2009. október 14., szerda

Melyik tribün lesz olcsóbb?

Épül szépül a stadion, jövő tavasszal át is adják az új lelátót. Most előreszaladok addig az időpontig.

DVTK stadion (Műholdfelvétel: Google Térkép)

Tehát 2010. április 24., szombat. Áll a régi tribün, az új tribün a napos oldalon és állnak még a kanyarok is. Állok én is a gombánál, és töprengek, honnan nézzem a meccset? Személy szerint biztosan a kanyarből fogom, de aki nem ragaszkodik ennyire a szektorához, vagy éppen éveken keresztül középen volt a törzshelye, annak a döntésében biztosan szerepet játszik majd az árképzés is. És ez a téma, vajon hogyan lenne a legjobb?

Régi vesszőparipám, hogy mivel az egyenesből és a kanyarból más meccset nézni, ezért nem szabad ugyanannyi pénzt elkérni a belépőjegyekért. Ez a probléma most megoldódik, mert az egyenesben lesznek az ülőhelyek, kanyarban az állók.

De vajon ugyanannyi legyen a beugró a napos oldalra mint a régi tribünre? Kétségtelen, ugyanolyan pozícióban áll mindkét lelátó, de a régi tartóoszlopai zavarják a kilátást és az új mégis nagyobb konfortfokozatot nyújt, márcsak azért is, mert új, azt nem hiszem, hogy a műanyag székek kényelmesebbek lesznek. Viszont a napos oldal azért napos oldal, mert oda süt a nap, hiába lesz tető, az első sorokban biztosan, feljebb pedig majd meglátjuk meddig, de elkel a siltes sapka, napszemüveg. Emiatt csak előnyben lesz a régi tribün.

Szóval, ha rajtam múlna, akkor a kanyarban megtartanám a jelenlegi árakat (1000 HUF/meccs), a két tribünre viszon ugyanannyiért engedném be az embereket (1500 HUF/meccs), kivéve a "páholyok". Ugyanakkor erősen átgondolnám, nem lenne-e értelme emelni a jegyárakon és egyúttal csökkenteni a bérletárakat, hogy a hűséges szurkolók érezzék, valóban megéri minden meccsre kimenni, ha a játék nem is mindig győzi meg erről őket.

Nektek mi a véleményetek?

12 megjegyzés:

 1. nem rossz ötlet bár én kicsit sokkalom az 1000-1500 ft-ot,már csak azért is mert a kayar illetve a kapu mögötti szektorokból nagyo szar meccset nézni és az 1500 pedig sok egy magyar bajnokiért és keveen is vennék meg lásd tribün /nem a mostani helyzetről beszélek/most még egész sokan is vannak ott de a nézőszám nagyo alacsony két oldalra 1500-ért nagon gyege hangulat lenne és a kiemelt meccsek meg még drágábbak lenének plussz általába azokat adja a tv is ezért én az állójegyeket 800 az ülő 1200 a kiemelt meccsek 1200 illetve 1800
  de el tudék képzelni különböző akciókat is amik nagon nincsenek most pl:diák,női belépő,családi jegy, a bérletekkel viszont teljesen eget értek veled mert vlahogy vonzóbbá kell tenni az embereknek a bérlet mellé adhatáak valami kis erekléket vagy olcsóbb lenne mellé a stadionba fogyasztott sör vagy üditő

  VálaszTörlés
 2. abban egyetértek névtelennel,
  hogy az álló szektorok árát lefelé kell vinni!

  mivel eddig a tribünön kívül egységes volt a színvonal (olyan amilyen...) ezért lehetett relatíve drága jegyet adni oda.

  most viszont a tribün 1500 mellett egy 1000 napos oldal és egy 800 (vagy még olcsóbb...) forintos jegyet tartanék elképzelhetőnek a jövőben.

  VálaszTörlés
 3. a bérletek régi vesszőparipám: addig, amíg a régi, vagy potenciális bérletesek nem érzik a bizalmat (mostmár gyanítom, ez meglesz), addig nevetségesen kevesen fognak bérletet venni.

  ez többek között sallóiéknak köszönhető, akik többször is megvágták a bérleteseket a különböző ingyenmeccsekkel (emlékszem, én akkor hagytam abba a bérletvásárlást, amikor a szezon végén kiderült: jeggyel olcsóbban jöttem volna ki). hogy a vásárlási procedúráról már ne is beszéljünk...

  VálaszTörlés
 4. Én úgy gondolom minden klubnak a legfőbb értéke a szurkoló!
  Sajnos a mai labdarúgásban az erdményesség,és nem a klub szimpátia a legfontosabb,pedig ez a kettő hatalmas tömegeket mozgat meg!
  El kellene jutni végre oda,hogy a meccsekre kijárást ne a táblázaton elfoglalt helyünk határozza meg!
  Éppen ezért a bérletes szurkolók,tényleg kedvezményekkel lehessenek kint a rendezvényeken,legyen szó bajnoki,ligakupa,magyar kupa mérkőzésekről!
  Valóban a tribün és az új fedett lelátót egykalap alá kell venni!Ennek tudatában nálam igy festenének a jegyárak:

  Bérletes:(15 bajnoki+ 5 liga kupa,MK ingyenes)
  Fedett:17500Ft/év(16500Ft bajnoki + 1000Ft liga)
  Álló :12500Ft/év(12000Ft bajnoki + 500Ft liga)

  Jegy:
  Fedett:1500Ft/alkalom
  Álló :1200Ft/alkalom

  Jegy Kiemelt mérkőzés:
  Fedett:1800Ft/alkalom
  Álló :1500Ft/alkalom

  Liga kupa:
  Fedett:700Ft/alkalom
  Álló :500Ft/alkalom

  Magyar kupa:
  Fedett:1500Ft/alkalom
  Álló :1200Ft/alkalom

  VálaszTörlés
 5. Én egy nyiregyi példát szeretnék írni..tegnap is láttam a helyszinen hogy az a nagy tribün tele volt.. a kanyarban meg "csak" a nyiregyi ultrák..
  épp ezért én szerintem ott egyértelmüen a tribün jegy olcsobb mint a kanyarba vagy én nemtudom..de hogy ott sosincs sok ember a kanyarokba. kerestem de nem találtam jegyárakat.kiváncsi lennék.
  és ide pedig ha a tribün (napos oldal) drága lesz akkor 3500 hely nem fog metöltődni :) és hát az ugy nem szép..

  VálaszTörlés
 6. @Névtelen: a diákjeggyel lehet csalni, illetve a DVTK (DFC Kft.) nem egy állami cég, ahol társadalmi szerepvállalás miatt támogatják a diákokat. A boltban sem olcsóbb diákra a sör.

  Női belépő esetén rögtön jönne az esélyegyenlőségi ombudsman, a családi jegy viszont nem rossz ötlet, csak a kivitelezését nem látom át (hogyan lehet ellenőrizni, ki számít családnak stb.)

  @piros: Kifejtenéd bővebben, miért legyen jóval olcsóbb az ülőhely a napos oldalon, mint a régi tribünön? Szerintem mind a kettő ülőhely, mind a kettő fedett, mind a kettő a pálya hosszanti oldalán helyezkedik el. De meg lehet győzni ;-)

  @guLi: minden egyes szavaddal egyetértek

  @második Névtelen (értitek már, miért kérem, hogy mindenki válasszon nicknevet?) ez nagyon komplett. Nagyjából egyet is értek, talán az állójegyet adnám olcsóbban. De értem én, így ha valaki csak a bajnokikra megy ki, akkor is 5 meccset ingyen kap.

  A Ligakupa más tészta, ott nagy különbség lehet a között, hogy az első csapat, vagy a tartalékok játszanak, ezt pedig előre nem lehet megmondani, menet közben is változhat a hozzáállás.

  @Róbert: itt vannak a nyíregyházi árak

  Felnőtt férfi bérlet: 18.000 Ft
  Nyugdíjas, diák bérlet: 10.000 Ft
  Női és gyermek bérlet: 6.000 Ft
  B-közép bérlet: 5.000 Ft
  Állandó hely biztosítása: 5.000 Ft

  Felnőtt férfi belépő: 1.400 Ft
  Nyugdíjas, diák belépő: 800 Ft
  Női és gyermek (14 év alatt) belépő: 500 Ft
  Álló hely (kijelölt helyek 500 Ft
  Vendég belépő (kijelölt szektorba): 1.200 Ft

  Jóval olcsóbb a kanyar, de mivel mindenféle kedvezménnyle be lehet jutni középre is (én még nem láttam olyat, hogy meccsen diák vagy nyugdíjasigazolványt kértek), senki nem megy a kanyarba.

  VálaszTörlés
 7. nkocsis: Tehát akkor olcsón bejutnak a nyiregyi szurkolók oda középre a nagy tribünre..és ezért telik meg általában az..és nem a kanyar..köszönöm az infót:)
  Kérdés..hogy fog megtelni a 3500ülőhelyes új tribününk..ha a mostani 1200as férőhelyes tribün sem telik meg..ami 1700ft-ba kerül ugyebár..felvetődik bennem a kérdés..hogy ha mondjuk 1500ft lesz az új tribün vagy 1700 mint a mostani..akkor ki fog oda menni? 3500emberröl lenne szó..hát nem tudom..
  Kíváncsian várom majd a jegy árakat.Számomra amúgy mindegy,mert bérletet veszek..de sajnos nem sokan vannak akik bérletet vesznek.Üdv.

  VálaszTörlés
 8. róbert, azon nem gondolkodtál, hogy a tribünről jobban látni,
  és (eddig) sokkal kultúráltabb körülmények között lehetett szurkolni?

  szerinted ez nem lehet elegendő ok? :-)

  VálaszTörlés
 9. norbi,
  a tribünről lehet anyázni az edzőt és a padon ülő játékosokat is
  és nem süt a szemedbe a nap .
  ez megéri a felárat :-)

  viccet félre, én azért nem emelném meg az egyenes árait,
  mert _eddig_ nem, hanem csak mostantól kapja meg az ember azt,
  amit 1000 forintért kapnia kell egy stadionban. pl wc...

  ha meg ez nem összeegyeztethető a tribünnel, akkor legyen az is 1000 forint.

  VálaszTörlés
 10. piros:
  okés jobban látni meg stb egyetértek:) de mégsem telt meg az 1200 as tribün nem de?:)
  én csak attól félek hogy ez a 3500as sem fog..ha 1500lesz oda a jegy pl.

  VálaszTörlés
 11. semmiképpen nem szabad 1500-ért adni az egyenesbe a jegyeket.
  ebben egyet értünk.
  megölné a hangulatát, a múltját.

  egy része a törzsgárdának menne az olcsóbb kanyarba,
  egy másik része meg mégjobban 'fikázná' a meccset,
  merthogyugye mennyi pénzt kiadott a semmiért.

  vége lenne a 'Csákinak'

  VálaszTörlés
 12. Névtelen írta...
  Én úgy gondolom minden klubnak a legfőbb értéke a szurkoló!
  Sajnos a mai labdarúgásban az erdményesség,és nem a klub szimpátia a legfontosabb,pedig ez a kettő hatalmas tömegeket mozgat meg!
  El kellene jutni végre oda,hogy a meccsekre kijárást ne a táblázaton elfoglalt helyünk határozza meg!
  Ezt az írást én küldtem csak nem tudtam normálisan elküldeni
  Norbert Mató

  VálaszTörlés