Zsivoczky, Dobos, Lippai), úgy éreztem a csapat vesztét. A végén még a büntetőkben bíztam, de arra már nem került sor.

Egyre biztosan jó volt ez a mérkőzés. Aki nem értette meg Giák beállításakor, hogy sürgősen játékosokat kell igazolni, mert különben nem lesz mindig szerencsénk, az hátha most már érti, ifikkel csak ideig-óráig lehet eredményt elérni (már amennyiben eredmény két idegenbeli x, amiből az egyik kupakieséssel végződött).

1 megjegyzés:

  1. Alsóbb osztályban a cél a minél hamarabbi kiesés. Ugyanis megyei III. csapat tagja vagyok, tudom, hogy működik ez.
    Bírók kifizetése körülbelül 25 e körül mozog, ami elég nagy pénz a legtöbb falusi csapatnál. Néző úgy is annyi van amennyi jegybevétel sokat nem számít. Addig meg úgysem jutsz, hogy vissza is jöjjön a pénz.
    ( a hazai csapat fizeti a bírót, így szinte értelmetlen a "hazai pálya" előnyéről beszélni.)

    VálaszTörlés