2009. december 6., vasárnap

Erre a filmre büszkék lehetünk

"Aki valaha felölti a DVTK címeres mezét,
annak látni akarom tekintetében a fanatizmust,
az erőt és a harci szellemet.
Hiszem, hogy győzni fogunk
és egyszer mi leszünk a legnagyobbak."
Szombattól kapható a DVTK 100 év című film, amit szerintem várva-várt minden Diósgyőr-szurkoló. Természetesen megvettem a Ligakupa-meccs előtt, majd még délután megnéztem.


A trailerekből és interjúkból nagyjából tudtam, mire számíthatok, de azt nem, milyen lesz a minőség. Azt hiszem, a készítők nagyon jól eltalálták az arányokat, senki nem szerepel sokat, vagy ha többet, mint a többiek, akkor több részletben. Nagyon jók a dramatizált jelenetek, ismét mosolyogtam a lelátóról ismert arcokon, amint lódenkabátban, micisapkában/kalapban ugrálnak. Az is tetszett, hogy ugyan kronologikusan haladtak, de nem száraz eredményismertetés lett a filmből, hanem a sztorikra lett kihegyezve a film. Veréb Gyurinak biztosan volt nagyobb meccse a Vidi elleninél, de emlékezetesebb aligha.

Egy hiányérzetem van, de ez nem a filmkészítők hibája: döbbenetesen kevés a megmaradt meccsjelenet a DVTK távoli múltjából. Bár, ha arra gondolok, még tíz éve is szempont volt a tv-s mérkőzésének kiválasztásánál, hogy Budapesten van-e vagy vidéken, ahová több pénzbe kerül eljutni, akkor ez egyáltalán nem meglepő.

Aki szereti a Diósgyőrt, annak biztosan nagyszerű szórakozás lesz ez a 75 perc, nekem például úgy elröppent, mintha csak egy félóra lett volna.

Nem sok magyar klubról szóló filmet ismerek, de látatlanban is azt mondom, erre a filmre büszkék lehetünk!




A film több helyen kapható, de Jézus Krisztus sírját sem őrizték ingyen, így mindenki leveszi a saját jutalékát. Ezért, aki teheti, Fekete Eszternél, a DVTK klubházban vegye meg a dvd-t, vagy vegye fel a kapcsolatot Hawkkal a hawk01(kukac)altavizsla(pont)hu e-mail címen, hogy az ár teljes egésze a készítők és a DVTK kasszájába vándoroljon!

4 megjegyzés:

  1. nkocsis: az idézet utolsó szava nem a "legjobbak", hanem a "legnagyobbak", kéretik javítani, köszönet :)))

    VálaszTörlés
  2. Sajnos nincs elég archív anyag, mert az MTV-nél a sportarchívumot a kilencvenes vége óta folyamatosan és szisztematikusan megsemmisítették: nem volt pénz és a régi videokazettákat "újrahasznosították"...!

    VálaszTörlés
  3. @Rupert: a Miskolci Városi Tv-nél is hasonló történt...

    VálaszTörlés